Ga naar inhoud


Inverto Black Pro Single Monoblock 4.3ᵒ en DiSEqc schakeling


gratje65

Aanbevolen berichten

Beste Satalfred

Welkom op dit forum.

Als je monoblokken gaat vergelijken, dan moet je dat wel met dezelfde types doen.
Als het om een 4,3 graden monoblock gaat, moet je die ook met een 4,3 graden monoblock vergelijken en niet met een 6 graden monoblock.
Bij het Inverto 4,3 graden monoblock met twee aansluitingen en met vier aansluitingen is de volgorde toch echt Astra 19,2 is A en Astra 23,5 is B, zie de specificaties:
http://www.inverto.tv/products/product.php?section=1&id=253&cat=36
en
http://www.inverto.tv/products/product.php?section=1&id=101&cat=36
 

Het 4,3 graden monoblock single bestaat in feite niet. Het is het 4 graden single monoblock om de Eutelsat 9 en 13 te ontvangen, zie: http://www.inverto.tv/products/product.php?section=1&id=251&cat=36

In deze specificaties kun je zien dat Eutelsat 13 positie A heeft en Eutelsat 9 positie B. Gebruik je die voor de Astra 19,2 en 23,5, dan heeft 23,5 positie A en 19,2 positie B.

De afstand van de twee koppen verschilt slechts enkele millimeters en daarom maakt Inverto daar geen twee verschillende uitvoeringen van.
Maar ze komen wel aan de wens van de klant tegemoet en stoppen dus gewoon zo'n 4 graden monoblock
in een doosje waar 4,3 graden op staat en plakken er ook een ander stickertje op.
Dat het geen 4,3 graden monoblock is, kun je al zien aan de afstand van de twee koppen. Die moet voor een 4,3 graden monoblock voor een 80cm-schotel 53mm zijn. Bij het monoblock wat jij hebt is de hart op hart afstand kleiner, ik denk 50mm.

aangepast door Sprietje
Link naar reactie
Delen op andere sites


En inderdaad is de DiSEqC toewijzing A=oost en B=west (dus in dit geval A=23,5 en B=19,2). Met deze instelling werken de LNB's op mijn 80cm schotel perfect.

In de documentatie van het Monoblock met een hoek tussen de LNB's van 3,0" (de IDLB-SINM61-MNOO3-8PP) staat: "DiSEqC 1.0 (Sat A* = Eastern Satellite Position, Sat B = Western Satellite Position)".
 
En in de documentiatie van het Monoblock met een hoek van 6,0" (de IDLB-SINM40-MNOO6-8PP) staat: “DiSEqC 1.0 (Sat A* = Hotbird 13° East, Sat B = ASTRA 19.2° East)”.
 
Dit is onderling consistent

 

De onderlinge consistentie snap ik niet, als je bedoelt diseqc A is altijd Oost en diseqc B is altijd West.

 

Immers bij de derde duo-LNB die je aangeeft is 13oost de westelijke sat op A, en 19oost de oostelijke op B.

Daar gaat het gelijk al mis.

 

Of bedoel je het anders?

 

Groet, A33

Tip: Als je reageert op een post, geef dan altijd een citaat van de (gehele) post waar je op reageert. Sommige leden kunnen namelijk hun oorspronkelijke posts achteraf nog wijzigen, en wel veel langer dan de sinds jaar en dag in de huisregels (voor alle leden) vermelde periode van 30 minuten. Dat dat inbreuk doet aan de continuïteit van de foruminhoud, en een ongelijk speelveld creëert, wordt kennelijk (helaas) niet belangrijk geacht.

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is zeker geen vast gegeven welke satelliet op default (is diseqc-positie A) staat.
Bij 4,3 graden monoblocken Astra 19,2 en 23,5 is dat normaal gesproken Astra 19,2 die positie A heeft maar bij 6 graden monoblocken Hotbird 13 en Astra 19,2 is het heel wisselend. Er zijn merken die Hotbird als default hebben maar er zijn ook merken die Astra 19,2 als default hebben.
Bij Triax kun je zelfs kiezen welke satelliet je op positie A wilt hebben, zie bijlage onderaan.
Wordt een 6 graden monoblock op een grote schotel gebruikt om daarmee de Astra 19,2 en 23,5 te ontvangen, dan adviseer ik altijd om een monoblock te nemen waarbij Hotbird default is. Dit komt dan overeen met Astra 19,2 op A en Astra 23,5 op B. Gebruik je een monoblock waarbij dit precies andersom is, dan kun je in de problemen komen met bijv. bepaalde CanalDigitaal ontvangers waarbij de Astra 19,2 altijd positie A heeft en dit niet te veranderen is.
 

post-60869-0-83370400-1416804728_thumb.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...