Ga naar inhoud


nederland 1 . 2 . 3 en bvn


ronvos

Aanbevolen berichten


De Nederlandse Publieke Omroep NPO schrijft dit bij Veel gestelde vragen.

Klopt het dat de gratis satelliet verspreiding via CanalDigitaal stopt?

 

 

Ja. Op 1 augustus 2014 loopt de huidige overeenkomst tussen de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) en CanalDigitaal voor de verspreiding van de televisie- en radiokanalen via de satelliet af. Vanaf die datum brengt CanalDigitaal de publieke zenders onder in zijn abonnement.

 

En ook te vinden bij veel gestelde vragen.

Ik wil wel Nederland 1, 2 en 3 blijven kijken, maar ik wil niet maandelijks betalen voor een abonnement. Is er een gratis alternatief?

 

 

Ja. In Nederland kunt u via de ether (DVB-T) gratis Nederland 1, 2, 3  en een regionale zender ontvangen. Met behulp van een DVB-T antenne en een DVB-T ontvanger (de meeste nieuwe tv’s hebben een ingebouwde DVB-T ontvanger) is het mogelijk een digitaal TV-signaal op te vangen, zonder dat daarvoor een abonnement bij een distributeur hoeft te worden afgesloten. In het buitenland blijft het Beste van Vlaanderen en Nederland (BVN) via de satelliet gratis toegankelijk.

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Klopt Sprietje. Over kijken in het buitenland schrijft de NPO dit:

Veelgestelde vragen: Ik woon in het buitenland. Hoe kan ik alsnog programma’s van de publieke omroep ontvangen?

 

 

Een groot deel van de programmering van de publieke omroep is te zien via het audiovisuele portal Uitzendinggemist.nl en de ongecodeerde satellietzender BVN, het Beste van Vlaanderen en Nederland. BVN is wereldwijd 24 uur per dag via meerdere satellieten te ontvangen. Kijk voor meer informatie op www.bvn.tv.

Het is niet mogelijk om via satelliet naar de Nederlandse publieke omroep te kijken buiten Nederland. Er is wel een aantal kabelaanbieders in Duitsland en België dat het signaal doorgeeft, maar het satellietsignaal van Nederland 1, 2 en 3 is alleen voor inwoners van Nederland te zien. De smartcard die nodig is voor het decoderen van het signaal is namelijk alleen te koop voor mensen die een Nederlands thuisadres hebben. De maatregel is om auteursrechtelijke redenen genomen: de publieke omroep heeft van de meeste sport en buitenlandse series immers alleen de rechten voor Nederland.

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tja Johan, wat moet ik daar nu van denken als ze schrijven: "Het is niet mogelijk om via satelliet naar de Nederlandse publieke omroep te kijken buiten Nederland."
Daar zakt m'n broek van af.

 

Hoewel bijv. "Uitzending gemist" is het buitenland geblokkeerd wordt wegens auteursrechten, kun je met een eenvoudige app. een internetverbinding creëren die je zogenaamd laat internetten vanuit Nederland. Dat werkt prima op je laptop. Dan kun je toch de Nederlandse TV-programma's zien zonder abonnementskosten. Ik gebruik die sporadisch als ik een uitzending gemist heb die ik niet had willen missen.

Tja, wel met je neus voor je laptop zitten. :P
 

aangepast door Sprietje
Link naar reactie
Delen op andere sites

Tja Johan, wat moet ik daar nu van denken als ze schrijven: "Het is niet mogelijk om via satelliet naar de Nederlandse publieke omroep te kijken buiten Nederland."

Daar zakt m'n broek van af.

 

 

Ik kan niet ontkennen dat bij het lezen van deze tekst ik ook vreemd stond te kijken.

De publieke zenders zijn in een groot gedeelte van Europa zonder noemenswaardige problemen te ontvangen.

Het lijkt me daarom duidelijk dat hier niet de ontvangst van de zenders bedoelt wordt maar de beperking door de auteursrechten.

De NPO dekt zich hier in tegen de verkoopdrang van CanalDigitaal om ook rechten te verkopen aan niet Nederlandse inwoners.

 

maar het satellietsignaal van Nederland 1, 2 en 3 is alleen voor inwoners van Nederland te zien. De smartcard die nodig is voor het decoderen van het signaal is namelijk alleen te koop voor mensen die een Nederlands thuisadres hebben. De maatregel is om auteursrechtelijke redenen genomen: de publieke omroep heeft van de meeste sport en buitenlandse series immers alleen de rechten voor Nederland.

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

 

Tja, wel met je neus voor je laptop zitten. :P

 

 

Dat is het nieuwe tv-kijken hé.

 

Bovendien kan je het ook casten naar om elke min of meer recente tv.

 

Via een stream op de tablet lekker op je terras in het zonnetje naar pakweg 4 Seven kijken heeft anders ook wel zijn charmes hoor, daar heb ik echt de sat niet meer voor nodig...

 

 

aangepast door pollegazon
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...