Ga naar inhoud


Waar haalt satelliet tuner zijn datum en tijd vandaan?


Seaplane

Aanbevolen berichten

Mijn tuner is goed afgesteld met 4 LNBs op vier satellieten. De tijdzone staat ingesteld op UTC +1 Amsterdam. Maar na de box na een vastgelopen upgrade weer een keer opnieuw te hebben geflasd, staat hij op een verkeerde tijd en datum in 2008, waardoor ook de zender EPG niet werkt (wel die van het lopende programma). Ik draai OpenPli4.

Ik wil geen synchronisatie met een time server configureren (heb ik vroeger ook nooit hoeven te doen).

Waar haalt een tuner normaliter zijn tijd vandaan? Van elke zender, van elke satelliet of zijn er bepaalde satellieten aangewezen? Wat is er mis dat die tijd en datum nu niet door Linux wordt opgepakt? Hoe koppel ik dat weer?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Gast Mimisiku

De tijd en datum haalt de tuner uit de DVB stream die je ontvangt. In principe zie je de locale tijd van het station wat uitzend. In NL en BE gaat dit prima. Kijk je naar een UK kanaal dat zie je een uur verschil. Bij exotische Hotbird zenders uiteraard soms zelfs enkele uren.. Een tijd die ver in het verleden staat duidt op een miscommunicatie vanuit de tuner.. Dit kan een oorzaak zijn van een (oude) driver of erger nog een clone box..

Moraal van het verhaal: In "principe" heb je geen setup tool/applicatie nodig voor de tijd en datum.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als ik naar een UK kanaal kijk zie ik helemaal geen uur verschil, net als bij om het even welke andere exotische zender. Dat is ook niet vreemd omdat de tijd in UTC wordt meegestuurd en je zelf in de setup van de ontvanger hebt aangegeven in welke lokale tijdzone de ontvanger zich bevindt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

de tijd word opgehaald van de transponder bij opstart. ;)

dus kies als opstart zender, diegene die de juiste tijd doorgeeft.

 

grtz Philip

vuduo 500 GB HDD  openpli4 -  vuduo2 1TB HDD 2xdualS2 tuner openpli4 :grin: - XP1000 pli4

Samsung plasma 60inch-AVR Denon-Bose accoustimas 7.1 :P

logitech harmony ultimate

TVV - dual lnb 19.2 & 23.5 - OSCAM

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik helemaal blij met het antwoord van dirocca, want ik heb inderdaad ontvangstproblemen met de transponder van NPO1 HD waarmee de tuner opstart. Dus dacht dat ik daarom de tijd en datum niet correct kreeg. Dus een paar keer de box opgestart met een andere zender als opstart zender; andere Astra3B zenders en Engelse en Duitse zenders die het wel prima doen. Maar nog steeds geen correcte tijd. Overigens krijg ik ook op engelse en hollandse zenders dezelfde verkeerde tijd en datum (zonder uur tijdverschil wat klopt omdat ik mijn tijdzone ingesteld heb op UTC+1). Momenteel geeft mijn tuner 7 januari 2008 10:52 aan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

TS heeft het over een Linux ontvanger, vertel mij dan eens waar ik een andere tijd dan UTC kan instellen in een E2 ontvanger met Open Pli of welke andere image. :whistle:

 

Uiteraard kan dat in elke E2 ontvanger met OpenPli of om het even welke andere image. Kijk zelf maar eens bij de instellingen of doe een eerste setup, ook dan wordt de tijdzone gevraagd.

aangepast door jako87
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...