Ga naar inhoud


Openwebif password probleem-OpenPli


alstare
Ga naar oplossing Opgelost door alstare,

Aanbevolen berichten

Heb raar probleem na flashen van nieuwe Pli. Ik kan perfect inloggen op de box via SSH en FTP maar de Openwebif geeft me steeds authentication failed. Dit is normaal toch gewoon root user en pass ? 

Al geprobeerd met uninstall en reinstall van Openwebif maar probleem blijft. 

 

Iemand enig idee ? Of gewoon terug van nul beginnen ?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Dat is al een tijd zo, je moet in de open webif plugin de http authenticatie uitzetten. ;)

Euh maar ik heb HTTP authenticatie nodig  :P Gebruik dreamdroid om op afstand de dream te programmeren en anders zit half internet op mn box te kijken :)

Heb dit altijd al aan gehad en vroeger was dit gewoon root user en pass....

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Oplossing

Mmm lekker veilig hoor alleen http authenticatie, kunnen ze zo je box overnemen als je de standaard web poort gebruikt. :eek: En http authenticatie staat default aan in pli en is niet meer het bekende root/dreambox, dat werkt al een tijd niet meer, want de login en password zijn niet meer bekend of je moet via Telnet een nieuwe login maken. :/

Euh ben jij wel helemaal lekker? Tuurlijk hangt ie niet met default user/pass aan het net. En pass werkt wel via ssh, niet via webinterface en dit was vroeger ALTIJD hetzelfde. Denk dat het probleem is met de image en zal moeten reflashen :(

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 6 maanden later...

Ik heb ook dit probleem maar probleem lijkt bij mij in het wachtwoord zelf te zitten. Ik kom ook via telnet niet meer ingelogd. Ik heb een password changer als plugin. Die lijkt wat te doen maar het ingestelde wachtwoord werkt vervolgens niet. Iemand een idee hoe ik mijn wachtwoord kan resetten zonder te hoeven flashen in Pli 4?

Link naar reactie
Delen op andere sites

update:

ik heb het volgende geprobeerd.

ik ben via de pc naar var/etc gegaan

De passwd die er stond verwijderd en passwd- hernoemd naar passwd.

 

Nu hoef ik via telnet alleen de login root nog maar in te vullen.

Als ik met het commando passwd het wachtwoord dat er blijkbaar niet meer is verander lijkt dit te werken maar als ik een nieuwe telnet sessie start kom ik er weer met alleen root in. Lijkt dus alsof er geen wachtwoord meer wordt opgeslagen.

 

Vreemde is wel dat ik met de webinterface met alleen root er niet in kom. met de authenticatie op yes natuurlijk. zet ik die op no dan kom ik er zonder login wel in maar dat wil ik dus niet. ik wil er met een wachtwoord in zoals het altijd heeft gewerkt.

 

wie weet hoe dit is op te lossen?

 

ps heb nog wel de originele passwd en passwd- bestanden. 

passwd- wordt trouwens niet meer opnieuw aangemaakt na een wijziging.

aangepast door tajvdz
Link naar reactie
Delen op andere sites

WebIf heeft toch eigen password? Het 'root' password wordt wel door direct beheerd. Standaard 'root' en '<leeg>'.. Of vergis ik me nu?

Voorheen was dit altijd hetzelfde. standaard is het root / dreambox maar het wachtwoord had ik gewijzigd. Een tijdje terug nadat ik via de pc een nieuwe pli versie erop had gezet en met auto-backup mijn instellingen had hersteld werkte het niet meer. Volgens mij is mijn Pli nu ook niet helemaal up to0 date. Kan eerst eens proberen of dat het probleem oplost. Maar er lijkt me nu wat veranderd te zijn met het wachtwoord en de wijze waarop dit aangepast kan worden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb een software update gedaan en daarna nog steeds hetzelfde. Kwam er via telnet in zonder wachtwoord en via webinterface alleen met authenticatie op uit.

Ik heb daarna de 2 bestanden passwd en passwd- weer terug gezet in de var/etc map en daarna vroeg telnet weer om het wachtwoord. Ik heb mijn gebruikelijke wachtwoord ingevoerd en dat lukte. Vervolgens met de webinterface geprobeerd maar die pakt dat wachtwoord niet. Wat gaat hier mis?

Ik gebruik overigen een DM8000HD. Misschien zinvol om een screenshot te plaatsen van de webinterface instellingen? Misschien gaat het op een andere instelling mis. Ik denk trouwens van niet want heb daar niets aan veranderd behalve authenticatie soms op nee gezet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Probleem is opgelost. Bij de instellingen voor de webinterface stond Disable access for user root op yes. Dit op no gezet en het werkt weer.

Volgens mij is deze instelling er na een update bij gekomen want volgens mij stond die er eerst nooit bij. Wat voor functie heeft die instelling eigenlijk? Is het mogelijk om de gebruikersnaam root te veranderen in wat anders? Zo ja hoe dan?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...