Ga naar inhoud


Is het al zomers weer?


Sprietje

Aanbevolen berichten


  • 2 weken later...

Enkele Zuideuropese landen zullen niet zo treuren over de klimaatsverandering en de droogte als het gaat om het toerisme in hun haperende economieën, maar het is natuurlijk een zorgelijke klimaatsontwikkeling die voorlopig nog niet lijkt te stoppen.  De Britse eilanden en de Benelux worden kapotgeregend. Het lijkt zelfs regelmatig warmer te zijn in Scandinavië.

 

Ondertussen smelt er zoveel water op de polen dat het er alleen maar natter op wordt in bepaalde delen van de wereld: minder zon en meer bewolking.

aangepast door Eduard07

Vu+ Duo2 + PLi 4.0 + Fuba DAA110 + Stab 120
Vu+Solo2 + Fuba DAA 850 + multifeed met 2 twin Alps + 1 quattro Alps + 1 twin MTI + PLi 4.0

Link naar reactie
Delen op andere sites

En vergeet die prachtige Elfstedentochten in de winter niet. Ik vrees dat we die amper nog gaan meemaken.

 

Als dit al gebeurt, kan het wel een ander jaargetij zijn. De winterprikkelingen komen al vroeg dit jaar, zie Teletekst pagina 105 van tv Gelderland.

 

post-75492-0-81859200-1470830743_thumb.jpg

 

Van horen zeggen of zelf uitgeprobeerd? 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ach waar blijft de regen in Zuid-Spanje.
Vorig jaar 10 maanden geen druppel regen gehad vanaf maart t/m december en nu vanaf begin april nog geen druppel gevallen.
Ik ben een vermogen aan de waterrekening kwijt om alle bomen en struiken (totaal zo'n 400 stuks) in leven te houden met leidingwater.
De waterbron van 75 meter diep is sinds vorige zomer nagenoeg droog komen te staan, zo ver is het grondwaterpeil al gezakt. De beveiliging van de pomp valt telkens stil omdat er geen water meer op die diepte zit.  
Bij alle buren (op minimaal 100 meter afstand) is vorig jaar de pomp die ook gemiddeld zo'n 75 meter diep hangt doorgebrand omdat ze geen  Cos phi stroommeting op hun pomp hadden zitten. Hierdoor krijgt de pomp die 70 meter diep hangt geen koeling meer van het water en brand door en dan wordt het een duur grapje om die te vervangen. Dat betaald een Spanjaard meestal niet met een maandsalaris.
 

aangepast door Sprietje
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gisteren op het weerbericht op Antenna 3 - net voor Real Madrid - Sevilla zag ik toch een aantal regenwolken op hun weermap overtrekken, weet niet meer of ook het zuiden daarbij was. Vandaag op een klein eindje van Benidorm flink wat bewolking gehad en zelfs af entoe een mini buitje. In het centrum wel overal sproeiers gezien. Gisteren in Altea best warm, maar niet overdreven. De Costa Blanca ziet er nog redelijk groen uit. Als ik denk dat de lokalen hier moeten kiezen tussen drie maanden droogte en veel toeristen en regelmatig regen en minder toeristen, dan weet je het snel. Bovendien slikken al die zwembaden van jezelf en de buren natuurlijk ook massa's water he

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als men iets moet weten is het direct Google'n. In augustus blijf ik weg uit Spanje ,dag & nacht boven de 30° in schaduw en windstil.

Dat zijn ervaringen en geen lokkertjes met hun hotel en weerberichten ,zeewatertemperatuur,zicht aan zee,en we zullen,dit en dat etc.

En nooit geen camping meer ,wat volk is dat ?

1*187;2*110;3*70 schotels-11*twin lnb;2*quad lnb;Sab Sky 4900

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben nu in Nederland, heb de verwarming maar aangezet.

 

Geen probleem (meer):

 

http://www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/royal_dutch_shell_a/26381450/__Dip_gasprijs_doet_Gazprom_pijn__.html

Vu+ Duo2 + PLi 4.0 + Fuba DAA110 + Stab 120
Vu+Solo2 + Fuba DAA 850 + multifeed met 2 twin Alps + 1 quattro Alps + 1 twin MTI + PLi 4.0

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...