Ga naar inhoud


Vlaamse publieke zenders bij alle abonnementen canaldigitaal


astro iris

Aanbevolen berichten


  • Reacties 48
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Het Commissariaat voor de Media heeft onder druk van een last onder dwangsom de doorgifte van alle VRT tv-en radiozenders bij de M7 Group aanbieders CanalDigitaal en Online.nl afgedwongen. Dat meldt MediaMagazine.

 

Hierdoor zijn de drie Vlaamse tv-zenders Eén, Canvas, Ketnet/OP12 en de vijf radiozenders VRT Radio 1, VRT Radio 2, VRT Klara, VRT Studio Brussel en VRT MNM ook bij alle abonnementsvormen van CanalDigitaal beschikbaar. Vanaf 4 november maken de VRT-zenders ook onderdeel van het HD-actiepakket, Basispakket, Basis HD-pakket en Recreatiepakket uit. Omdat de zenders ook onderdeel van het Basispakket zijn, zijn ze voor klanten op de extra tweede en derde smartcard beschikbaar. Hiervoor dient bij CanalDigitaal wel een aanvullend abonnement afgesloten te worden. Ook bij het digitale etherabonnement van Online.nl – dat een wederverkoop van Digitenne is – zijn de zenders aan het aanbod toegevoegd.

KPN en M7 Group last onder dwangsom

Net als KPN diende M7 Group een ontheffingsverzoek voor de doorgifte van VRT-zenders in het verplichte digitale basispakket in. Net als de NPO maakt VRT onderdeel van het must-carry aanbod uit. De doorgifte is voor aanbieders in de Mediawet verplicht. Het Commissariaat voor de Media legde het ontheffingsverzoek terzijde.

You cannot ignore that member

Link naar reactie
Delen op andere sites

op de extra tweede en derde smartcard beschikbaar. Hiervoor dient bij CanalDigitaal wel een aanvullend abonnement afgesloten te worden.

 

Hoe moet je dit nu interpreteren?

 

Is er naast het abo wat erop zit(basis,familie,of voor sommigen nog entertainment),een aanvullend pakket nodig voor de 3 Belgen?


 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

De afstand tussen de basis en familie pakketten wordt steeds kleiner, aan de onderkant komen er steeds meer zenders bij, in het middensegment, familiepakket, gebeurt er niets.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Lekker spannend: de tv-zenders hebben altijd al deel uitgemaakt van mijn family-hd pakket.

Visiosat BISAT G3 C | 3 Alps Twin LNB (19.2E, 23.5E, 28.2E)| 2 TRIAX MFE 41 D | ->

-> RE-8500HD PVR (2*DVB-S2) (Toshiba MK5059 500GB HD builtin)

 

Rebox Firmware: RE8500HDPVRv2-11-61-DVB-S.ird + WebZeal_8500_V2.8.tar.bz

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben benieuwd of dit ook geld voor mijn STBP abonnement. Tot nu toe heb ik geen Vlaamse zenders.

 

Met mijn STB pakket (aangevuld met €5.-- HD pakket) ook geen Klara, MNM en Studio Brussel, Astra 3

Wel VRT Radio 1 en 2, Astra 1, maar die zijn niet! gecodeerd.

Vu+ Uno 4K SE en 1TB HDD / Samsung 65'' UHD Smart TV.

Vier schotels, 150, 120, 90 en 120** cm., voor Astra 1 & 3, Hotbird/Eurobird, Türksat,   ** is tijdelijk buiten gebruik.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb een email gestuurd naar Klantenservice CanalDigitaal met het verzoek om maatregelen te treffen zodat ik de Vlaamse zenders ook kan ontvangen op mijn STBP abonnement.

In mijn email heb ik ook de volgende tekst opgenomen van de website Mediamagazien.nl:.

Ook M7 Group SA, de eigenaar van onder andere Canal Digitaal en Online heeft van het Commissariaat voor de Media een last onder dwangsom gekregen  voor het niet aanbieden van VRT Ketnet/Op12 en de vijf radiostations van de VRT in alle pakketten. Sinds 4 november - zo stelt het Commissariaat voor de Media biedt Canal Digitaal alle VRT-zenders wel aan in alle pakketten.

 

Ik heb het volgende antwoord ontvangen:

 

Hartelijk bedankt voor uw mail.

U geeft hierin aan dat u volgens de mediawet ook recht heeft op de Vlaamse zenders.

Wij hebben het voor u nagekeken, maar kunnen niets vinden in de mediawet over de doorgave van de Vlaamse zenders. Deze zenders zijn bij ons beschikbaar wanneer u in het bezit bent van een HD abonnement. Een HD abonnement kost u 5,- euro extra per maand.

Mocht u verder nog vragen hebben, verzoeken wij u contact op te nemen met onze klantenservice op nummer 0900-9323 (€1,- per gesprek, maandag tot en met zaterdag van 09:00 uur tot 21:00 uur) waar onze medewerkers voor u klaarstaan.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

 

 

Dat antwoord lijkt mij in strijd met de tekst op de website Mediamagazien.nl. Mijn STBP abonnement is een bestaand pakket waar tot nu toe de VRT-zenders ontbreken.

KPN Box 12 glasvezel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...