Ga naar inhoud


Image keuze


siemed

Aanbevolen berichten

Vraagje.

 

Een kennis van mij in het buitenland heeft een Dreambox 800HD SE die niet meer wil booten na een update. Er stond Open-Pli op.

Nu moet ik die kennis dus via de telefoon en het overnemen van de computer zien te helpen met het installeren van een nieuwe image, de kennis is zelf totaal niet techisch.

 

Ik wilde weer Open-Pli installeren, omdat ik die redelijk goed ken. Maar, ik zie ook steeds meer problemen langs komen van Open-Pli.

Daarnaast hebben ze ook nog een 800HD SE V2 waar sowieso geen Open-Pli op kan. Het liefst heb ik ze op termijn allebei op gelijke software, om het zo makkelijk mogelijk voor ze te houden.

 

Kortom, is er een alternatieve image die ook zo makkelijk door te lopen is na installatie voor bijvoorbeeld het downloaden van een recente kanalenlijst, het activeren van Cccam etc.?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Gast Mimisiku

Dit was voor mij ook de reden om OpenPli eerverleden jaar te verlaten. Begrijp me niet (meteen) verkeerd: jaren lang met veel plezier Pli en OpenPli gebruikt. Waarom? Simpel: het werkte prima en bijna nooit fouten. En als er foutje inzat was dat vaak snel op te lossen. Sinds de 'wildgroei' van E2 boxen die zo nodig op OpenPli moeten draaien is de eindgebruiker compleet vogelvrij. Geen kleune foutjes meer, maar gewoon niet meer bootende boxen... En klagen mag absoluut niet! Dan had je maar niet moeten updaten zeggen ze dan. Ze hebben wel een beetje bakzeil gehaald door sinds kort waarschuwingen te geven dat OpenPli beta sodtware is en updates voor eigen risico zijn...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Klagen mag gerust bij openpli maar je moet daar niet gaan klagen dat hun image borked is en dat ze het ze gauw mogelijk moeten fixen.

Of waarom ze de dingen die goed werkten vernield hebben in een nieuwere update....

Er is altijd wat borked voor iemand.... Openpli maakt geen images voor eindgebruikers maar voor developers door developers. Het bevat altijd laatste ontwikkelingen. Soms werkt het, soms ook niet. En dat is wat anders dan gebruikersvriendelijke features en een weelde aan eyecandy / plugins. Iedereen werkt daar aan iets wat zijn interesse heeft. Als je iets gedaan wilt krijgen moet je een dev zien te interesseren of je levert zelf een patch aan.

Momenteel staat gstreamer 1.x flink in de steigers. Je ziet dat andere images based on openpli hier ook reeds het nodig van overnemen en zelfs reeds "proef" images beschikbaar stellen. Het echte development gebeurt daar echter niet.

 

Dreambox heeft al een paar jaar terug besloten om closed-source te gaan. Door deze keuze heeft openpli besloten dreambox niet langer meer te ondersteunen (lees meer kunnen ondersteunen). Openpli en dreambox: ik zou het niet doen... ik zou zelfs niemand geen dreambox meer willen aanraden momenteel.

 

Recentelijk is Vu+ over gegaan en levert specifiek fabrikant code aan in een de zogenaamde BSP layer.

Hierdoor kan een openpli image zonder een weelde aan hacks in de code werken voor diverse boxen.

Voordeel is dat hierdoor de vaak beperkte vrije tijd van de devs in het doorontwikkelen van algemene code / features besteed kan worden.

 

Enigma code is mij wat te complex en compilen duurt ellendig lang dus voorlopig draag ik maar bij aan oscam zodat je ook zonder ci module kunt blijven genieten van je open receiver.

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Mimisiku

@theparasol.

Ik kom uit een omgeving/milieu waarbij veel geprogrammeerd word (vroeger deed ik dat zelf, maar nu doen de 'jonkies' het). De doelstelling is dat de boel moet blijven werken. Patchen en vooral proberen is natuurlijk prima zolang het niet leidt tot uitval. Want dat is namelijk 'not done'. Kan bij ons ook niet want dan kost het ons zakken vol geld wegens clausules.. Ik bestrijd ten zeerste dat ' OpenPli niet voor de eindgebruiker is'. Daar is het Pli en later dus OpenPli wel degelijk aan gelegen! Zonder een eindgebruiker was OpenPli helemaal nooit bekend geworden. Dat is tevens de reden dat OpenPli op zoveel mogelijk boxen 'moet'.. OpenPli heeft een naam opgebouwd door de Dreamboxen (en later menig ander E2 systeem).

 

Dat software plots niet meer werkt of zelfs niet wil booten is gewoon door fouten. Een oudere box als de Dreambox was het OpenPli paradepaardje (voor de Closed Source). Die boxen draaiden stabiel en er is aan deze boxen nadien niets meer aangepast! Het is het langst lopende model wat betreft OpenPli en daar zouden toch de meeste fouten toch wel allang uit gehaald zijn?

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Mimisiku

 

Je mag uiteraard je eigen mening erop nahouden maar er is geen openpli image beschikbaar voor eindgebruikers.

Dat mag je gerust roepen en zelfs aannemelijk proberen te maken maar dan hou je jezelf voor de gek.

Iedereen die daar developed doet dat voor zichzelf en collega developers.

Eindgebruikers die openpli installeren en regelmatig updaten doen dat geheel vrijwillig en op eigen risico, niemand dwingt je openpli te gebruiken. Als er toevallig eens niet wat werkt is het handig om dat te melden. Dan wordt dat eventueel opgelost, al naar gelang interesse en vrije tijd. Nieuwe feature request die een dev uitdaagd? Heb je mazzel dan zit het er zo in.

 

De meeste fouten uit dreambox images? Echt niet.... de onderliggende lagen of libs worden geupgraded naar nieuwere versies en het kan maar zo gebeuren dat daardoor een bug getriggerd wordt in de closed source van dreambox component.

Als er geen workaround komt van een dev met een dreambox dan is dat jammer. Statement is er al meer dan een jaar: zolang het werkt: prima, werkt het niet en er komt niemand met een patch dan is het over en sluiten. Niemand van het openpli team steekt nog vrije tijd in dreambox component.

 

Vandaar mijn opmerking dreambox en openpli is geen verstandige image keuze.

 

Voor mij werkt openpli prima. Ik vind het nl heerlijk om te bughunten of te assisteren om nieuwe features geimplementeert te krijgen en heb een gloeiende hekel aan een te hoog kerstboom gehalte :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Mimisiku

@theparasol

Ik ben die stelling niet met je eens. Geeft ook niets, eenieder heeft recht op zijn eigen mening. Als OpenPli niet is gemaakt voor eindgebruikers waarom dan OpenPli publiekelijk promoten voor de diverse merken STB's? Zijn alle Dreambox, VU+, XTrend, Formuler gebruikers dan plots allemaal devs? Dacht het toch echt niet! Boxen worden aangeboden en gepromoot met "draait op OpenPli". Gewoon gebruikt als puur verkoop/marketing argument. Veel van mijn kennissen gebruiken OpenPli omdat ze het juist zo gebruikersvriendelijk is...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Pli is een groep hobby programmeurs die geen enkele connectie heeft met fabrikanten.

Ze bieden fabrikanten enkel een mogelijkheid om hun producten openpli geschikt te maken middels de BSP layers.

Voordat ze "officieel" ondersteunt worden moeten ze aan een aantal voorwaarden voldoen. Welke weet ik ook niet precies maar ik

heb nog nooit meegemaakt dat ze moeite doen itt andere imageteams om boxen koste wat kost te laten draaien.

Het draait of het draait niet. Er is ook geen enkele garantie dat een image die iedere nacht automatisch gebuild wordt ook daadwerkelijk 100% werkt (of 0 %)

Als je als eindgebruiker hun images wilt gebruiken zorg je dat je een bepaalde image van datum x op je box installeert. Werkt het: mooi toch. Werkt het niet probeer je een andere datum. Het is gewoon verstandig om een voor jou stabiel werkende versie achter de hand te houden.

 

Waarom openpli zo gewild is onder eindgebruikers weet ik ook niet. Zal wel een oude en vertrouwde naam zijn. Andere namen die dat hebben zijn bv "Dreambox" en "CCcam" men weet gewoon niks anders te noemen/verzinnen.

Aangezien sommigen erg hangen aan openpli (dat kennen ze en klinkt vertrouwd) is het ook voor fabrikanten en verkopers interessant om hun producten te kunnen aanprijzen met "openpli". Niet zelden doen ze dat ook zonder dat er officiële ondersteuning is om de sales maar op te jagen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zo, mijn topic is gekaapt :)

Ik heb voor het oude vertrouwde toch maar voor Open Pli gekozen, maar loop nu tegen iets aan.

 

Als ik ze via applicaties iets wil laten downloaden, dan geeft de box aan dat er geen plugin lijst beschikbaar is? De box heeft verbinding met internet. Komt dat doordat er geen support meer is vanuit Pli of zou die lijst nog steeds ingeladen moeten kunnen worden?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Laat ze in dat zelfde menu maar eens een "Netwerktest" doen, 3e optie van boven. Moeten allemaal groene vinkjes komen dan zit het wel goed. Best mogelijk dat een groen vinkje bij "verbinding" onderaan ook betekend dat er internet connectie is maar ik weet niet zeker of dat wel zo is. Kan ook betekenen dat er een netwerkverbinding is met een ander apparaat maar niet perse dat er data over en weer verzonden kan worden (bv omdat de box geen ip adres heeft gekregen of een verkeerde gateway)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...