Ga naar inhoud


dsr8121 en herinstellen van schotel


josken

Aanbevolen berichten

ik heb een schotel Triax 110 cm, met LNB TWIN output Astra 1-3 voor + 80 cm, de LNB staat op de klem 19° - op de ontvangstschaal heb ik 9 op 10 - ik heb alleen beeld op BVN en alle vrije zenders , geen enkele betaalzender van TV Vlaanderen is te ontvangen, mijn ontvanger is Philips 8121 ( waar ik trouwens zéér mistevreden over ben ) de Dish parameters staan als volg ingesteld - op A - Astra 19, op B astra 23, op C astra 28, op D Hotbird - de signaal parameters staan op Satelliet - astra 19, op zenders zoeken - Snel , op hoofdfrequentie - 12515, op polarisatie-Horizontaal, op symbool rate-2200, op Fec- 5/6 , wat moet ik eventueel met mijn ontvanger herinstellen en hoe moet ik mijn schotel opnieuw richten, naar het schijnt moet ik de LNB in de houder veranderen, ik word stillekens een tachtiger en ben niet zo sneu meer met dergelijke problemen, wie geeft mij enige raad ?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Tja josken, een duo-lnb voor een 80cm-schotel op een Triax 110 past niet zo best. De signalen vallen op die schotel ongeveer 62,5mm van elkaar terwijl jij een duo-lnb hebt waar de koppen 53mm van elkaar staan, een afwijking van 9,5mm dus.
Op de Astra 19,2 zul je overigens weinig zenders van TV Vlaanderen aantreffen want die zijn allemaal naar de Astra 23,5 verhuisd.
Wil je het toch met deze duo-lnb nog proberen, dan zul je de kop van de Astra 23,5 in de klem moeten zetten en de schotel op de Astra 23,5 moeten uitrichten. De Astra 19,2 zul je dan nog wel een beetje ontvangen.
Wil je wat precieser de afstanden weten, dan moet ik even weten in welke plaats of regio je de schotel hebt staan.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

De signalen van de twee satellieten staan 61,2mm van elkaar. Dat is dus verre van ideaal. Je kunt beter twee losse lnb's nemen.
Is het wel een Triax 110? Die is 100cm breed en 105cm hoog.
Hoeveel aansluitingen wil je hebben?

aangepast door Sprietje
Link naar reactie
Delen op andere sites

de schotel is een triaxTDS110, hij meet 110 cm verticaal en 100cm horizontaal de DUO LNB Twin Output (astra 1 and 3 ) -  80 sm schotel , als ik deze meet dan heb ik 40 mm , gemeten van midden op midden van de beide koppen, is het dan een verkeerde LNB, of welke moet ik dan eigenlijk aanschaffen ? als ik bijvoorbeeld alleen nog de TV Vlaanderen zenders wil ontvangen, is er dan een eenvoudiger oplossing ? of als ik twee afzonderlijke LNB's wil plaatsen hoe doe ik dat op deze schotel, en hoe moet ik ze dan afzonderlijk uitrichten ? grs; josken

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je alleen geïnteresseerd bent in de TvVlaanderen zenders  plaats je de lnb voor Astra 23.5 in de houder.

Vervolgens richt je de schotel uit op de Astra 23.5 en je hebt de TvVlaanderen zenders. Met de Lnb voor Astra 19.2 zal waarschijnlijk niet veel zenders te ontvangen zijn.

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

moet ik dan eerst de DiseqC anders instellen om te kunnen richten op astra 23.5 ?

nu staat bij Diseq Parameters bij A - astra 19, bij B - astra 23, bij C- astra 28 en bij D - hotbird

, bij signaalpaameters staat bij Satellite - astra 19, bij zenders zoeken - Snel , bij hoofdtrequentie - 12515 , bij Polarisatie - Horizontaal , bij Symbol Rate - 22000 - bij Fec - 5/6

Link naar reactie
Delen op andere sites

De diseqC instellingen staan goed voor een duo lnb van CanalDigitaal/TvVlaanderen.

 

Probleem waar je tegen aan kan lopen is dat de fastscan lijst bij jouw Philips 8121 alleen via de Astra 19.2 te downloaden is.

In dat geval zal je dan eerst de Astra 19.2 moeten zoeken om de zenderlijst te downloaden.

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als jij 40mm meet, dan is het een 4,3 graden duo-lnb voor een 60cm-schotel. Die is dus totaal ongeschikt voor op een Triax 110.
Als je het eenvoudig wilt houden en dus geen twee losse lnb's neemt met twee diseqc-switches, dan moet je het Inverto 6 graden monoblock nemen.
Daarvan staan de koppen 63mm uit elkaar h.o.h., zie: http://www.inverto.tv/products/product.php?section=1&id=95&cat=36
Dit monoblock heeft het voordeel dat bij gebruik op een Triax 110 voor de ontvangst van de Astra 19,2 en 23,5, de diseqc-volgorde is:
Astra 19,2 is diseqc-1
Astra 23,5 is diseqc-2

Het is wel belangrijk om de Astra 19,2 te kunnen blijven ontvangen om telkens een uptodate fastscanlijst binnen te halen. Dat kan met jou ontvanger alleen via de Astra 19,2.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...