Ga naar inhoud


Geen beeld Discovery Channel.


Alphons65

Aanbevolen berichten

Hallo. Eindelijk is Discovery Channel terug. Ben eens gaan zoeken in de zenderlijst van CD waar die zender dan geplaatst staat. Op kanaal nummer 17 zou die moeten staan. Dus opnieuw een scan laten doen en we hebben beeld op nr17 :D  alleen is dit Discovery HD Showcase die volgens hun zenderlijst op 117 moet staan. Verder gezocht in de SAB en de LNB's maar eens laten testen. Van Astra 19 vindt ie nagenoeg alle frequenties maar van Astra 23 heel veel niet. Vreemd! Daarna een giga scan laten doen en na een kwartier kwam Discovery Channel voorbij flitsen. Die weer bij mijn favorieten gezet en hij geeft nog beeld ook.

Nu is alleen mijn vraag: het missen van veel frequenties van de Astra 23, kan dat liggen aan het niet helemaal uitlijnen van de LNB's? Ik heb ooit wel eens gelezen dat de Astra 23 kop ten opzichte van de Astra 19 iets schuin moet staan. Klopt dit? Misschien kan sattalietDK ook iets met dit verhaal.

 

In ieder geval iedereen bedankt voor het meedenken. 

 

Mvg lphons

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik denk dat je een 'oude' Fast Scan lijst hebt. Discovery Channel is van frequentie veranderd dit voorjaar. History HD is in diezelfde wijziging ook veranderd van frequentie, deed deze het voorheen ook niet? (Om deze zender te bekijken is wel een FamilieHD abonnement voor nodig). Discovery Channel Showcase is een thema kanaal die op kanaal 17 op de Fast Scan lijst zit. De werkelijke Discovery Channel zit op kanaal 44 (zie screenshot).

 

546a048d3e1ce-discovery.png

 

Het is overigens geen overbodige luxe om de nieuwste software voor de SAB Titan II te installeren, ik heb een PDF toegevoegd met instructies. Probeer hierna nogmaals een Fast Scan te doen.

Update SAB Titan II.pdf

aangepast door RowanF1

Gebruikt zijn TD78 tegenwoordig als wok.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mooi Alphons65, weer een nieuw soort scan erbij, de "Giga scan". Leuk verzonnen maar zo noemen we dat toch niet.
Ik zal wat uitleggen over de verschillende manieren van zenders scannen.

Een normale scan:
Hierbij worden alle transponders met de betreffende parameters van de gekozen satelliet afgescand die in het geheugen zitten van de ontvanger.
Hierbij kun je kiezen tussen alleen TV-zenders of ook radiozenders. Ook kun je kiezen tussen alleen de vrij te ontvangen zenders of samen met de gecodeerde zenders. Al met al laadt hij dan behoorlijk wat zenders in het geheugen.
De zenders komen in een volgorde te staan die begint bij de laagste frequentie en eindigt met de hoogste frequentie, niet bepaald een volgorde waar je erg gelukkig mee moet zijn want bijv. de Nederlandse zenders staan her en der verspreidt.

Fastscan:
Om er voor te zorgen dat je bij een CanalDigitaal abonnement de zenders wel in een logische volgorde in je zenderlijst krijgt, beschikken de CanalDigitaal goedgekeurde ontvanger en ook redelijk wat andere ontvangers over een fastscanfunctie. Hiertoe gaat de ontvanger naar transponder 12515H van de Astra 19,2. Daar zendt CanalDigitaal de fastscanlijst uit. Dit Download kanaal van CDS staat ook op positie 498 van de zenderlijst.
Je kunt de zenderlijst op twee verschillende manieren downloaden. In de SD-volgorde en in de HD-volgorde. Er staan precies dezelfde zenders in alleen begint de SD-volgorde met de SD-zenders en komen de HD-zenders een eind verderop en bij de HD-volgorde begint de lijst met de HD-zenders en staan de SD-zenders een eind verder op. Vaak kun je de keuze of je de SD- of HD-volgorde wilt inscannen alleen maar maken bij de eerst installatie van je ontvanger.
De fastscanlijst loopt van positie 1 t/m 999 en bevat de zenders van de Astra 19,2, Astra 23,5, Astra 28,2 en Hotbird 13. Bij de satellieten die je niet kunt ontvangen (bijv. Astra 28,2 en Hotbird 13 als je alleen maar een duo-lnb hebt) staan de zendernamen in grijs.
Niet alle 999 posities worden gebruikt. Het zijn maar 429 TV-zenders en 214 radiozenders.
Meestal wordt de zenderlijst door CanalDigitaal elke maand vernieuwd. Er zijn dan bijv. zenders bijgekomen of afgegaan of de transponders waar de zenders op zitten hebben andere parameters gekregen. Bij CanalDigitaal ontvangers gebeurt dit automatisch, bij andere zenders die over de fastscanfunctie beschikken moet dat soms met een handmatig commando gebeuren.
De fastscanlijst is een lijst van een kleine 650 populaire TV-en radiozenders op de vier satellieten en wordt door CanalDigitaal samengesteld.
Als je er voor gekozen hebt om de fastscanvolgorde in je ontvanger in te laden, dan kun je bij de meeste ontvangers daarna een gewone scan toevoegen. Die wordt dan geplaatst vanaf positie 1000. De zenders die al in de fastscanlijst staan worden hierbij overgeslagen zodat ze er niet dubbel in komen te staan.

Transponderscan:
Als er parameterwijzigingen op een transponder zijn doorgevoerd of zenders zijn toegevoegd of transponders zijn toegevoegd, dan kun je met het invoeren van de juiste parameters van de transponder op de gewenste satelliet, de zenders van deze transponder in je ontvanger laden. De informatie over de juiste parameters zul je wel ergens vandaan moeten halen, bijv. van dit forum of van speciale sites.

Blindscan:
Ik ben begonnen met een normale scan. De transponders die dan ingescand worden zijn transponders die ten tijde van het ontwerp van de ontvanger bekend waren. Vaak zijn deze gegevens al enkele jaren oud en scan je op die manier lang niet alle actuele zenders in. Met een blindscan zoekt de ontvanger alle transponders af vanaf de laagste frequentie tot te hoogste frequentie en dan zowel de horizontaal- als de verticaal gelpolariseerde transponders. Je kunt dit dus vergelijken met een ouderwetse radio waarbij je heel langzaam met de draaiknop de hele band langs loopt. Dit is een zeer prettige functie waarbij je nagenoeg alle bestaande zenders in je ontvanger laadt. Vooral voor feedhunters een must. Een beetje afhankelijk van de satelliet hoeveel transponders dat die heeft kan het per satelliet wel een uur duren voordat hij alle zenders heeft ingescand. De tijdsduur van het scannen is ook afhankelijk hoe groot de stapjes zijn waarin de frequenties worden afgescand. Bij kleine stapje mist hij niets en duurt het lang, bij grotere stappen gaat het sneller maar kan hij transponders missen.
 

Hier de CanalDigitaal HD fastscanlijst:
http://www.canaldigitaal.nl/uploadedFiles/Content/Others/canaldigitaal-hd-zenderlijst-tv-radio.pdf
 

aangepast door Sprietje
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...