Ga naar inhoud


Hoe Philips TV instellen om geluid te handhaven in sterkte


Aanbevolen berichten

Om beter geluid te krijgen heb ik mijn TV (22PFL3617H/12) aangesloten op een HomeCinemaSet (HCS, HTB6251D) door gebruik te maken van een HDMI-ARC verbinding. Beide apparaten zijn van het merk Philips, waarop EasyLink ingeschakeld is, waardoor beide apparaten bediend kunnen worden m.b.v. een enkele afstandsbediening (Philips ab).

Na inschakeling van de TV komt er toch nog korte tijd (20 sec.) geluid (op origineel ingestelde sterkte 44) uit de TV luidsprekers (LS) en daarna gaat het systeem overschakelen naar de LS van de HCS.
Deze actie is af te lezen op het TV-scherm (melding "Externe versterker actief") en op het HCS-display verschijnt de melding "starting". 
Na 30 sec. veranderd die melding in "HDMI-ARC", een bewijs dat de de tv goed is ingesteld voor "Audio Return Control".

Echter de kwestie is dat dan het geluidvolume inmiddels veel te zacht is geworden (sterkte i.p.v. de originele 44 gezakt naar 22): praktisch onhoorbaar!

Als remedie moet daarop telkens het geluidsvolume aangepast/bijgesteld worden (naar hoorbaar, 44) om te kunnen genieten van het betere geluid vanaf de HCS, een toch wel irriterende en vertragende actie.
Mijn vraag is nu hoe deze vertragende actie voorkomen kan worden? Wellicht door een specifieke instelling, "software update" of het NIET automatisch uitschakelen van de HCS (m.a.w. in "standby" laten)?

Het blijkt namelijk dat bij omschakeling van het ene naar het andere TV kanaal de geluidsterkte wel gehandhaafd kan worden, waarbij ook dan het systeem in de modus "HDMI-ARC" staat.
 

post-77212-0-64322400-1426239412.png

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hallo

 

Kijk even op je home cinema als je de eco functie aan hebt geschakeld dit zorgt ervoor dat de homecinema 20 seconden nodig heeft om vanuit koude mode op te starten.

 

Het geluid van arc extern kan je niet luider instellen op een 3000 Serie tv van Philips misschien dat ze dit later nog eens met een software update de Volume sterkte omhoog doen.

 

Mazlzlz

Avalon

Link naar reactie
Delen op andere sites

Avalon, zeer veel dank.

Ik had Philips ook gevraagd of ze niet een software update hebben, met als slogan: "Philips makes things better", aldus ...een vorige direkteur van Philps.

Nu kan ik gerichter vragen stellen: 3000 serie is "oud", d.w.z. van 2012. Hebben nieuwere modellen wel een luider arc extern geluid?

 

Zal nagaan of HomeCinemaSet in eco stand staat, heb daar niet op gelet, nogmaals dank.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het zou kunnen dat het geluidsniveau van je surround te zacht staat ingesteld bij het starten.

 

Vaak kan de geuidsterke bij opstarten ingesteld worden.

En omdat de versterker het volume gaat regelen, kan dit dan te zacht zijn.

 

Mvg

dreambox two ,  BigBisat met Smart Titanium, Alps, en 2 X Inverto Black Ultra

VU+ solo2 met defecte tuners

Link naar reactie
Delen op andere sites

JeevanHoof, wellicht is het een mogelijke methode: vooraf het geluidsvolume VAST instellen op de HCS.....

1. Wat je voorstelt is de HCS eerder aanzetten dan de TV. Bij opstarten van de HCS staat het geluidvolume jammer genoeg nog op 10 (HCS display geeft aan "VOL 10"), praktisch onhoorbaar.

2. Wat je nu voorstelt om vooraf (aan de TV inschakelen) eerst het volume op de HCS voldoende ophogen (d.m.v. remote van de HCS), naar bv. "Vol 31", wat een redelijke geluidsterkte is.

3. Starten we daarna de TV zelf dan blijkt inderdaad die geluidsterkte gehandhaafd te worden en komt er op het TV beeldscherm: "externe versterker ingeschakeld", m.a.w. ARC werkt. 

4. Het is een oplossing die je voorstelt maar het is jammer dat je dan weer beide afstandsbedieningen ("remotes" van HCS en TV), moet bedienen en het principe van CEC niet toegepast wordt, nl. het gelijktijdig inschakelen van TV en HCS, d.m.v. de ab van de TV.

5. De HCS staat bij mij vast ingesteld op "coax" (zoals display HCS aangeeft), omdat ik dit zo ingesteld heb m.b.v. de bron ("sourch" op ab van HCS).

6. Dat blijkt wel gehandhaafd te worden (na uitzetten HCS en weer aanzetten)!

7. Zou ik met een of andere instelling of "software update" ook een redelijk geluidsvolume (31 i.p.v. 10) kunnen vastzetten?

8. In dat geval is je oplossing perfekt!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kan je het start volume niet vast instellen op je reciever?

Dat hij opstart op 30 i.p.v. 10

 

Als dat kan lijkt je probleem opgelost.

 

Mvg

 

Ik had je laatste punt niet gelezen op mijn tab:-)

Kijk eens in de handleiding

aangepast door jeevanhoof

dreambox two ,  BigBisat met Smart Titanium, Alps, en 2 X Inverto Black Ultra

VU+ solo2 met defecte tuners

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...