Ga naar inhoud


Uitval Fox sport 2 bij gebruik Philips DSR 7141


raylan32

Aanbevolen berichten

Omdat ik graag Engels voetbal wilde zien heb ik CD gevraagd mijn abonnement aan te passen. Mijn Sport abonnement werd vervangen door Fox Sport 2. MAAR ik kon mijn sat. receivers ( Alien 1  en  2) niet gebruiken wegens problemen met het coderen/ decoderen. Ik heb toen - op advies van CD - een Philips DSR 7141 gekocht omdat daar (met de off. kaart van CD) geen problemen zouden zijn Fox 2 te bekijken. En inderdaad dit ging prima maar de laatste weken heb ik steeds meer uitvallen. Het kan zijn dat het beeld enkele seconden wegvalt, om zich dan weer spontaan te herstellen. Maar het beeld kan ook verdwijnen en niet meer terug komen. De enige mogelijkheid is dan de Philips van het lichtnet te koppelen - daarna weer koppelen en uiteindelijk opstarten. Daarna heb ik weer beeld. Trouwens de uitval doet zich niet specifiek voor bij Fox 2 - het kan ook bij Een, SBS 6 enz. De vraag is - wat is er aan de hand? Waarom valt het beeld weg? Ik heb de Philips ook al sofware matig gereset maar dat gaf ook geen soelaas. Ligt het aan de Philips? Ligt het aan mijn kaart? ( denk ik niet want in de Alien 2 heb ik geen enkele uitval met de bewuste kaart.) Ik vind dit vervelend omdat ik juist vanwege CD een Philips DSR 7141 heb moeten kopen om prima ontvangst te hebben ( incl. Fox sport 2) en nu zit ik met deze problemen. Zijn er soms andere gebruikers (met dezelfde configuratie en/of Fox Sport 2), die een tip of een advies voor me hebben.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Het is zo treurig dat dat iedere keer weer gebeurd... Je kunt er niets aan doen... Die CDS 'goedgekeurde' bakken zijn de sop van de kool niet waard. Zeer slechte software, ongelovelijk traag en geen enkele leuke mogelijkheden als netwerk of USB.. Erger nog: deze zogenaamd gecertificeerde bakken presteren nog beroerder dan de slechtse 'open' ontvanger... Doe jezelf een lol en flikker dat ding gewoon de kliko in. Koop een witte CI van Canal Digitaal en koop een goedkope Enigma2 ontvanger. Een simpele is goedkoper dat dat brol van Canal Digitaal!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je kan nog proberen om voor de tweede keer de fabrieks instellingen te instaleren.

Soms werkt terug naar fabrieksinstellingen niet goed ...

Werkt ie dan nog niet goed kan je nog een andere voeding proberen, het gebeurt wel eens dat de voeding niet meer levert wat hij moet leveren.

Helpt dit ook niet dan is het einde verhaal, de schotel lijkt me namelijk wel in orde als het probleem zich niet voordoet op de andere decoders.

 

Hoe oud is de Philips 7141 ?, misschien zit er nog garantie op ..

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is de grap... De DSR-7141 is eigenlijk al oud. Zeker 5 jaar. Dat die dingen nog geleverd worden zegt genoeg!?! Ze hebben waarschijnlijk een hele hoop in voorraad. Ik heb 2 maanden voor die club mogen installeren. Oude/defecte apparaten kreeg ik gewoon weer terug in de auto. Ze hadden hem gewoon gereset en weer in de doos... Serienummers moesten we voor RMA noteren, dus defecte gingen gewoon weer de roulatie in.. En de klant maar lekker laten emmeren... Was er helemaal klaar mee met die werkwijze van die tent...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank voor het meedenken. Ik zal software matig de Philips nog eens resetten. Kijken wat dit oplevert. Ik heb de indruk dat het probleem zich vnl voordoet op Fox Sport 2. Kan het te maken te hebben met het meesturen van signalen juist voor deze goed "beveiligde" zender? Ik zal ook eens kijken wat CD aan het probleem kan doen. Natuurlijk zou ik de Philips op het stort kunnen gooien, maar dan gaan we toch te kort door de bocht. CD heeft mij verzekerd dat met de DSR - 7141 prima ontvangst mogelijk was met Fox Sport 2. Dus dan moeten ze dit ook waarmaken. Ik kan toch weer niet een 4e receiver ( met Cam) gaan kopen + daarbij nog een witte CI. Dan lijkt het me verstandiger dat ik Fox Sport 2 maar moet opzeggen - weliswaar mijn spijt in het hart, want het aanbod en de kwaliteit van het beeld zijn voortreffelijk. Maar ik kan niet aan de gang blijven met het aanschaffen van hard ware. Trouwens - mijn CD kaart heeft in de afgelopen maanden steeds meer problemen gehad met de plastic folie. Deze liet langzaam los (ook al vanwege het herhaalde malen wisselend gebruiken in de Philips en in de Alien). Ik heb toen maar het hele folie ervan afgetrokken, maar dat toch geen invloed hebben op de chip ( deze is toch altijd "onbeschermd ") Of zal ik toch maar een nieuwe kaart aanvragen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Je kan dat pas uitsluiten wanneer je de kaart vervangt.

Het is zeker een mogelijke oorzaak van je problemen, evenals een probleem in je schotel installatie, bijvoorbeeld veroorzaakt door stormachtig weer of een slecht vastzittende connector aan een kabel.

 

Een voor een de oorzaken uitsluiten zal je antwoord geven waarom je problemen hebt.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik kan alleen maar constateren dat mijn 7141 zeer beperkt is maar... hij hapert nooit en ik versteek mijn kaart ook veelvuldig en daar is nog niets mis mee. Ik zou beginnen met een nieuwe kaart en ook in de instellingen van de 7141 sotware update toelaten. Via de Astra 28,x heb ik trouwens genoeg Engelse  en sport zenders zonder extra kaart dus weet ik niets over de samenwerking met Fox Sport 2

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Het probleem is opgelost ( tenminste de Philips werkt de laatste dagen vlekkeloos). Via Webcare CanalDigitaal kreeg ik een tip te kijken of er soms een probleem was met de HDMI CEC. Ik heb toen de Philips (bij mijn Sony tv) uit HDMI 2 (ARC) genomen en op HDMI 3 gezet. Mijn Alien 2 van HDMI 3 op HDMI 2 (ARC) gezet. Daarna waren de problemen verholpen. Wat wel een probleem is dat ik steeds de kaart moet wisselen tussen de 2 ontvangers. Een 2e kaart kost 70 euro + maandelijks 9.50 euro (abonnement 2e kaart + HD abonnement) Dit is natuurlijk een absurd bedrag in mijn situatie ( 1 televisie in huis) Ik denk dat ik overstap naar een twin tuner ontvanger MET een CI slot ( mijn Alien 1 en Alien 2 hebben geen CI slot) Daarna een "witte" CD CAM voor het CI slot en ik kan met 1 kaart gewoon alles ontvangen incl. FOX SI2.

Heeft iemand soms een suggestie qua ontvanger? Ik zelf dacht aan de Venton Unibox HD Eco Twin. Op - of aanmerkingen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je toch overweegt een ander aan te schaffen kijk dan eens naar een enigma2 (Xtrend/vu/formuler/mut@nt/maxdigital enz enz) decoder kun je zo intern sharen en heb je geen 2e kaart nodig.

De Groeten Van Cobus R
Vu+ Uno 4K DVB C (FBC)  / MaXytec Multibox (Fallback)
Ziggo kabel (FTA)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...