Ga naar inhoud


Griekenland crisis


Frans B

Aanbevolen berichten

Ik dacht dat ik een scherpe, objectieve analyse aan het lezen was, totdat die laatste zin voorbij kwam.

Vu+ Duo2 + PLi 4.0 + Fuba DAA110 + Stab 120
Vu+Solo2 + Fuba DAA 850 + multifeed met 2 twin Alps + 1 quattro Alps + 1 twin MTI + PLi 4.0

Link naar reactie
Delen op andere sites


Gast Mimisiku

Ik ben niet financieel geschoold en begeef me (dus) niet in deze selecte kring. Ik ben gewoon een steeds armer wordende Jan Modaal die wel kan rekenen. Vanuit dat standpunt heb ik al jaren geleden gezegd dat (in dit geval Griekenland) nooit zo vreselijk veel geld had moeten kunnen lenen! Als je het BPM van Griekenland in 2008 had bekeken had je meteen kunnen zien dat dat land dat geld met rente nooit of te nimmer had kunnen betalen. Als ìk dat al kan zien, waarom dan die Bobo's niet? En dat niet één keer maar inmiddels 6 jaar.. Het is overduidelijk dat een hele kleine club dus bepaalt dat Ellinika in de Eurozone blijft, kostte wat het kost en wetende dat alle EU burgers dus tot het bot worden uitgekleed.. Maar goed: ik ben al arm, dus voor mij kan het in elk geval niet erger worden....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een aantal mensen hier zegt ook te hebben ingeleverd, Frans B. heeft het echter over 50 %. Ik kan me moeilijk voorstellen dat dit ook in Nederland gebeurt, maar misschien vergis ik me. Let wel Frans B. heeft de helft van zijn (niet al te hoge) salaris ingeleverd.

VU+ DUO 4K SE VTI 15.0.0 Philips 32PFL9604 Schotel 110 cm 2 X Inverto Black Ultra twin LNB's 19.2 en 23.5 2  Spaun Diseqc switches

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het lezen van Griekse kranten zoals http://www.kathimerini.gr/ (centrum-links) kan wellicht een indruk geven over de wijze waarop men in griekenland de ontstane situatie beleeft. Met Google vertaal kom je een eind. Het is alsof je een voetbalwedstrijd Nederland-Duitsland bekijkt via een Duitse zender.

 

Wat ik lees doet mij schrikken. Absolute minachting voor het politieke systeem uit het verleden, zware verontrusting wat komen gaat, zware kritiek op de regering Tsipras. Ik noem:  "Een Europa a la carte bestaat niet", "we hebben onze vrienden verloren en de bruggen achter ons verbrand - Merkel en Schauble hebben zich weten te verzekeren van steun van de Europese partners - terwijl wij de vogelverschrikker hebben gespeeld".  "Wij denken dat wij met gratis geld in het buitenland spullen kunnen kopen" enzovoorts. 

 

Allesbehalve het beeld van een volk wat lui afwacht tot de omgeving hen opnieuw te hulp schiet. Het beeld rijst dat - op wie zij ook stemmen- geen enkele partij heeft de moed om daadwerkelijk door te pakken. Arme Grieken - ze verdienen beter.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Die hadden zei nooit dat geld moeten geven , want terug krijgen doen we het niet ze hebben weleen grote bek nog ronduit schandalig vind ik zoiets dan !

Het is erg voor de gewone man maar dat is overal zelfs hier in ned , en wat op zoeen niveau van politici wordt onderhandelt snapt toch niemand meer dan zoals ik aleens hier vermeld heb ik doe vrijwilligers werkt voor kansarme mensen nou wat ik daar allemaal beleef en zie gebeuren pfffff en dat is ned dan .

Maar goed ontopic  De gewone man is weer de l*l dan !

 

1pm

Joa zo gaat dat alaaf !!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zo is dat in griekenland natuurlijk ook 1pm => daar is de gewone man ook de lul...

 

bedenk dat het griekse landschap vol staat met vastgoed dat Nederlandse beleggers via banken en pensioen fondsen hebben gefinancierd

bedenk ook dat er sinds 2009 Miljarden zijn betaald aan de Griekse Overheid, die ben je kwijt als je de grieken een schop geeft.

 

hoe de put dempen of hoe het water in de put redden, dat is hogere wiskunde en economie - niks voor de toog.

Space Cowboy

Jamiroquai

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Mimisiku

Terwijl het zo gemakkelijk is begonnen! 2008 een Grieks BPM van 85 miljard (naar hún opgave), dan 172 miljard lenen... Gek hè, dat je dan na 7 jaar wiskunde gelijk aan de relativiteitstheorie nodig hebt om de boel recht te breien.. En dat gáát eenvoudig niet. Dus nu bloedt heel Europa terwinl ze in 2010 al hadden moeten zeggen: "jammer jongens, jullie soap trekt te weinig kijkers", KLIK! UIT...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat er nu gebeurt is dat de collega ministers van financiën inclusief het IMF de Griekse politici in hun sop gaar laten koken. Het is hard, maar als er weer een reddingsactie wordt gehouden zonder dat er wat tegenover staat, gebeurt er niets - en de politici geven het signaal af: "Zie je wel".

 

De krant doet het vermoeden rijzen dat de man op de straat donders goed beseft wat er is gebeurd, en wat er staat te gebeuren. Linksom of rechtsom moet de productiviteit (het BBP per inwoner) omhoog gaan. Dat betekent: Financiele huishouding van de overheid op orde, belasting innen, beschikbare middelen niet consumptief ((vroeg)pensioen, salarisverhogingen, uitkeringen) inzetten maar verstandig investeren (scholing, bedrijven stimuleren de productie per werknemer op te voeren).

 

Er ligt nu zelfs geen gedetailleerd plan - laat staan dat er voortgang is geboekt. Ambtenaren van de Trojka wordt de toegang tot de boeken ontzegd. Wat er nu gaat gebeuren is dat het van kwaad tot erger gaat. Uitkeringen zullen verdampen, en inkoop van spullen (medicijnen!!!) zal onmogelijk worden. De bevolking gaat het voelen - en zo te zien komt de politiek er niet mee weg door Europa de schuld te geven. There is no way out voor de regering, en al jammerend en al spartelend zullen zij moeten hervormen.

 

Maar de krachten kunnen groot zijn in een land die alles bij het oude willen laten. Moord en doodslag kan je niet uitsluiten. Dat is het enige krediet dat je de politiek kan geven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat er nu gebeurt is dat de collega ministers van financiën inclusief het IMF de Griekse politici in hun sop gaar laten koken.

 

Is het niet eerder zo, dat de Griekse zogenaamde "politici" hun eigen volk in hun sop gaar laten koken?

Deze Griekse "regering" beloofde een ommekeer, maar voert een soap op dat volgens mij in de Griekse geschiedenis zijn weerga niet kent.

Want deze Griekse "regering" voert een toneelspel op met het dure mandaat dat ze van hun kiezers kreeg.

De opdracht was een zware klus te klaren op een voor de Grieken waardige manier.

Wat de Grieken nu krijgen is een vernedering door hun eigen "regering" die schandaliger is dan de vernedering die ze van de Trojka te verwerken kregen. 

 

Ik heb zo langzamerhand de indruk dat deze Griekse "politici"  onvervalste, schreeuwende, beste stuurlui aan wal waren.

Nu ze eenmaal achter het stuurwiel van het schip zitten, blijken ze niet eens te weten wat een kompas is.

 

In aanloop naar de Griekse verkiezingen en sinds hun verkiezing heeft deze Griekse "regering" ongetwijfeld al heel veel economische schade op haar eigen conto staan. Het grote potverteren  is alleen maar erger geworden. Heb de indruk dat ze niet eens weten hoe je debiteert op een handelsbalans.

aangepast door Eduard07

Vu+ Duo2 + PLi 4.0 + Fuba DAA110 + Stab 120
Vu+Solo2 + Fuba DAA 850 + multifeed met 2 twin Alps + 1 quattro Alps + 1 twin MTI + PLi 4.0

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als wij moeten bezuinigen dan moeten we er voor zorgen dat onnodige/minder belangrijke zaken geschrapt worden en dat we minder geld uitgeven.

Als de overheid moet bezuinigen dan worden de belastingen opgeschroefd en moet de burger overal meer voor betalen.

Dat gaat hier al jaren zo, waarom zou dat dan in Griekenland anders zijn?

 

suc6

 

Gerrit

zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor een ieder die zegt dat de Grieken eigenschuld zijn aan de situatie moeten wel weten dat ze zelf ook schuldig zijn aan de praktijen in Nederland. Welke Nederlander komt daar tegen in actie?

 

Ja ik heb het over het artikel in Trouw:

 

 

Terwijl Griekenland gebukt gaat onder harde bezuinigingsmaatregelen, helpt Nederland bedrijven daar met het ontwijken van belastingen. Via brievenbusfirma's in Nederland worden miljoenen aan Grieks belastinggeld weggesluisd naar belastingparadijzen in bijvoorbeeld het Caribisch gebied, zo meldt een maandag gepubliceerd rapport van Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen (SOMO).

 

Het hele artikel:

http://www.trouw.nl/tr/nl/4504/Economie/article/detail/3935048/2015/03/30/Griekenland-dupe-van-belastingontwijking-Nederland.dhtml

 

 

En ja als Nederlander wat moet ik doen tegen het kabinet Rutte dan? De man die zegt dat bepaalde mensen maar beter niet meer levend terug kunnen komen? Of de partij die de Eerste Kamer in feite heeft afschaft. Of een staatssecretaris die zich inhoudelijk bemoeit met de programmering van omroepen. Dat wordt normaliter alleen gedaan in een dictatuur.

 

Ik kan er geen bal aan veranderen. Zo graag als ik het wil. Een staatsgreep? Nee, die tijd heb ik gehad dat ik dacht dat het een oplossing was of zou zijn. De tijd van de Baader-Meinhof-groep en geen kruisraketten begin jaren tachtig.

Als ik het niet doe, dan weet ik ook dat ik het niet mag en kan verlangen van de gewoon Griek. Die zitten net in zo'n spagaat als ik zit.

 

 

Van Griekenland een slecht land en volk maken is makkelijk, maar denk alleen niet dat Nederland een goed en eerlijk land en volk is. Die dat denkt komt bedrogen uit.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...