Ga naar inhoud


probleempjes nieuwe rebox 4220 S PVR HD


ronaldbr

Aanbevolen berichten

beste mensen,

 

sinds een paar weken heb ik een rebox 4220  S PVR HD en aan het stoeien met het instellen.

ik loop tegen de volgende zaken aan die ik niet goed krijg...

 

Het wil me niet lukken om met resolutie 1080 te kijken en te luisteren. De aansluiting van de TV is prima. alleen 560P geeft beeld en geluid.

de bijgeleverde HDMI kabel zou toch gewoon goed moeten zijn???

die nota bene nieuw uit de doos gehaald...

 

mijn televisie:  Philips 32PFL5008 TV

canaaldigitaal abo: settopbox (nog wel, volgend jaar verdwijnt dit)

 

Verder vind ik de receiver erg onstabiel. Tot nu toe is het iedere dag wel één of twee keer raak dat de receiver vastloopt.

Dat gebeurt dan vooral als ik bijvoorbeeld een (favoriete) zenderlijst wil maken. is dat normaal?

 

Het afspelen via een externe HD is ook niet zoals het hoort: de ene keer leest ie de bestanden goed, een andere keer laat ie geen bestanden zien.

ter info: dan heb ik het dus over steeds hetzelfde bestand….dat is toch vreemd?

 

Wat verder irritant is: het volume is per zender ontzettend verschillend: soms moet ik het volume verder opvoeren, dan weer bijna uitzetten en dan knalt het geluid alsnog de ruimte is.

Bij mijn oude receiver was dat ook enigszins het geval, maar bij de rebox is het echt extreem.

hoe kan ik dit goed regelen?

 

kunnen jullie, forumleden, mij verder helpen?

 

alvast bedankt!

 

ronald 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ronald,

welkom op dit forum.

 

Voor wat betreft je opmerkingen:

 

1. Normaal zou de Rebox en jouw tv perfect moeten samengaan op 1080p. Je zegt dat je enkel op 580p beeld en geluid hebt; wat heb je dan precies op 1080p? Enkel beeld? Of enkel geluid? Indien je toch nog ergens een ander HDMI kabel hebt, kan je die al eens vervangen als test.

 

2. Meestal helpt het om de ontvanger volledig af te sluiten; dit wordt omschreven als 'deep sleep'. Over het algemeen kan je dit doen door meerdere keren, kort na elkaar op de 'standby' toets op de afstandbediening te duwen. Indien je slechts 1 keer duwt, blijft de ontvanger iets actiever.

 

3. Wat betreft de externe HD; is deze enkel via de USB aansluiting voorzien van stroom of heeft deze een eigen voeding? Indien deze enkel via USB aangesloten is, kan je hier beter overwegen om een schijf te voorzien die via een aparte adapter stroom krijgt.

 

4. Het volume dat varieert per zender kan je misschien al een beetje per zender opvangen door op de 'audio' toets te drukken (de gele; terwijl je kijkt naar een bepaalde zender). Hier kan je normaal dan een demping ingeven; of eventuele versterking. Maar of dit nu echt een Rebox probleem is?

 

Heb je al eens gekeken of je de laatste firmware hebt?

Maak je gebruik van een AV receiver? Dit kan soms ook invloed hebben op geluidservaringen.

[Vu+ Solo4K] - [VTi 13.x]

[TVV Basic+] - [CD TopHD]
Ik vind het nieuwe overzicht met ongelezen topics in een tijdslijn maar niks...

Link naar reactie
Delen op andere sites

hallo De Perre,

 

ik heb op 560P beeld en geluid. op 1080P alleen beeld. op 760P trouwens ook. een losse hdmi heb ik niet liggen. de bijgeleverd is nieuw, dus het kan eigenlijk niet dat het daar aan ligt, toch?

 

bedankt voor de tip 'deep sleep' ik ga dat eens proberen.

 

de HD heeft alleen USB voeding, dus geen extra stroomkabel. weet je of de USB zodanig in te stellen is dat hij niet altijd draait?

nu haal ik m er uit als ik m niet gebruik. het makkelijkste zou zijn dat ik m zelf aan kan zetten op het moment dat ik dat zou willen...

 

tip 4 ga ik ook eens proberen.

 

bedankt.

 

de rebox zit nu alleen aan de TV. toekomstig ook aan een AV receiver, maar die is momenteel niet leverbaar (sony str dn 1050)

 

bedankt voor de input zover.

 

ronald 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waarschijnlijk staat de instelling "Dolby AC3 op HDMI" op Aan. Dit moet Uit: de Philips lust geen AC3 via HDMI.

 

Groeten,

 

Audioniek.

2x Rebox RE-8000, 1x RE-9000, 1x RE-2200 (allen Icecrypt firmware) en 1x RE-4000

Vu+ Ultimo (2xDVB-S, 1x DVB-T, image openAAF gewijzigd)

SAB Unix Triple HD (eigen E2image)

Astra 1,2,3 & Hotbird, SG-2100A rotor

Link naar reactie
Delen op andere sites

beste Audiniek,

 

bedankt voor de tip.... maar ten eerste zie ik die instelling niet en ten tweede als ik alle dolby instellingen uitzet heeft het ook geen effect... blijft dus apart.....

 

ik snap er echt niets van...

 

toch bedankt.

 

mvg

 

ronald 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Ronaldbr

 

Wat een problemen toch. Er zijn dus diverse mogelijkheden: jouw apparaat is een maandagochtend model, er is iets loos met je firmware, er is iets loos met kabels of randapparatuur, je loopt tegen bugs aan die nog niet verholpen zijn, of je bent te weinig bezig met een stap voor stap benadering.

 

In jouw plaats zou ik eerst de firmware opnieuw installeren, om uit te sluiten dat daarin een probleem ligt. En dan een fastscan uitvoeren. En dan controleren wat de kwaliteit van sommige zenders is. Kwaliteit loopt nij mij tot ca 89% maar 80-85% is een goed gemiddelde.

 

Het wil me niet lukken om met resolutie 1080 te kijken en te luisteren.

Bij mijn 4210 en resolutie 1080p had ik ook af en toe bevroren beeld. Ik kon echter geen verschil in beeldkwaliteit zien tussen 1080p en 1080i en op dat laatste staat hij nu standaard. Beeld loopt daarmee zelden vast.

 

Dat gebeurt dan vooral als ik bijvoorbeeld een (favoriete) zenderlijst wil maken. is dat normaal?

Favoriete zenderlijsten maak ik niet, dus geen ervaring 

 

Het afspelen via een externe HD is ook niet zoals het hoort: de ene keer leest ie de bestanden goed, een andere keer laat ie geen bestanden zien.

Je weet dat er een interne controlemogelijkheid voor de HD bij de Rebox is?

Na aanspreken van de aardlekschakelaar was mijn geschakelde voeding van de HD kapot. Die kon ik vernieuwen. Alles leek daarmee in orde, maar bij afspelen van de HD had ik toen regelmatig bevroren beeld. Ik heb de opgenomen bestanden tijdelijk geparkeerd en heb op de PC met de managementconsole de HD nieuw geformatteerd. Het probleem bleek daarmee opgelost. Misschien een idee om uit te proberen? Ik heb op de Rebox diverse HD uitgeprobeerd: met voeding, zonder eigen voeding en ook memory stick. Het werkt allemaal.

 

Wat verder irritant is: het volume is per zender ontzettend verschillend: soms moet ik het volume verder opvoeren, dan weer bijna uitzetten en dan knalt het geluid alsnog de ruimte is.

Herken ik, ook met de 4220 absoluut niet.

 

ik heb op 560P beeld en geluid. op 1080P alleen beeld.

Herken ik, ook met de 4220 absoluut niet (ik heb het zojuist gecontroleerd op 1080p).

 

de HD heeft alleen USB voeding, dus geen extra stroomkabel. weet je of de USB zodanig in te stellen is dat hij niet altijd draait?

In tegenstelling tot de 4210 kan je de 4220 zetten op de Eco Power Mode. Alles lijkt uit, de USB is niet bekrachtigd, maar hij wordt wel wakker voor een opname. Dat gebeurt niet in de deep sleep mode van de 4210.

 

Ik zie nu ook dat er voor de 4220 sinds 9 jan. nieuwe firmware beschikbaar is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Ik kan er nog aan toevoegen dat met de huidige stand der software dit eigenlijk probleemloze ontvangers zijn.

 

De problemen zoals vastlopen of bevriezen zijn meestal terug te voeren op een brakke harddisc, daar wil de software nog wel op gaan hangen.

Wanneer je geen hogere resolutie als 560P kunt kijken zou ik als eerste de HDMI kabel vervangen en de ontvanger testen op een andere tv.

 

Grote verschillen in volume kan ik op mijn Reboxen niet vaststellen, maar je kan per zender een correctie instellen voor het geluidsniveau.

 

Ik zou in jou geval terug gaan naar de fabrieksinstellingen, er de laatste software op zetten en de zenders opnieuw inlezen.

Test hem dan eerst eens zonder je externe harddisc.

Mocht je ontvanger dan nog problemen hebben, terug naar je handelaar, want dan heb je een defect exemplaar.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

beste mensen,

 

allen hartelijk dank voor de reacties. voordat ik de firmware terugzet zal ik contact opnemen met de verkopende partij.

misschien dat hij nog suggesties heeft. 

terugsturen kan altijd nog natuurlijk, al is dat niet de insteek. je zou toch zeggen dat het allemaal niet zo moeilijk kan zijn???

een stap voor stap plan leek me ook het best, dus heb ik de hele gebruiksaanwijzing van voren naar achteren doorgewerkt. ben dus zeker niet lukraak ergens begonnen.

ik geef mezelf nog een weekje om te proberen alles werkend te krijgen, daarna zet ik mn 8 jaar oude probleemloos werkende philips weer op zn plekkie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

toch nog twee suggesties van mijn kant:

 

Ceesv: De problemen zoals vastlopen of bevriezen zijn meestal terug te voeren op een brakke harddisc

 

Heb ik niet aan gedacht, maar dan heb je time shifting aanstaan. Als die bij jou aanstaat, zet die dan eens uit en kijk of het probleem dan blijft bestaan.

Verder: mijn Philips TV heeft naast gewone HDMI poorten ook een HDMI Arc poort. Verwissel eens van poort als je hem toevalling op de laatste aangesloten hebt.

 

Voorlopig genoeg te doen dus. En als je audio 1080 niet werkend krijgt, heeft oplossing andere problemen geen zin, en wordt de box een garantiegeval.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later...

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...