Ga naar inhoud


Microsoft kondigt Windows 10 aan


Sjattuh

Aanbevolen berichten

Windows 10 wordt de opvolger van Windows 8.1. Dat heeft Microsoft laten weten op een speciale bijeenkomst in San Francisco. Microsoft komt met een besturingssysteem dat zich aanpast aan het type device waarop het geïnstalleerd staat.

Zo zal het systeem als het op een tablet staat automatisch zorgen dat er gebruik gemaakt kan worden van het touchscreen. Mensen die Windows 10 op hun pc of laptop hebben staan, krijgen de ‘gewone’ interface te zien.

Microsoft wil dat de gebruikers van Windows 7 makkelijk kunnen overstappen naar de nieuwe versie van het besturingssysteem. De startknop komt weer terug, net als het startmenu. Vooral het verdwijnen van de startknop was voor veel gebruikers van Windows onverteerbaar.

Task view

Task view is een nieuwe functie die Microsoft in Windows 10 zal stoppen. Met een simpele handeling kan de gebruiker zien welke apps of programma’s open staan. Daardoor wordt het eenvoudiger om van programma te wisselen.

Een kleine verbetering in Windows 10 is dat Microsoft ook de command prompt heeft aangepakt. Veel gebruikers zullen dit gedeelte van Windows nooit gebruiken, maar degenen die het wel gebruiken hopen al jaren dat het mogelijk wordt dat opdrachten geplakt kunnen worden in de command prompt. Aan die wens heeft Microsoft gehoor gegeven en dat gaat een hoop typewerk schelen.

Windows 10 komt in 2015 uit. Volgende week stelt het concern wel een testversie beschikbaar.

 

Bron: http://www.spitsnieuws.nl/tech/2014/09/microsoft-kondigt-windows-10-aan

 

Oh eindelijk de command prompt....... wat is het irritant om iets eruit te kopieren en eindelijk kan het straks andersom ook.

Weet je wat erger is dan een worm in je appel?

Een halve worm in je appel...

Link naar reactie
Delen op andere sites


Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...