Ga naar inhoud


Het derde Vlaamse publieke tv-kanaal Ketnet/Op12 en vijf Vlaamse radiozenders zi


Sprietje

Aanbevolen berichten

In Totaal TV staat het volgende te lezen:

Het derde Vlaamse publieke tv-kanaal Ketnet/Op12 en vijf Vlaamse radiozenders zijn nu ook digitaal in de Nederlandse ether via het KPN tv-product Digitenne te bekijken.

KPN dient deze tv- en radiozenders van de Vlaamse publieke omroep VRT door te geven omdat ze onderdeel van het must carry-zenderaanbod zijn dat in de mediawet is vastgelegd. Aanbieders dienen hierdoor een digitaal basispakket van minimaal dertig tv-zenders aan klanten aan te bieden. De keuze welke zenders dit zijn, ligt bij de aanbieder. De mediawet stelt wel dat een aantal zenders verplicht worden om door te geven. Dit zogenaamd must carry-pakket bestaat uit de drie NPO tv-zenders, de regionale en lokale tv-zenders en de drie VRT tv-zenders. Daarnaast moeten van al deze omroepinstellingen ook de lineaire radiokanalen in het digitale basispakket worden aangeboden.

 

 

Uitzondering

KPN heeft voor Digitenne van het Commissariaat voor de Media wel enkele ontheffingen op bepalingen in de mediawet gekregen. Wegens gebrek aan bandbreedte hoeft KPN Digitenne-klanten maar minimaal 25 tv-zenders in het digitale basispakket aan te bieden. Vanwege de uitzendtechniek hoeft Digitenne ook de lokale omroep niet door te geven. Een verzoek om wegens bandbreedtegebrek ook de Vlaamse tv- en radiozenders uit het must carry-pakket niet in het zenderaanbod op te nemen, werd eerder al door de mediawaakhond afgewezen.

 

 

Geen zenders weg

Door de afwijzing van het Commissariaat voor de Media is het zenderaanbod van Digitenne vanaf 1 oktober uitgebreid met de tv-zender Ketnet/Op12 en de vijf VRT-radiozenders VRT Radio 1, VRT Radio 2, VRT MNM, VRT Studio Brussel en VRT Klara. In tegenstelling tot eerdere zenderwijzingen heeft KPN geen zenders voor de komst van het nieuwe Vlaamse content uit het zenderaanbod verwijderd. KPN heeft ruimte voor de nieuwe zenders verkregen door efficiënter gebruik binnen het voor Digitenne beschikbare frequentiespectrum.
 

aangepast door Sprietje
Link naar reactie
Delen op andere sites


Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...