Ga naar inhoud


Nadert satelliet-tv een langzame dood?


Michel

Aanbevolen berichten

  • Beheerder

Dat is de vraag die ik mij zo langzaam maar zeker stel. Natuurlijk heeft 'de satelliet' concurrentie van de kabel en van de glasvezel, maar is de sterk afgenomen interesse in satelliet-tv niet ook gewoon een direct gevolg van het gebrek aan service, de magere dienstverlening en het prijstechnisch weinig interessante aanbod van onze Nederlandse en Belgische satelliet-tv aanbieder?

 

De Nederlandse satelliet-tv fora zijn zo goed als dood. Fora die eerder nog 50-70 nieuwe berichten per dag noteerden zijn nu op sterven na verlaten en ook sat4all merkt dat er geen 400-500 berichten per dag meer bij komen, maar blijft de teller nu op gemiddeld 250 hangen.

Zelfs op het forum van canaldigitaal zelf staan nog maar een paar nieuwe berichten per dag.

 

Winkeliers die ik af en toe spreek zijn gestopt met het aanbod van satelliet-tv apparatuur in hun winkel en er zijn nog maar een paar serieuze webshops over. Er valt geen droog brood meer aan satelliet-tv te verdienen, is wat je vaak hoort.

 

Kortom, nadert satelliet-tv in Nederland en België een langzame dood...?

 

Kom er maar in :)

Gebruik je een advertentie blocker? Sluit onze website dan uit. Zonder advertenties kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites


yep, enkel dat spuitje heeft het nog nodig om zonder teveel te moeten lijden te kunnen sterven.

 

Indien we het aan doorsnee gebruikers koppelen die de Nederlandse of Vlaamse smoel op TV willen zien en horen is dat gedurende 2 ~ 3 jaar stukgeslagen door de "onmogelijkheid" van een vrije keuze aan apparatuur en een flexibel aanbod van de zenders.

Ja en dus in deze kwestie heel bepalend de M7 group, welke volledig verkeerde inschattingen maakt (naar mijn mening) en prijs tov aanbod irrationeel het sterven van de zwaan inluidt.

 

Niet dat het iemand zou kunnen boeien, maar momenteel is satelliet TV kijken in Nederland, naar Nederland (of Vlaanderen) beduidend duurder en ernstig beperkt qua comfort en functionaliteit met gecertificeerde receivers.

 

self inflicted wounds.

Toxigene 7" Edit

The Orb

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, gezien de kabeldichtheid heeft het gemiddelde Nederlandse (en Vlaamse) huishouden een beter aanbod dan via satelliet. Alleen voor  enkele plattelanders en kijkers buiten Nederland is het nog gedwongen winkelnering. Zodra het IPTV aanbod verbeterd en dit hetzij legaal of via vpn ook in het buitenland beschikbaar komt is het definitief over.

Link naar reactie
Delen op andere sites

als je als belg de nederlandse commercielen wil moet je wel naar sat gaan.Je krijgt er dan meteen de FTA engelse en duitse posten bij.Op deze zijn vele mooie programma's.En niet te vergeten de vrije sportzenders of BBC voor formule 1.Ik heb de mogelijkheid alles te krijgen wat hier maar kan in Belgie maar heb enkel een basiskabelabootje als backup indien er wat mis is met de sat.En dan ook omdat er nog analoog de mogelijkheid is de kids een Tv op hun kamer te hebben met de kanaaltjes die ze willen (nickelodium) .Zodra de analoge eruitgaat ligt hier ook de kabel buiten.

Groetjes,salutations,greetings.
1 x Gibertini 1,10 vast 3 sats + 1 x Triax 88 cm rotor
Vu + Duo2 twin sat tuner  4 X DVB-S2 en 1 x turbo DVB-C + OpenVix + idem dual tuner and vu duo2 fallback tuner

Octagon SF8008 4K  Openvix (via ethernetconnectie/WIFI fallbacktuner)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn gedachte is, kan het volkomen mis hebben, dat satellietontvangst nog wel even door gaat.

 

Maar er moet dan heel veel gebeuren voor de NL/B kijkers, ook in het buitenland.

 

Er moet beter geluisterd worden naar de klant.

 

De pakketten veranderen te veel, zowel naam als inhoud en er worden 2 zenders weg gehaald en er komt (misschien) een zender voor terug.

 

Ook de sites van CD/TVV moeten duidelijker worden.

 

Verder moet er competent volk zitten bij info/klachtendienst**.

 

Ook zou er minstens een keer per jaar een enquête gehouden moeten worden onder de abonnees over welke zenders ze voor een bepaalde prijs willen hebben.

 

Ik zit nu opgescheept met de  commerciële  prut van RTL/SBS, terwijl ik er nooit naar kijk.

 

Technisch is het mogelijk om bijvoorbeeld alleen de NPO door te geven, aangevuld door zenders waar ik wel naar kijk.

 

Om maar iets te noemen, voor mij dan, NPO, alle NPO thema zenders, Brava, Mezzo, Travel Channel, iConcerts, 3X VRT, History, Animal Planet en misschien nog een paar. Zover, indien mogelijk in HD.

 

Zolang dit niet gerealiseerd wordt, doe ik het maar met het geen ik heb, want concurrentie via satelliet is er niet.

 

Het zou goed zijn als er een provider bij kwam, door de concurrentie, kan er dan hopelijk eens wat gaan gebeuren.

 

De prijs van de pakketten mag voor mij ook wel wat omhoog, dan hoeven ze de TP's niet te overladen.

 

Discovery ontbreekt hier, omdat je via ZDF, 3sat en Arte, naar veel van deze uitzendingen gratis kan kijken.

 

Dus als het zo door gaat, ja dan sterft CD/TVV een langzame dood, jammer voor hen die afhankelijk zijn van de schotel,

 

want met mijn hoogstens 12MB internet en wat je er allemaal voor moet doen, streamen en zo, is internet geen oplossing.

 

** Dit geldt ook voor andere bedrijven.

Vu+ Uno 4K SE en 1TB HDD / Samsung 65'' UHD Smart TV.

Vier schotels, 150, 120, 90 en 120** cm., voor Astra 1 & 3, Hotbird/Eurobird, Türksat,   ** is tijdelijk buiten gebruik.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sat is 2e rang geworden. Er zijn veel betere alternatieven en niemamd zet meer in op TV signaal distributie middels schotels aan huis.

 

Al is het maar omdat sat geen signaal terug geeft waardoor registratie van het kijk gedrag niet mogelijk is. Er valt nu eenmaal veel geld te verdienen met de verkoop van consumenten gedrag.

 

Met de enorme lift waar het internet momenteel in zit geef ik sat niet meer dan 10 jaar. Wie wil er nou zo een lelijke schotel als het niet nodig is en de alternatieven beter zijn?

 

En als 2e wereld landen als Turkije projecten zijn gestart waarbij het doel is om in 2023 elk huis te hebben voorzien van glasvezel dan weet je het wel.

 

Een land met vrij onbergzame gebieden waar 90% van de 75mil inwoners momenteel via de schotel kijkt is dus ook al erg druk bezig sat tv te doen verdwijnen.

 

Ik roep het al langer, alles gaat het internet op en je kan meedoen of eenzaam achterblijven.

Weet je wat erger is dan een worm in je appel?

Een halve worm in je appel...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Einde van de schotel antenne in Nederland denk ik niet, Maar einde van een Nederlandse satelliet provider denk ik wel.

Canaldigitaal is niet meer vernieuwend en is veelte duur.

We leven in 2014 mensen willen op meerdere tv's kunnen kijken evenals op hun telefoon of tablet.

Als Canaldigitaal nog wat wil zullen ze heel snel met een aantrekkelijk pakket moeten komen.

aangepast door planetbitworld

2X Sab triple hd, Wavefield T55 met Sirius,hotbird, Astra 19.2 en 23.5, 1x maxdigital xp1000, familiepakket.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Einde van de schotel antenne in Nederland denk ik niet, Maar einde van een Nederlandse satelliet provider denk ik wel.

Canaldigitaal is niet meer vernieuwend en is veelte duur.

We leven in 2014 mensen willen op meerdere tv's kunnen kijken evenals op hun telefoon of tablet.

Als Canaldigitaal nog wat wil zullen ze heel snel met een aantrekkelijk pakket moeten komen.

 

Ben ik met je eens...als ik zie hoe duur CD gaat worden volgend jaar prijst die zich uit de markt. Daarbij de mogelijkheden elders b.v. uitzending gemist op internet..enzovoort. 

Astra 1 zit bij mij op  31,5°E,  28.2°E, 19.2°E
Astra 2 zit bij mij op 19.2°E, 28.2°E
Astra 3 zit bij mij op 23.3°E,23.5°E

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat IPTV de komende jaren steeds meer terrein gaat winnen, niet alleen bij de satellietzenders maar ook de aardse zenders.

Onze internetsnelheden worden steeds groter het gaat dan niet alleen om bedrade of beglaasde verbindingen ook mobiele verbindingen, de snellere verbindingen zijn niet echt nodig om een website te bezoeken of een mailtje te versturen maar wel noodzakelijk voor IPTV.

Wat ik graag zou zien is dat IPTV niet provider en grensgebonden zou zijn. Zelf je keuze kunnen maken wat je waar wilt zien tegen een redelijke kostprijs. 

 

Wat het aantal bezoekers en berichten op forums betreft, dit is een wereldwijde trend, Ik sta bij een groot aantal fora's ingeschreven op diverse gebieden. Heb de afgelopen jaren van een aantal al berichten ontvangen dat zij werden opgeheven. 

Tegenwoordig is de informatie die je zoekt al vaak te vinden bij de eerste google zoekopdracht, een vraag stellen op een gespecialiseerd forum is daarom niet meer noodzakelijk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De kwaliteit van de kabel TV is inderdaad aardig verbeterd maar je bent wel verlicht naar hun marginale aanbod te kijken.

Natuurlijk kan je inderdaad maar naar één zender tegelijk kijken maar ik heb dus met mijn eigen schotel een grotere keuze dan de kabel.

Het nadeel is dat Canaldigitaal vreemd met de pakketten en prijzen aan het rotzooien is en zich uit de markt gaat prijzen, waardoor een overstap naar de kabel het gevolg zal zijn.

Door het gerotzooi weten de klanten soms niet eens meer welk pakket ze hebben en stappen daarom ook over naar een andere leverancier Ziggo/Upc (ook één pot nat).

En een forum in de lucht houden met steeds minder berichten is ook kostbaar, maar de winter komt en dan loopt het wel weer op met de berichten.

aangepast door catw
Link naar reactie
Delen op andere sites

Sat is 2e rang geworden. Er zijn veel betere alternatieven en niemamd zet meer in op TV signaal distributie middels schotels aan huis.

 

Al is het maar omdat sat geen signaal terug geeft waardoor registratie van het kijk gedrag niet mogelijk is. Er valt nu eenmaal veel geld te verdienen met de verkoop van consumenten gedrag.

 

Met de enorme lift waar het internet momenteel in zit geef ik sat niet meer dan 10 jaar. Wie wil er nou zo een lelijke schotel als het niet nodig is en de alternatieven beter zijn?

 

En als 2e wereld landen als Turkije projecten zijn gestart waarbij het doel is om in 2023 elk huis te hebben voorzien van glasvezel dan weet je het wel.

 

Een land met vrij onbergzame gebieden waar 90% van de 75mil inwoners momenteel via de schotel kijkt is dus ook al erg druk bezig sat tv te doen verdwijnen.

 

Ik roep het al langer, alles gaat het internet op en je kan meedoen of eenzaam achterblijven.

 

 

Satellier 2e rang?, ik dacht het niet.

 

Naar gelang je schotel(s), heb je complete vrijheid naar wat je wilt zien

 

Velen onder de Nederlanders hebben een combi van kabel en schotel.

 

IP ben ik niet mee op de hoogte, maar ik weet wel dat de kabelboeren nooit zoveel kunnen aanbieden als de schotel.

 

Wat Turkije betreft, dit is geen 3e wereldland, de economie blijft maar groeien en sat is écht niet uit, pas nog de Türksat 4 in bedrijf genomen.

 

Alleen grote steden hebben kabel en de meesten houden het ook hier bij de schotel i.v.m. de vrijheid.

Ik woon hier al meer als tien jaar en ben dus goed op de hoogte.

 

Glasvezel kan heel mooi worden, maar de schotel zal nooit verdwijnen.

 

En wat is er lelijk aan een schotel, ik vind schreeuwerige reclame in winkelstraten lelijk,

dus smaken verschillen?.

aangepast door Emekli

Vu+ Uno 4K SE en 1TB HDD / Samsung 65'' UHD Smart TV.

Vier schotels, 150, 120, 90 en 120** cm., voor Astra 1 & 3, Hotbird/Eurobird, Türksat,   ** is tijdelijk buiten gebruik.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...