Ga naar inhoud


Nadert satelliet-tv een langzame dood?


Michel

Aanbevolen berichten

Dat de interesse in satelliet tv hier mindert lijkt me normaal.

Toen ik begon kon men nog keys ingeven om iets te openen, niet om te kijken maar gewoon voor de kick,

Toen gonsden de forums van bedrijvigheid.

Dan is alles zeer snel verschoven naar cardsharing, tot overmaat van ramp is men dat gaan commercialiseren, vanaf dan is het goed fout gegaan.

De beveiliging moest opgetrokken worden, kaarten werden vernieuwd, hier en daar zelfs gekoppeld aan de box.

Telkens werd de klant op kosten gejaagd.

Door de opkomst van de HD zenders moest er een nieuwe ontvanger komen, ook niet gratis.

Alweer onvoorziene kosten en het abonnement dat de hoogte in ging.

Ondertussen kunnen we al geen smartcard meer kopen zonder CI module of een M7 blikken doos er bij te nemen, zeg maar koppelverkoop.

Dan  weer extra kosten voor het kijken naar een 2de of derde TV toestel, vaak al met een 2de abonnement tot gevolg

Waarbij ze woord korting niet kennen, sterker nog, we moeten zelfs nog een kaart kopen + activatie kosten. Men is al 100 € kwijt aan één kaart om te kunnen kijken.

Dan is er nog die anticardsharing maatregel van onze beste vrienden, waardoor Linux boxen beperkt werden.

En dan komen we aan de schotel, met hun 8PSK moet die in veel gevallen een stuk groter worden.

Die kosten blijven maar komen, en wat krijgen we er voor terug?? Veel geblaat en weinig wol.

Canaldigitaal heeft 104 zenders, en hoeveel zenders daarvan zijn er het kijken waard ?  10 – 15.

Alle kosten bij elkaar gerekend over een periode van 3 jaar, die de meeste satelliet kijkers moesten maken om te blijven kijken, dan hebben we die paar zenders waar naar te kijken valt, bijna met goud betaald.

Het is ook een hoop gezeik geweest, met al die zender wissels, en niet iedereen kon dat zelf wijzigen.

 

Zo verwonderlijk is het niet dat mensen massaal aan het overstappen zijn naar de kabel.

Nederland en België zijn van geen tel meer voor de groep M7, ze richten zich nu volledig op de Oostbloklanden, daar is minder concurrentie.

 

 

 

The key to happiness. Stay away from idiots

Link naar reactie
Delen op andere sites


Overigens geldt specifiek voor het 'CD forum' m.i. tegenwoordig ook de afwezigheid van kennis of gewoon nonchalance, er lijkt geen enkele wil meer te zijn om inhoudelijk in te gaan op vragen. Een klant met een serieuze vraag over welke zenders in zijn pakket horen wordt afgebrand met een antwoord om te bellen. Wie belt krijgt te horen dat de vraag op het forum gesteld moet worden.

 

Dat soort kastje-muur antwoorden (=gebrek aan service) en voor iedereen overduidelijk zichtbaar jaagt klanten weg van het forum en de provider. Een volkomen gebrek aan empathie met de klant die het salaris van de medewerkers betaalt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Daar waar mensen in de ruimte wonen, zal satelliet altijd de beste optie blijven voor radio, tv, internet en telefonie. Een mooiere, betere en goedkopere techniek zou ik niet kunnen bedenken.

Vu+ Duo2 + PLi 4.0 + Fuba DAA110 + Stab 120
Vu+Solo2 + Fuba DAA 850 + multifeed met 2 twin Alps + 1 quattro Alps + 1 twin MTI + PLi 4.0

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat het nog geen uitgemaakte zaak is.

D'r zijn zeker wel kansen denk ik voor cds of andere aanbieder voor de nl markt.

Probleem buiten de trammelant door cds zelf veroorzaakt is, dat we momenteel in een transitiefase zitten die nog makkelijk 5 tot 10 jaar door gaat.

Je kunt het een beetje vergelijken met de kranten die steeds meer abonnees kwijtraken aan de crisis, de oplopende leeftijden van de kern vaste abonnees en aan de migratie van papieren media naar digitale.

Het valt nog niet mee om op die ontwikkelingen goed te anticiperen maar ik zie daar toch wel mogelijkheden toe.

 

Volgens mij bestaat er ook over 10 jaar nog behoefte aan een goedkoop klein basispakket zoals het huidige STBP of Basis pakket maar natuurlijk alles in HD want SD daar doen we niet meer aan.

Ik verwacht namelijk dat tv waarbij je live kijkt blijft bestaan maar dat klanten een dergelijk klein pakket aan zullen vullen met IP TV.

Dat IP TV kan ook door CDS aangeboden worden, het STBP in HD en aangevuld met de Vlaamse zenders lijkt me perfect als basis.

 

Maar zoals cds de afgelopen jaren heeft lopen klooien met de laatste prijsverhoging van de extra kaartjes als absolute toppunt doen me het ergste vermoeden.

Je kunt je klanten ook wegpesten maar laten we niet vergeten dat ook de Ziggo kijkers ergens de komende jaren tegen de nadelen van de Liberty/UPC overname zullen lopen.

 

Ik heb een jaar geleden mijn plan gemaakt, een klein minimaal pakket met het hoogstnodige waardoor ik budget over heb om indien gewenst een abbo op Netflix of Hbo of andere IP TV aanbieder erbij te nemen.

Netflix kun je delen waardoor dat niet meer dan een euro of 4 hoeft te kosten.

 

Stom van wat er nu aan de hand is dat ze allemaal te veel willen, ik bedoel 10 euro voor NLziet en dan moet de de Vlaamse zenders zonder capriolen te maken nog missen ook.

Hallo, wat dachten ze van de helft om een beetje redelijk te blijven.

 

Het zijn onzekere maar spannende tijden het kan alle kanten uitgaan, wie het weet mag het zeggen.

 

Ik heb al vanaf het begin alle aanbieders apart afgenomen, tv, internet, telefonie, nix geen alles in 1 pakket, optimale flexibiliteit daar ben ik echt voorstander van.

of.....

 

CDS; een inkomensafhankelijk TOPpakket, dat lijkt me ook wel wat.

Meer dan een tientje of 2 valt er aan mij toch niet te verdienen dus waarom bieden jullie me niet het grootste pakket aan voor dat bedrag, zou ik nog serieus over nadenken zelfs al kijk ik er niet of amper naar.

aangepast door mietde

You cannot ignore that member

Link naar reactie
Delen op andere sites

Satellier 2e rang?, ik dacht het niet.

 

Naar gelang je schotel(s), heb je complete vrijheid naar wat je wilt zien

 

Velen onder de Nederlanders hebben een combi van kabel en schotel.

 

IP ben ik niet mee op de hoogte, maar ik weet wel dat de kabelboeren nooit zoveel kunnen aanbieden als de schotel.

 

Wat Turkije betreft, dit is geen 3e wereldland, de economie blijft maar groeien en sat is écht niet uit, pas nog de Türksat 4 in bedrijf genomen.

 

Alleen grote steden hebben kabel en de meesten houden het ook hier bij de schotel i.v.m. de vrijheid.

Ik woon hier al meer als tien jaar en ben dus goed op de hoogte.

 

Glasvezel kan heel mooi worden, maar de schotel zal nooit verdwijnen.

 

En wat is er lelijk aan een schotel, ik vind schreeuwerige reclame in winkelstraten lelijk,

dus smaken verschillen?.

 

Sat is 2e rang omdat er geen ontwikkeling meer is op dit gebied. De rek is eruit. Alle bedrijven die interesse krijgen in TV (Google TV Apple TV) kijken niet meer naar Sat. Daarnaast is Sat veel te gevoelig voor storingen etc. De gemiddelde mens heeft geen zin en/of geen kennis om elk jaar de schotel opnieuw uit te (laten) richten LNB;s vervangen etc.

 

De consument wil de stekker er in steken en kijken.

 

Middels IP TV zie ik in de toekomst wel een hele hoop mogelijkheden. Ten eerste veel interactiever, veel meer smaak gericht, nooit meer iets missen etc. Het zender aanbod van IPTV zal uiteindelijk ook veel groter worden en gelijk staan aan die van Sat TV, alleen maar hopen dat men iets kan vinden m.b.t. uitzendrechten zodat je overal ter wereld je eigenlijk proggie kan kijken. Dit kan technisch gezien WEL met IPTV maar niet met Sat TV. Astra 3 kun je nu eenmaal niet overal ter wereld ontvangen.

 

Kabelboer en IPTV zijn twee verschillende dingen. IPTV voor bv de Noren hier in Alanya is precies dezelfde lijst als je ontvangt in Noorwegen met een schotel. Al is het wel zo illegaal als de pest (nog...).

 

Je moet wel lezen, niemand zegt dat Turkije een 3e wereld land is. Het is een 2e wereldland. Gezien de aanbouw van 30+ olie boor platformen/eilanden. De aanleg van 10000-en KM snelweg. Betere stroomvoorzieningen. Glasvezel naar elk huis. Turkije is hard opweg naar het worden van een 1e wereldland en ik vermoed, gezien de dingen die ik zie en de mensen met wie ik spreek voor o.a. de krant die ik hierin Alanya druk, dat TR wel eens bijzonder groot kan gaan worden mettertijd. Ik wil je best uitleggen waarom TR een 2e wereldland is, maar dat kan helaas niet hier - forumregels. Er komt namelijk nog wel wat meer bij kijken dan een stijgende economie.

 

Ik heb het over schotels aan huis. Satellieten zullen er ALTIJD nodig zijn - als is het maar voor GPS. Turkije heeft Turksat 4 niet alleen maar gelanceerd om een paar TV zenders de lucht in te krijgen.

 

De schotel verdwijnt of je het wil of niet. De jeugd wil dit zo wie zo niet meer - die raken veel te veel gewend aan TV op phones en tablets en dit kan niet met de schotel.

 

Smaak valt inderdaad niet over te twisten, maar als jij loopt te beweren dat je de flats hier in TR met op elk balkon een schotel mooi vindt....

Weet je wat erger is dan een worm in je appel?

Een halve worm in je appel...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb beiden, kabel en satelliet en de kwaliteit van satelliet blijft toch stukken beter dan de kabel. Maar wat hier vaak vergeten wordt is het plezier aan satelliet tv , zelf schotel richten, zenders opzoeken en bovenal kunnen kijken naar zenders die duizenden anderen niet kunnen, omdat ze geen satelliet tv hebben. Hier in België heeft men bvb maar 2 BBC's, geen ITV en ook Duitstalig is maar pover. De kabel biedt hier slechts een 15 tal HD zenders, met satelliet heb ik er zeker 50. Laat satelliet nog maar wat bestaan. :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

satelliet zal nog wel even blijven bestaan.

echter voor de Nederlandse markt is satelliet niet interessant door het uitgebreide kabel en glas netwerk.

wij hebben hier ook glas liggen en daarbij zit ook televisie.

echter staat hier nog steeds ten alle tijde de sat aan.

glas tv is handig voor nood of om even naar tv utrecht te kijken.

ik heb zelfs vandaag de schotel vernieuwd dus ik wil nog wel even naar de sat blijven kijken.

 

edje

Vu+ Solo2
Dreambox 800s

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het vervelende is dat je met een kabel aansluiting en een satelliet abonnement dubbel betaald voor de tv ontvangst.

 

Analoge tv via de kabel kan niet worden uitgeschakeld. Anderzijds heb ik hier de kabel nodig voor mijn internet verbinding.

 

Kijken doen we uitsluitend via de sat. Met een keuze aanbod, dat ik niet zou willen missen.

 

Kijk overigens maar weinig tv. Maar als ik tv kijk wil ik wel een interessant programma zien en geen "emotie-tv", blik-op-de weg of boeren die geen vrouw kunnen bemachtigen etc. etc. Het wachten is derhalve op een nederlandse "BBC" opzet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Diverse zaken, doen o.a. de sat ontvangst achteruitgaan. Hadden ze allang een soort server toepassingen gedaan, waar bvb 4 coax kabels van de lnb toekwamen, met één of meerdere kaartjes, en daar een deftige hd erin. laat plaats voor een extra hd, voor je eigen media, of toegang tot een NAS. Verdeel die server, dan middels diverse wegen o.a. DLNA wifi e.a., waardoor mensen met tv,tablet pc,laptop enz, ongestoord kunnen genieten van hun tv, voor één abonnement, met duidelijke prijzen, en pakketten.

Probeer dan zoals iptv,kabel en glas ook on demand aan te bieden. We zijn wel tegen gesloten kastjes, maar laat dan de ruimte voor andere hobbyisten. Helaas, door het commercialiseren van cs, zijn de providers onder druk van mediahuizen, hun kaarten gaan koppelen, waardoor de keuken gebruiker gestraft wordt, om toch iets betaalbare prijs op 2 ontvangers te zien.

Bepaalden, gaan dan alles op usenet zetten, waardoor we nog verder doorgaan naar dichtgetimmerde bakjes.

Vanwege degene die er een bijverdienste van maken, moeten wij altijd maar dieper in de buidel tasten.

En dat een schotel jaarlijks moet worden uitgericht is overdreven. De onze staat hier al meer dan 5 jaar zonder her uit te richten.

Zolang ik mijn in gecodeerde conax zenders kan zien met mijn linux, staat sat ontvangst op de 1 ste plaats gevolgd door een netflix film, documentaire of dergelijks, en laats, het triestig aanbod van de kabel die bij verhuis eruit gaat.

Ontvangst van de astra 3 satelliet met een selfsat h50D via de vu zero 4K.cd multiroom  pakket met mz 102 en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ tv met een kaartje( telenet ). Gigablue bijgekomen voor sat en kabel.Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat satelliet schijnbaar niet meer zo populair is komt door het model in NL & Belgie. Je hebt door die gangsters van Canaal Digitaal/TV Vlaanderen een (veel te duur) abbonement nodig. Voor NL&Belgie TV heb je niet alleen een abbonement nodig, maar je wordt ook nog totaal volgekotst met reklame.

In Duitsland is satelliet TV enorm populair omdat het GRATIS en ongecodeerd is. Hetzelfde geldt voor het Midden Oosten.

Ik hang op dit moment noodgedwongen aan de kabel maar ga zo snel mogelijk weer over op satelliet ofschoon Etisalat een werkelijk goed en doorzichtig aanbod heeft, iets waar Canaal Digitaal een puntje aan kan zuigen en een groot voorbeeld aan kan nemen.. 

Kijk hier: http://www.etisalat.ae/en/personal/elife/elifetv/packages/tv-packages.jsp 

Voor de prijs hoef je het niet te laten. Deel het AED bedrag door 4,7 en je hebt het bedag in €uro´s.  Voor films en sport heb ik een OSN abbo genomen dat ik over een paar weken naar satelliet over kan dragen.

"On ne voit bien qu'avec le coeur. L'essentiel est invisible pour les yeux."

Link naar reactie
Delen op andere sites

In Duitsland is satelliet TV enorm populair omdat het GRATIS en ongecodeerd is.

Ik begrijp wat je bedoelt, maar het is natuurlijk een misvatting. Het is niet gratis. Er wordt in Duitsland net zo goed pittig gediscussieerd over de financiering van die "gratis" publieke omroep. 

Vu+ Duo2 + PLi 4.0 + Fuba DAA110 + Stab 120
Vu+Solo2 + Fuba DAA 850 + multifeed met 2 twin Alps + 1 quattro Alps + 1 twin MTI + PLi 4.0

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zeg niet dat de omroep in Duitsland gratis is. Voor de distributie wordt geen extra bijdrage gevraagd.

 

is dat in NL anders dan? Daar betaald iedereen braaf aan mee aan de financiering van de NPO via de belasting en toch moet iedereen nogmaals voor de distributie via CD extra betalen.

Hier in de GCC is er geen bijdrage voor welke omroep dan ook. (behalve OSN, etc.). Ook niet voor de distributie.

"On ne voit bien qu'avec le coeur. L'essentiel est invisible pour les yeux."

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het vervelende is dat je met een kabel aansluiting en een satelliet abonnement dubbel betaald voor de tv ontvangst.

 

Analoge tv via de kabel kan niet worden uitgeschakeld. Anderzijds heb ik hier de kabel nodig voor mijn internet verbinding.

 

Kijken doen we uitsluitend via de sat. Met een keuze aanbod, dat ik niet zou willen missen.

 

Kijk overigens maar weinig tv. Maar als ik tv kijk wil ik wel een interessant programma zien en geen "emotie-tv", blik-op-de weg of boeren die geen vrouw kunnen bemachtigen etc. etc. Het wachten is derhalve op een nederlandse "BBC" opzet.

 

 

Hoezo dubbel betalen, je hoeft toch geen abo. op CD of TVV te nemen?.

 

Met mijn "schotelpark ontvang ik ruim 2200 zenders gratis, daar ik in het buitenland woon, een abo. bij CD genomen.

Als ik besluit dit op te zeggen, heb ik nog steeds meer dan 2200 zenders gratis, zie onderaan

bij mijn handtekening.

 

Dus, houdt de kabel aan voor CD of TVV en zeg dit abo. op voor de schotel.

Je zult niet de enige zijn die dit doet.

 

Zelfs als je géén abo. hebt bij deze provider(s), kan je toch nog HbbTV kijken, zowel voor de NL- en vele andere zenders die dit in hun aanvoer hebben toegevoegd.

aangepast door Emekli

Vu+ Uno 4K SE en 1TB HDD / Samsung 65'' UHD Smart TV.

Vier schotels, 150, 120, 90 en 120** cm., voor Astra 1 & 3, Hotbird/Eurobird, Türksat,   ** is tijdelijk buiten gebruik.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...