Ga naar inhoud


Boeteclausule oorzaak nutteloze ‘Digitenne’ uitzending


Sprietje

Aanbevolen berichten

De etherzenders van Teletenne – het Vlaamse Digitenne – is ondanks dat Telenet er begin dit jaar de stekker uit trok nog steeds in de lucht. De oorzaak is een boeteclausule die in werking treedt als de uitzendingen gestaakt worden. Dat meldt de Vlaamse krant De Standaard.

Telenet stopte met het betaalaanbod van Teletenne omdat Vlamingen deze digitale tv-dienst niet wilden omarmen. Na meer dan een half jaar is Teletenne echter nog steeds in de lucht. Via de 39 etherzenders wordt in DVB-T2 echter alleen zwart beeld uitgezonden. Dat is een doorn in het oog van diverse Vlamingen waaronder stralingsexpert Pedro Wyns. Die noemt de nutteloze etherverspreiding een zinloze verkwisting van energie. In België is de laatste maanden juist een discussie over energie ontstaan nu er deze winter mogelijk energieschaarste in het land zou kunnen ontstaan.
Doorgifteplicht

Norkring – eigenaar van het DVB-T ethernetwerk – en Telenet hebben een overeenkomst voor de doorgifte van Teletenne. Beide bedrijven hebben elkaar met boeteclausules in een wurggreep. Telenet heeft Norkring op straffe van een boete toegezegd gedurende de hele contractperiode een aanvoersignaal van Teletenne te leveren. Norkring op haar beurt heeft van Telenet een distributieplicht opgelegd gekregen. Hierdoor zendt Norkring overwegend zwarte beelden uit die door Telenet aangeleverd worden.

Bron: Totaal TV, zie: http://www.Bron: Totaal TV/nieuws/17801/boeteclausule-oorzaak-nutteloze-%E2%80%98digitenne%E2%80%99-uitzending.html

Opmerking van Sprietje: Wat een klucht.
 

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Moderator

Het contract voorzag niet in een vroegtijdig einde van het experiment.

De exploitant van de masten wil zijn investering terug verdienen en houdt de opdrachtgever aan naleving van het contract, d.w.z. elke maand de rekening betaald krijgen.

Waarna de opdrachtgever dan besluit dat de zenderexploitant an maar moot werken voor zijn centen.

 

Typisch voorbeeld van "Catch-22". :)

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier in België is DVB-T werkelijk klasse rien de knots !!!!!!!!

Trouwens , ze zonden zelfs niet eens VTM uit , dus ....

sowieso gedoemd om te verdwijnen , of deden ze het er om ??

Die vieze spellekes , daar houdt de eventuele kijker niet van !!!!

En als de kijker ook nee zegt , dada met de bullen !!

C o o kie M o nster

C U L'8'R WEIRDOGAToRS

 

I was born once , as an invasion of the bodysnatchers ,

but the doctor did get a brain-attack !! my name:

 

breedbandwurger 1967

 

casa CM: FTA DVB-S & FTA DVB-S2

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik had die suggestie hier al eerder gedaan, maar toen geschreven dat de verplichting waarschijnlijk bij de belgische overheid vandaan kwam als voorwaarde voor het verkrijgen van de uitzendfrequenties in combinatie met aantoonbare dekking in een bepaald gebied.

Kortom: de belgische overheid moet de frequenties terugclaimen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inderdaad lachen in een land wat deze winter een energieschaarste kent door wegvallen van centrales. Er liggen zelfs plannen klaar om bedrijven en dorpen tijdelijk van het net af te schakelen om erger te voorkomen, maar wel nutteloze megawatts  de ether in blijven sturen. :sick:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik blijf me maar afvragen hoe het toch gekomen is dat waar we oorspronkelijk alleen maar dachten aan het digitaal kunnen verspreiden van een groter aantal programma's via onze gewone landszenders er ineens sprake werd van het doodleuk afgeven van ons zendernet aan commerciële bedrijven? De meeste andere landen doen zoiets toch ook niet? Ik ontvang hier de Duitse dvb-t en daar is niets van gecodeerd, je kunt tientallen zenders waaronder zelfs een paar engelstalige zoals CNN gewoon met een klein binnenhuis antennetje op je flatscreen ontvangen zonder dat het je een dubbeltje extra kost.

 

Het is weer typerend voor onze trieste regeringen die nauwelijks of geen interesse hebben in de gewone burger. Het overgrote deel van onze burgers zou allang tevreden zijn met het standaard programma-aanbod van NPO, RTL, SBS en nog enkele zenders (liefst ook met het Nederland24 aanbod!!!) als dat overal op nederlands grondgebied gratis ontvangbaar zou zijn,

 

Ik kan me vergissen maar de kans lijkt me groot dat de commerciële media oftwe wel RTL en Sonoma gewoon hun deel van de kosten daarvan zou meebetalen als wat vroeger nog de Nozema heette ervoor zou zorgen dat ze net als de publieke zenders netjes overal in het land te ontvangen waren. Al dit soort gemieter met dure kabelabonnementen en goed verdienende aandeelhouders zijn echt niet in ons belang. Om van het gemak om zonder allerlei fratsen als abonnementen en decoders gewoon overal in het land dus ook op de camping of zelfs in de auto naar het standaard Nederlandse programma aanbod te kunnen kijken en luisteren. Daar zijn we allemaal bij gebaat!

  • Like 1

speciale interesse: C-Band

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 jaar later...

 

Voor wie het nog niet doorhad, hieronder de juiste URL:

http://www.Bron: Totaal TV/nieuws/17801/boeteclausule-oorzaak-nutteloze-%E2%80%98digitenne%E2%80%99-uitzending.html

 

Ik kan alleen maar toevoegen dat het inderdaad wel een Belgenmop lijkt, wel uitzenden maar er niet naar kunnen kijken en ook jammer hoe men in België (én Nederland) met een medium als ethertelevisie omgaat.

Dreambox DM920: 2x Triple tuner (2x DVB-S2X multistream + DVB-C/T2)

Xtrend ET10000: 1x DVB-S2, 2x DVB-C/T2, IPTV OpenPLi 8.3
VU+ Duo
/ Dreambox DM800 / TBS 5925
Channel Master 180cm offset: 39.0°E-37.6°W, SAB 97 schotel 45.1°E-60°E, 80cm vast: 28.2°E/23.5°E/19.2°E/13°E | DVB-T/DAB: VHFIII/UHF combi-antenne op zolder.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bericht is van oktober 2014, nog steeds zo?

 

Of er nog steeds nutteloos gecodeerde signalen uitgezonden worden bedoel je?

Of dat nu wel of niet zo is, is m.i. niet zo relevant: Je hebt er toch niks aan behalve testen of je DVB-T2 kan ontvangen (VRT is in DVB-T).

Dreambox DM920: 2x Triple tuner (2x DVB-S2X multistream + DVB-C/T2)

Xtrend ET10000: 1x DVB-S2, 2x DVB-C/T2, IPTV OpenPLi 8.3
VU+ Duo
/ Dreambox DM800 / TBS 5925
Channel Master 180cm offset: 39.0°E-37.6°W, SAB 97 schotel 45.1°E-60°E, 80cm vast: 28.2°E/23.5°E/19.2°E/13°E | DVB-T/DAB: VHFIII/UHF combi-antenne op zolder.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...