Ga naar inhoud


Een nederlander in nederland


1pm

Aanbevolen berichten

Wat heeft een nederlander nog in nederland begin ik me af te vragen als je werk hebt is alles okay en gezond bent (blijft) .

Maar zodra iets gebeurt ga je eraan, ik zelf ben werkloos geworden had een goeie baan met goed inkomen nl maar door mismanagment van de hoge heren is het hele bedrijf naar de klote gegaan , die zijn de hort op sta je dan met 50 werknemers alles weg enz .

Okay dan kom je bij de zorg van het uwv die zullen je wel gaan begeleiden dan, nou mooi niks hoor je kan alles zelf uitzoeken geen hond die je helpt dan.

Je krijgt na 4 maanden een gesprek met een workcoach die ziet dat je 56 bent en een hopeloos geval wordt je dan verteld .

Na circa 1500 sollicitaties ben je hopeloos en wil je de handdoek in de ring gooien maar je mentaliteit zegt ga door !!!!

Dan komen de uitzend bureau's om de hoek op 25 plaatsen sta je ingeschreven maar je hoort niks meer , je opleiding is te hoog of je wordt te duur , dus pak je iedere baan die je kan vinden ongeacht wat want thuis zitten is ook niks met deze leeftijd nl.

 

En nu komt het euvel om de hoek kijken zoals het in ned gesteld is ik dicrimineer niet zo zit ik niet in mekaar .

Maar je komt op uwv hebt een afspraak komt er zoeen hele meute van buitenlanders naar binnen met een maatschappelijk werker want die mensen krijgen een zogenaamde inburgering dus ned les en diverse ondersteuning .

Zit jij daar als nederlander 37 jaar hard gewerkt en vraagt om een omscholing of cursus krijg je te horen nee meneer daar is geen geld voor.

Als dit zo door gaat wordt je als nederlander gediscimineert nl , dit geld hetzelfde met het werk .

 

WE gaan verder nu ik krijg tijdelijk een baan bij een groot bedrijf hier in het zuiden welliswaar via uitzend bureau maar maakt niks uit , als supervisor beveiliging ik heb totaal geen opleiding of zo hiervoor gehad maar goed heeft bureau geregeld .

KOm je op maandag morgen daar rennen 20polen en Roemenen rond meer als de helft kan geen nederlands en weten niet wat ze aan t doen zijn dan werken met levensgevaarlijke stoffen begrijpen je helemaal niet als je wat verteld dan moet je wachten totdat een tolk komt nl .

 

Begrijp me niet verkeert jongens ik klaag niet maar wil dit gewoon eens duidelijk maken nl !

Ben nu 2 maanden bezig om hiereen boek over te schrijven wat ik denk in april volgend jaar gepluciteert gaat worden .

 

Dit is maar een kleine ervaring wat ik heb gedaan met overheid en al die andere instanties , en dan praat ik nog niet over de zwart werkers die massaal rondrennen op veel bedrijven tenminste dat is mijn ervaring dan en weer die buitenlanders die zoiets doen dan er zullen ook wel Nederlanders zijn die dit doen , maar mijn ervaring is het gros komt daar vandaan !!

 

Bedankt voor het lezen van dit bericht in iedergeval dan er zullen wel weer wat negatieve reacties komen maar dat neem ik maar voor goed dan .

 

1pm

Joa zo gaat dat alaaf !!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ach,het helpt niets ,al maak je je nog zo druk ,men heeft voor open grenzen gekozen in Denhaag ,nu zitten wij met al die gasten opgescheept,al of niet voorzien van een dubbele inschrijf naam,en niemand die ze een stro breed in de weg legt.

Multi Culti heet dat tegenwoordig.

je hebt een voordeel ,nl meer tijd om een boek te lezen,en voor andere hobby's.post-40587-0-13990300-1416491649.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sterkte 1pm, probeer toch je pensioen te halen. 

Misschien zit hier nog iets in: 

De Amerikaanse online videotheek Netflix gaat op zoek naar een Vlaming of Nederlander die voor hen televisie wil kijken, om na het kijken alle mogelijke aspecten van de film of series te beoordelen. 

bron: alle kranten ; 

Groeten , Gene.

Kabel: Orange.

Schotel: Vu+ UNO 4K SE , TVV , Triple Quad

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ook hier zie ik het.

Polen zijn gewoon flexibeler dan de meeste Nederlanders.

Zij hebben meestal geen kinderen om rekening mee te houden en kunnen zich deels daardoor veel flexibeler opstellen dan wij.

Hier krijgen diverse zelfs een vast contract!

Prima mensen hoor.Dat terzijde...maar het is gewoon oneerlijke concurrentie.


 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat zeg ik sat4all.com lezen

:D

 

tuurlijk valt het op maar die discussie is al een tijdje aan de gang en aangewakkerd door diverse berichten in de media.

de ondertoon die eruit klinkt is juist dat wat sommigen willen aanhangig maken (die buitenlanders)

 

en die er uiteindelijk ook niets aan kunnen doen dat er heel weinig werk is en dat zal in de toekomst enkel minder worden

 

de belg in belgië

de duitser in duitsland

de ier in ierland

de pool in polen

de limburger in limburg

de fries in friesland

de euroburger in europa

 

ik weet precies wat 1pm bedoeld en ook waarom je wel eens dergelijke vragen stelt

overigens het UWV kunnen ze beter voor de 10e keer re-organiseren of beter nog onderbrengen bij appi hein.

die club is zo wat van ongewenst en onnodig laat staan dat ik me ertoe zou laten verleiden te schrijven onkundig (hetgeen ik dus niet doe)

daar ben je vet mee als 50+

 

eigen krachten ontwikkelen <> want er is echt niemand die je helpt na je ontslag.

 

ciao ;)

Als iemand zo iets over mij zegt sla ik hem op z'n bek

😁

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja vandaag weer bij uwv geweest werd opgeroepen voor een zogenaamde sessie zaten 2 mensen daar van een uitzend bureau die hadden werk nl in de beveiliging brache !!

Hele voorlichting enz maar uiteindelijk komt het erop neer of ik moet iedere dag heen en weer rijden van (ik woon in de buurt van maatsricht ) naar rotterdan dan daar kan ik dan de beveiliging doen , maar ik heb die papieren niet .

Geen probleem je wordt opgeleid ervoor wel alleen de maar is je moet dan wel tekenen dat je als je vertrekt voordat het jaar voorbij is je de totale kosten terug betaalt , nu heb ik daar geen problemen mee is wel rechtvaardig maar wat de secundaire arbeids voorwaarden dan zijn is belachelijk nl .

Geen vakantie dagen je moet dag en nacht beschikbaar zijn reiskosten pas na 100 km en dan 10 eurocent wat uiteraard belast gaat worden .

Dus ik kan iedere dag 6 uur gaan reizen dan met mijn eigen auto wel te verstaan en zoals ik al eerder vermelden het betreft aansturen van poolse en roemeense arbeiders !

Nou mooi niet hoor ik wil niet van de staat leven helemaal niet maar dit is te gek voor woorden , eventueel werd er ook nog gevraagt om deze mensen dan mee te nemen in je auto naar het werk waar geen vergoeding voor is dan .

En zo gaat dit in nederland nu en dat begeleid door het uwv !!

 

1pm

Joa zo gaat dat alaaf !!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je instelling is wel erg negatief. Zo kom je er niet. En je moet ook niet naar de andere Oost Europeanen kijken en over mopperen. Je moet aan JEZELF denken. Het gaat om jouw verdere toekomst. Met jouw instelling zal de hele wereld je tegenwerken. En dan kom je er nooit.

Neem die baan in de beveiligingssector, ook al is het maar tijdelijk. Met alle nadelen. Je hebt het niet meer voor het uitzoeken en bent tenminste weer aan het werk en dan ziet de situatie er weer veel positiever uit.

 

Nogmaals als je je eigen instelling niet verandert kom je er niet.

"On ne voit bien qu'avec le coeur. L'essentiel est invisible pour les yeux."

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je instelling is wel erg negatief. Zo kom je er niet. En je moet ook niet naar de andere Oost Europeanen kijken en over mopperen. Je moet aan JEZELF denken. Het gaat om jouw verdere toekomst. Met jouw instelling zal de hele wereld je tegenwerken. En dan kom je er nooit. Neem die baan in de beveiligingssector, ook al is het maar tijdelijk. Met alle nadelen. Je hebt het niet meer voor het uitzoeken en bent tenminste weer aan het werk en dan ziet de situatie er weer veel positiever uit. Nogmaals als je je eigen instelling niet verandert kom je er niet.

Kijk in zekere zin heb je gelijk maar als ik alles plus en min ga doen leg ik per mnd zoeen 275 euro zelf bij netto dan dit wordt weer angevuld door uwv wel maar dien te gevolge dat ik gewoon bij de uitkerings instantie blijf dus deze gewoon doorloopt dan , bovendien de opleiding kost zoeen 1200 euro . Ik denk dat niks met negatief te maken heeft iedereen kjikt toch naar zijn eigen beurs , toch . IK weet niet waar jij woont mar als ze tegen jouw zeggen bv je woont in amsterdam en moet iedere dag naar groningen toe om te werken ! En moet ik moet zeggen niemand van de groep van 20 personen is akkoord ermee gegaan .

En ik leg de klem helemaal niet op de oost Europeanen hoor maar de feiten zijn erwel ik weet niet waar jij leeft maar doe je ogen eens open zou ik zeggen !!!

 

IK zelf heb ook altijd zo gedacht toen ik nogeen goeie baan had maar als je afdaalt kom je erwel achter hoor ... eens kjiken als jouw baas zegt maandag volgende week is de tent dich ga ontslag voor je aanvragen...

Is zoals ik zei gaat het je goed in ned is alles okay maar ga je bergaf sta je hulpeloos alleen , maar ik kom erwel hoor maar niet op deze manier dat werkt niet .

Als mijn boek klaar is zou ik zeggen koop het eens en oordeel dan .

 

1pm

Joa zo gaat dat alaaf !!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat klinkt misschien erg hard maar ik stop mijn mening niet onder stoelen of banken.

Dat van dat boek is een goed idee. Maar mensen die in dezelfde situatie zitten als jij willen een boek lezen met oplossingen. Dan wordt het een succes.

 

Mij is het leven ook niet altijd van een leie dakje gegaan. Toch is het me iedere keer weer gelukt op te staan en door te vechten. Ook afstanden waren voor mij geen belemmering. Ik heb 6 jaar in Canada gewoond en gewerkt. In Duitsland, Madagascar en nu in Dubai. Ben geplaagd door ziektes en toch mopper ik niet. Mijn buitenland ervaring kan me niemand meer afnemen.

En als ik morgen mijn baan verlies, ben ik overmorgen in Afrika en ga dan de mensen helpen in de Ebola gebieden.

"On ne voit bien qu'avec le coeur. L'essentiel est invisible pour les yeux."

Link naar reactie
Delen op andere sites

IK huil hier zeker niet uit hoor heb ook de hele wereld afgereist Amerika gewerkt finland zweden duitsland frankrijk en noem maar op .

En het boek is een autobiografie van mijn ervaringen hoe het verloopt als je zonder werk komt te zitten met suggesties waar voor op te passen dus positieve adviezen .

Ik denk dat iedereen wel up en downs heeft in zijn leven !!! Maar ik ben altijd een postief persoon geweest en zal dit blijven hoor .

Joa zo gaat dat alaaf !!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Leer van je fouten en ga door. Wat betreft de economische crisis, die wordt alleen maar erger met de open grenzen en de actieve baarmoeders. Wees blij dat we niet in 2050 zijn geboren. 

Xtrend ET7500 - Visiosat G4D Quadro9 - 13 - 19.2 - 23.5 - 28 - 36

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...