Ga naar inhoud


Geen zenders op Astra 3


Luchtfietser

Aanbevolen berichten

Overgestapt op HD basispakket Canal Digitaal voor tv in Frankrijk. Duo LNB en M7 801 ontvanger van CD.

Alles geinstalleerd vlgns instr. CD op bestaande Triax 60 cm schotel. Bij laden zenderlijst gekozen voor auto diseqc instellen. Resultaat Astra 1 niveau 78% kwaliteit 84%, Astra 3 80% 85%. Ontvang dan geen enkele zender van Astra 3, ook geen vrij te ontvangen zenders. Astra 1 zenders worden wel ontvangen. Helpdesk CD zegt dat dit aan coax kabel zou liggen. Gezien goede signaalsterktes heb ik twijfels bij dit antwoord. en voor ik de kabel buitenom lopend vanaf dak vervang hoor ik graag andere meningen.

Na zoeken op dit forum gekeken naar diseqc instellingen, Astra 1 diseqc 1.0 blijkt dan op #2 te staan en Astra 3 diseqc 1.0 op ---. Handmatig Astra 1 op #1 en Astra 3 op #2 zetten geeft geen resultaat, signaal Astra 3 daalt naar ca. 30%/ 15% en ook op Astra 1 geen ontvangst meer. Melding is steeds geen of slecht signaal.

Heeft iemand een idee wat hier mis gaat.

Bij voorbaat dank voor hulp.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Typische uitleg van de CD Helpdesk, goede signaalsterkte maar het zal toch aan de coax liggen,

Nu ze een keer moesten zeggen dat het aan de schotel ligt doen ze het niet.

 

De instellingen voor de lnb's heb je nu correct.

Aangezien de instellingen verkeerd om stonden heb je de schotel op de verkeerde satelliet afgeregeld.

Doordat astra 19.2 eerst op poort 2 stond heb je afgeregeld met de astra 23.5 lnb op de astra 19.2, vandaar dat je daar wel ontvangst had.  

23.5 lnb in de houder plaatsen en dan afregelen op de astra 23.5 (dat is linkse lnb gezien vanaf de achterkant van de duo lnb)

Pas als dat in orde is, de astra 19.2 naar beneden kantelen tot maximaal signaal sterkte op de astra 19.2.

aangepast door mebo870

The key to happiness. Stay away from idiots

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste Luchtfietser

Welkom op dit forum.

Om te kunnen beoordelen of een standaard CanalDigitaal schotelset bestaande uit een Triax 64 en een duo-lnb past in Frankrijk, zou ik graag de plaats of regio in Frankrijk willen weten waar deze schotel komt te staan.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank voor deze reacties.

 

@mebo: duo lnb is bevestigd op 23.5 houder en uitgelijnd mbv bijgeleverde mal op een al bestaande schotel ter vervanging enkele kop; in eerste instantie niets gewijzigd aan positie schotel; na aanzetten ontvanger en dus auto-instelling disqc direct goed signaal op beide Astra's maar geen ontvangst Astra 3. Geprobeerd schotel te verstellen om signaal Astra 3 nog te maximaliseren, maar geen effect, signaal werd ook niet beter als gemelde 80%/85%. Komt dit omdat we de schotel verstelden met de diseqc instellingen verkeerd en begrijp ik goed dat ik eerst de diseqc instelling op respectievelijk Astra1 op #1 en Astra3 op #2 moet zetten en dan de schotel moet afstellen (ik ga er vanuit dat de lnb al correct zit)?

 

@Sprietje: zoals hierboven al beschreven hebben we de lnb bevestigd op een al op het dak staande en goed werkende schotel voor ontvangst oud SD-pakket CD, wegens stopen van dit pakket HD-pakket + hardware aangeschaft. Schotel staat in Frankrijk, Crux la Ville, Nievre, Bourgogne.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waarschijnlijk stond je schotel gericht op de Astra 19,2 oost. Als je de duo LNB met de klem 23,5 monteert moet je de schotel ook in het horizontale vlak verstellen. Als je alleen maar een beetje gedraaid hebt om het signaal beter te krijgen blijf je nog steeds Astra 19,2 ontvangen op je 23,5 LNB kop.

Wat niet beter wordt, blijft niet goed.

Rebox 8220 - 3.02.25, Rebox 9000 - 1.11.62 (loader 1.54), Rebox 4000 - 1.11.62 (loader 2.54), Philips/Pace 7141Visiosat Bisattelite G4Quadro (13E - 19,2E - 23,5E - 28,2E)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste Luchtfietser

Voor Crux la Ville, Nievre, Bourgogne, Frankrijk is de afstand van een CanalDigitaal duo-lnb slechts 1,5mm verkeerd. Dat is te verwaarlozen en die kun je daar dus prima gebruiken. Alleen moet je de duo-lnb daar geen 11 graden schuin zetten zoals de mal aangeeft maar 14 graden.
Verder zul je dus inderdaad de schotel 5,5 graden verder naar het oosten moeten draaien om deze op de Astra 23,5 uit te richten en ook de elevatie ruim een graad moeten laten zakken.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Dank voor deze reacties.

 

 

@Sprietje: zoals hierboven al beschreven hebben we de lnb bevestigd op een al op het dak staande en goed werkende schotel voor ontvangst oud SD-pakket CD, wegens stopen van dit pakket HD-pakket + hardware aangeschaft. Schotel staat in Frankrijk, Crux la Ville, Nievre, Bourgogne.

Wat voor een schotel stond er al op het dak? Wanneer die de verkeerde afmetingen heeft werkt de duo lnb niet.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Alles geinstalleerd vlgns instr. CD op bestaande Triax 60 cm schotel. Bij laden zenderlijst gekozen voor auto diseqc instellen.

 

TS heeft het over een Triax 60 cm schotel.

TF7700HSCI, HS2100CICD, xTrend et4000
Big Bisat met 9 LNB's, Draaibaar SG3100 met 90 x 98 cm Archsat schotel van 45.0W t/m 57.0E

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, ik ben inderdaad uitgegaan van een Triax 64 omdat hij dat schreef. Ik neem aan dat die bestaande schotel dus een Triax 64 is van 60cm breed en 65cm hoog. Als de afmetingen anders zijn moet @Luchtfietser dat even laten weten.

 

Typenr. heb ik niet gezien, maar de diameter van de schotel is gemeten 60cm.

 

Voorlopig zit ik weer in Nederland; maar als ik weer in Frankrijk ben ga ik de aanbevolen aanpassingen uitvoeren en laat ik het resultaat weten.

 

Voor nu bedankt voor de hulp.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 5 maanden later...

Het heeft even geduurd, maar eindelijk de gelegenheid en hulp gehad om het dak op te gaan om de schotel opnieuw te richten. Dit gedaan volgens de instructies van @Sprietje. Vervolgens ontvanger terug gezet naar fabrieksinstellingen en alles automatisch laten instellen. Direct perfecte ontvangst op HD kanalen.

 

Nogmaals bedankt voor alle hulp. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...