Ga naar inhoud


Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,


 


Kan iemand ons helpen:


We hebben een Samsung SmartTV UE37D6500 en alles erbij van Canal Digitaal om SD (zolang dat nog kan) en HD te kunnen kijken zonder decoder, dus een DUO LNB, CI-Module en de Oranje Smartcard beginnend met 128 xxxxx en, sinds kort, een Basis abonnement.


 


Dit zou alles nodig moeten zijn volgens CD en de Sat.boer om HD digitaal zonder sat.tunerbox (dus alleen TV met CI-Module) te kunnen kijken (ps.: we wonen in in Noord Spanje (Pyreneeën ).


 


Tot eind van de afgelopen week werkte alles goed. Op 29 mei ging het gedeeltelijk mis: diverse zenders op zwart andere brokkelig. Maar diverse zenders uit het pakket deden het nog steeds prima. Omdat op 30 mei deze situatie hetzelfde was, heb ik (achteraf gezien waarschijnlijk heel stom) gedacht dat ik de fabrieksinstellingen op de tv maar moest instellen en daarna zou ik de CD zenderlijst weer opnieuw gaan inladen.


 


Het probleem is dat er nu GEEN ENKEL kanaal van CD wordt gevonden, 0 dus. Niets!


Ik heb daarbij de instellingen op de Samsung TV voor CD gewoon gevolgd:


kanalen zoeken via Menu->Systeem->Plug n Play->...... dus via het Plug/Play instellen (zie verder de bijlage)


Halverwege dit traject wordt nog wel de mogelijkheid geboden om Transponder frequenties aan te passen en Modus DiSEqC, LNB-oscillators Lager, Hoger en Toon 22Khz instellingen. Maar ik weet niet of ik die fabrieksinstellingen wel of niet moet aanpassen.


- ASTRA 19.2E staat bij "automatisch tunen" op transponder 12515, Modus Diseqc 1/4, LNB oscillators lager 9700 Mhz, LNB oscillators hoger 10600, Toon 22Khz op Auto, Kwaliteit signaal op 0.


- ASTRA 23.5E staat bij "automatisch tunen" op transponder 11475, Modus Diseqc 1/4, LNB oscillators lager 9700 Mhz, LNB oscillators hoger 10600, Toon 22Khz op Auto, Kwaliteit signaal op 0.


  • Astra28.2E  en HotBird 13E zijn niet aangesloten op de Duo LNB en die instellingen zijn dus niet van belang.

 


Omdat ik netjes de procedure voor instelling van CD en het laden heb gevolgd denk ik dat de fout zou kunnen liggen in die getallen die horen bij de 19.2E en de 23.5E (het zijn nu immers de fabrieksinstellingen).


Weet iemand of die getallen moeten worden aangepast en zo ja welke moeten het dan zijn. (Zijn ze b.v. verbonden aan de locatie in Spanje????). Of zie ik misschien iets heel anders over het hoofd ?


 


Hardstikke bedankt alvast!


Rob 

Canal Digitaal SEBN DVB-S installatie 2011 CD_v2.doc.pdf

Link naar reactie
Delen op andere sites


@imac-rvd,

 

Welkom op dit forum.

 

- ASTRA 19.2E staat bij "automatisch tunen" op transponder 12515, Modus Diseqc 1/4, LNB oscillators lager 9700 Mhz, LNB oscillators hoger 10600, Toon 22Khz op Auto, Kwaliteit signaal op 0.                                                 9750  

Deze staat goed ingesteld.

- ASTRA 23.5E staat bij "automatisch tunen" op transponder 11475, Modus Diseqc 1/4, LNB oscillators lager 9700 Mhz, LNB oscillators hoger 10600, Toon 22Khz op Auto, Kwaliteit signaal op 0.                                                 9750

Deze transponder moet zijn: 11914 H 29900 en de DiSEqc moet zijn 2/4.

 

Waarschijnlijk staat je schotel ook niet optimaal meer ingesteld waardoor je slechte ontvangst had.

aangepast door ben klever

TF7700HSCI, HS2100CICD, xTrend et4000
Big Bisat met 9 LNB's, Draaibaar SG3100 met 90 x 98 cm Archsat schotel van 45.0W t/m 57.0E

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor de snelle inhoudelijke reactie.

- Maar wat betekent je in rood geschreven getal 9750. Moet ik de 12515 en 11475 veranderen in 9750?

- Voor de Astra 23 had ik getypt "Diseqc 1/4". Dat was fout. De huidige instelling is inderdaad 2/4.

 

Ik ga, als ik je nieuwe reactie heb gekregen, de instellingen aanpassen en heb inmiddels de man die indertijd de Duo LNB heeft geïnstalleerd gevraagd om morgen het dak op te gaan en de instelling van de schotel te bekijken. 

Alvast bedankt

Link naar reactie
Delen op andere sites

De LNB oscillators moeten ingesteld zijn op lager 9750 en hoger op 10600, dit zijn de schakel freguenties van een Universeel LNB.

Bij het invullen kwam het rode getal op de verkeerde plek te staan, dus 9700 moet zijn 9750.

 

Als je deze instellingen goed hebt staan en de schotel is gechecked moet het toch lukken.

 

Succes !

aangepast door ben klever

TF7700HSCI, HS2100CICD, xTrend et4000
Big Bisat met 9 LNB's, Draaibaar SG3100 met 90 x 98 cm Archsat schotel van 45.0W t/m 57.0E

Link naar reactie
Delen op andere sites

Helaas. Diverse pogingen gaven geen resultaat. Nog steeds geen enkele zender gevonden voor CD, noch HD noch SD ( wat toch apart is want als ik de zoekinstelling van de CD TVV Telesat Satelliet wijzig in "gewoon" Satelliet (dan zoekt hij de 19E2 af) neemt hij honderden zenders in).

Overigens moet ik toch eens goed kijken naar de manier waarop ik de transponderinstellingen instel. Het leek erop dat het toestel de aangepaste instelling voor Astra 23E niet heeft onthouden toen hij de opdracht kreeg om te zoeken.

Verder weet ik niet of ik een Universeel LNB heb. Ik heb die van CD die de afgelopen 2 jaar goed werk heeft geleverd. Ik zou niet weten of die "eigen" instellingen heeft.

Morgen kijk ik verder wanneer de schotel is gecheckt. 

Ik laat daarna van me horen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De DUO LNB van CanalDigitaal is een universele LNB.

Het heeft altijd goed gewerkt zeg je en toen begon de ellende.

Ik denk dat er toch iets mis is met de schotel of de coax kabel, vocht in de connector, slecht kontakt, of de DUO LNB defect.

 

We wachten het resultaat af....

TF7700HSCI, HS2100CICD, xTrend et4000
Big Bisat met 9 LNB's, Draaibaar SG3100 met 90 x 98 cm Archsat schotel van 45.0W t/m 57.0E

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik had beloofd een update te geven van de vorderingen alhier. De monteur hoefde per saldo niet het dak op omdat het probleem heel grondstoffelijk bleek te zijn. Hij kon zien dat het signaal van  de schotel/LNB goed doorkwam en constateerde dat de ingebouwde versterker van dit signaal dit niet meer doorgaf naar de TV. Die versterker bleek kapot. Met de nieuwe versterker werkte alles weer gewoon en werden alle CD kanalen weer geladen . Vervolgens de CI module met kaart in de tv gestopt en we kunnen weer kijken naar de zenders van ons pakket.

Ben Klever en Johan45 hartelijk dank voor het meedenken en jullie reacties.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...