Ga naar inhoud


triple LNB van canal plus ook op een 80cm schotel bruikbaar ?


Wilhelmus777

Aanbevolen berichten


Men zegt van niet, ik zou me er niet aan wagen , aangezien het al een flinke klus is om goed afgesteld te krijgen op een triax 78, alhoewel het dan wel uitstekend werkt.

Ben benieuwd wat de andere specialisten hier erover te melden hebben.

GIGABLUE UHD QUAD 4K  :D  XTREND ET8500 / ET7500  ;)  VU+ Duo2 / VU+ Solo SE  :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste Wilhelmus,

 

De triple lnb is van CanalDigitaal. CanalPlus bestaat in Nederland als jaren niet meer. Het is nu Film1. In Frankrijk bestaat het nog wel. (los van alles, ik vind de naam Canal Plus beter dan Film 1.)

 

Die lnb, de triple, zou misschien passen in uw schotel. Beter is het om een Triax 78 exemplaar te kopen voor deze lnb om zeker te gaan.

 

Sprietje kan u de definitieve doorslag geven.

 

 

  • Like 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Welkom op dit forum

Frankrijk is groot. Tegen de Belgische grens kun je een triple-lnb gebruiken maar in de meeste delen van Franktijk niet.
Dus vertel eerst eens waar je schotel ergens in Frankrijk staat.
Ook heb ik het idee dat Sedia geen 80cm-schotels heeft, d.w.z. 80cm breed, of bedoel je de polyester schotel van Sedia.
Ook denk ik dat met de lnb-klem van Sedia  je geen triple-lnb kunt monteren.
Maak eens een foto hoe nu de duo-lnb gemonteerd zit.
 

aangepast door Sprietje
  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank sprietje voor je reactie

Ik woon in de buurt van TOURS, dat is ongeveer 200km ten ZW van Parijs op het platteland.

Mijn duo lnb is een Smart Duo single Gold 0.1 dB TMS43 die prima werkt met ijn Homecast HS 2100 CI CD USB (beiden in Nederland gekocht) de LNB staat wel schuiner aan de likerkant omhoog als normaal, maar dat geeft het beste signaal (alles zowat79% op de signal strength bar en 99% op de signal quality bar.

de normale lnb van vanal plus kon niet op mijn schotel een Sedea 85 easy acier (H84xL78) zei de verkoper dus deze lnb was de juiste oplossing. Op mijn vraag aan deze verkoper of de LNB triple van Canal Digitaal (soory voor Canal plus) op mijn schotel ook wekte kreeg een ontwijkend antwoord, vandaar mijn vraag op dit deskundige forum. bij voorbaat hartelijk dank voor jullie medewerking.

met vriendelijke groet

Wilhelmus (Willem)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste Wilhelmus

Een triple-lnb kun je op die schotel inderdaad niet gebruiken. Je moet je bedenken dat de schotel nog wat groter is dan een Triax 78 en dat bovendien de ontvangsthoeken van de drie satellieten ook groter zijn dan in Nederland.
Wat wel een mogelijkheid is als je de Engelse zenders graag wilt zien, is om de Astra 19,2 te laten vallen en de duo-lnb die je nu hebt te gebruiken voor de ontvangst van de Astra 23,5 en 28,2. Dat gaat prima.

Wil je toch de drie satellieten ontvangen, dan zul je met losse lnb's moeten werken. Hiervoor kun je een gewone lnb gebruiken voor de Astra 23,5 en 2 ALPS-lnb's voor de Astra 19,2 en 28,2.
 

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste Sat4all verslaafd en Sprietje:

 

Ik heb nog een oude schotel ca.8 jaar oud merk BR (best results) bewaard waar 4 ALPS lnb's in konden, die kwamen samen in een Maximum 4x1 High ISO-switch, frequency range 950-230 MHz, insertion loser <3dB, power 12-20V.

 

Kan ik deze switch geberuiken als ik een schotel bijplaats en dus de schotel van SEDEA verbind via deze switch met de tweede schotel en zo dus weer EEN kabel naar mijn decoder krijg ?

 

Wat is het verschil tussen een ALPS lnb en de anderen ?

 

dank voor jullie adies

 

Wilhelmus

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kan ik deze switch geberuiken als ik een schotel bijplaats en dus de schotel van SEDEA verbind via deze switch met de tweede schotel en zo dus weer EEN kabel naar mijn decoder krijg ?

 

Jawel, dat kan als je de twee ingangen van je switch die bedoeld zijn voor je monoblock met elkaar doorverbindt, of (als je monoblock meer uitgangen heeft) door twee aansluitingen van het monoblock op die twee ingangen van de switch aan te sluiten.

Zie de oplossing van @trust: https://www.sat4all.com/forums/topic/109616-oplossing-komb-monoblockdiseqc-switch/

Een beetje onorthodoxe oplossing, maar als je ontvanger geen diseqc 1.1 ondersteunt kan hij prima werken.

Let wel: het schijnt dat hij niet met alle combinaties ontvangers-switches-monoblocks werkt! Dus geen garantie dat het bij jou, met deze switch, ook zal werken.

 

Het kan ook met een options-switch (onder diseqc 1.0), of met een uncommitted switch (diseqc 1.1), zoals Sprietje schrijft.

 

Maar jij vroeg expliciet of het kan, en het antwoord daarop is dus JA.

 

 

, dus dat zou betekenen dat ik niet mijn huidige schotel met duo lnb met een schotel met een enkele lnb kan koppelen naar mijn tuner...

Dat kan dus wel, en wel op allerlei manieren: met een 4/1 switch, met een 2/1 options switch, of met een uncommitted switch. Zie hierboven.

 

 

En het verschil tussen ALPS LNB's en anderen: De ALPS hebben een smalle kop, en zijn dus dicht tegen elkaar aan te zetten in een multi-feed opstelling. Voor smalle LNB's de eerste keus nog altijd, geloof ik.

Heb je niet speciaal smalle LNB's nodig, dan is de Inverto black ultra zo ongeveer de eerste keus.

 

Groet, A33

aangepast door a33
  • Like 1

Tip: Als je reageert op een post, geef dan altijd een citaat van de (gehele) post waar je op reageert. Sommige leden kunnen namelijk hun oorspronkelijke posts achteraf nog wijzigen, en wel veel langer dan de sinds jaar en dag in de huisregels (voor alle leden) vermelde periode van 30 minuten. Dat dat inbreuk doet aan de continuïteit van de foruminhoud, en een ongelijk speelveld creëert, wordt kennelijk (helaas) niet belangrijk geacht.

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dabk voor de informatie heren,

 

Ik voeg een foto bij van een lnb die ik nog heb plus die van de switch.

 

Als ik dus een Spaun koop heb ik de switch niet meer nodig en kan de kabel die uit de lnb voor canal digitaal (de beide astra's) direct inpluggen in de Spaun en de kabel die van de andere schotel (de kleinere) komt (met de lnb van de foto) inpuggen en vanaf de Spaun een kabel naar mijn receiver leiden ? is dat juist ? dan kan ik gaan kopen en installeren.

 

de kleinere schotel wil ik alleen richten op Astra 28,2 voor engeland dus. Welke richtin en hoogte moet ikdaarvoor hebben ?

 

alvast bedankt

met vriendelijke groet

Wilhelmus

post-73166-0-08647000-1411113296_thumb.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...