Ga naar inhoud


Hulp bij afstellen gezocht


finchy

Aanbevolen berichten

Hoi iedereen,

 

Zijn er hier op het forum ook mensen actief (liefst in het Limburgse, vlakbij grens België-Nederland) die zelf de nodige ervaring hebben bij het uitlijnen van satellietschotels?

Ik heb nl. een probleem met de mijne, ik vermoed dat mijn rotor stuk is en ik heb niet de nodige know-how om alles zelf af te stellen moest er een nieuwe rotor op komen. Uiteraard tegen vergoeding.

 

Thx!

Link naar reactie
Delen op andere sites


Wel handig als men weet waar je woont

1x Dreambox 900UHD Openatv 7.4 2x  TRIAX 110 TDS 4x twin lnb 1x Channel Master 1.20

1x DREAMBOX 8000 HD pvr 1x Dreambox 800se  1x GIGABLU HD QUADPLUS  1x Sab unix triple 1x Xsarius Galaxy 4K  1x gigablue trio

1x Samsung UE65MU7070 4K Ultra HD Smart LED  1x Samsung  UE46F6650SSXXN led 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi,

 

Ten eerste alvast bedankt aan de mensen die mij hun hulp aangeboden hebben.

 

Ten tweede: change of plans.

Ik ben de voorbije dagen (wanneer de hitte even weg was) nog wat gaan testen met mijn installatie en ben het volgende tegengekomen. Aangezien ik 100% zekerheid wilde over de defecte motor ben ik de andere zaken gaan uitschakelen. Zo heb ik een andere lnb gebruikt, heb ik een andere satkabel gebruikt en tenslotte heb ik een andere satontvanger aan de schotel gehangen.

Dit laatste deed ik omdat ik merkte dat het groene lichtje van de motech niet altijd brandde. Die motech kan je ook manueel laten bewegen, maar dan moet hij wel aan een ontvanger hangen om power te krijgen. Dat probeerde ik met die andere (camping)ontvanger en wat bleek: de moter draait gewoon perfect!

 

Daarna heb ik mijn dreambox800hd er terug aangehangen en hetzelfde geprobeerd. De schotel draait perfect naar het oosten, maar naar het westen heeft hij problemen. Ik heb manueel de schotel volledig naar het oosten gedraaid en daarna geprobeerd om terug naar het westen te gaan. Het lichtje flikkert dan van groen naar oranje/rood en het draaien stopt. Ik probeer dan opnieuw hetzelfde maar na enkele miliseconden stopt hij weer. Terug naar het oosten heeft hij weer totaal geen probleem!

 

Ik concludeer dus dat de motech niet genoeg stroom krijgt van de dreambox. Dus ben ik om te beginnen de voeding gaan uitlezen met een voltmeter en daar was niets mis. Er moet dus iets mis zijn in de dreambox zelf, maar wat??? Nog even vermelden dat ik de dreambox ook aan een ander setje heb gehangen (geen rotor) en toen kreeg ik wel beeld. Het zou dus niet de tuner zijn, denk ik.

 

Iemand een idee over dit toch wel heel rare probleem?

aangepast door finchy
Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat mogen we verstaan onder " Ik heb manueel de schotel volledig naar het oosten gedraaid"

Aangestuurd vanuit de dreambox, of met de hand de schotel gaan verdraaien.

Om een motor te testen moet je usals (locatie) invullen en tussen 2 satelliet posities zappen.

ik gok eerder op de voeding van de DM800 die zijn beste dagen heeft gekend. 

The key to happiness. Stay away from idiots

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb vorig jaar nog nieuwe kabel gelegd: 15 m Hirschmann. Dacht dat dat wel kwaliteit was?

 

Met manueel bedoelde ik: via het knopje op de motor zelf. Daarom dat ik denk dat het aan de dreambox zelf ligt: het disecq commando om van positie te wisselen, komt precies niet goed door, althans als ik naar het westen draai. Ik heb dus zeker de schotel niet met de handen verdraaid.

 

Het zou aan de voeding kunnen liggen, maar die heb ik doorgemeten en geeft mooi de 12V aan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het ligt wel aan de voeding. Die meet je onbelast gewoon op 12 volt, maar belast  gaan die rare dingen doen. En de voedingen van de dreamboxen staan er bekent voor dat ze slecht zijn, dus probeer het maar met een andere voeding.

System Administrator (niet van deze site)

Link naar reactie
Delen op andere sites

De schotel draait perfect naar het oosten, maar naar het westen heeft hij problemen. Ik heb manueel de schotel volledig naar het oosten gedraaid en daarna geprobeerd om terug naar het westen te gaan. Het lichtje flikkert dan van groen naar oranje/rood en het draaien stopt.

 

Even los van oosten en westen: Het kan ook zijn dat je motor moeite heeft om van een uiterste positie weer terug naar het midden te gaan.

 

Kan je dat eens testen; door eerst helemaal naar het westen te draaien vanuit het midden, en dan terug?

 

Als het 'terugdraaien naar het midden' het probleem is, zou ik ook het eerst denken aan een voeding-probleem.

 

groet, A33

aangepast door a33

Tip: Als je reageert op een post, geef dan altijd een citaat van de (gehele) post waar je op reageert. Sommige leden kunnen namelijk hun oorspronkelijke posts achteraf nog wijzigen, en wel veel langer dan de sinds jaar en dag in de huisregels (voor alle leden) vermelde periode van 30 minuten. Dat dat inbreuk doet aan de continuïteit van de foruminhoud, en een ongelijk speelveld creëert, wordt kennelijk (helaas) niet belangrijk geacht.

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inderdaad finchy, dan moet je het probleem inderdaad niet bij de coax zoeken. Hirschmann is prima. Je zou flinke problemen kunnen hebben als je coax hebt waarvan de middenader uit verkopert ijzerdraad bestaat (CCS) en de vlechtmantel uit aluminium draadjes. Dan verlies je heel veel spanning.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is een mogelijkheid @grondstof maar dan is het verstandiger een zender te kiezen met horizontale polarisatie. Dan krijgt de rotor namelijk 18volt en is hij sterker dan dat je een zender zoekt met verticale polarisatie want dan krijgt de rotor maar 13volt.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@a33: probleem deed zich gisteren enkel voor als ik naar het westen laat draaien en dan vooral vanuit het uiterste oosten. Vandaag had ik evenwel ook een probleem als ik vanuit het westen terug naar het oosten liet draaien. Heb de indruk dat als hij over een grotere hoek moet draaien, hij niet genoeg "juice" heeft om die te overbruggen. Het lichtje gaat dan ook altijd van groen naar oranje/rood. Misschien dat dit altijd zo geweest is, ik weet het niet, ik heb nog nooit er langs gezeten als hij draaide.

 

@grondstof: waar vind ik die instelling?

 

Alvast bedankt voor jullie input!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een verhoogd lnb voltage kan zeker niet bij alle satellietontvangers ingesteld worden. Nornaal is 13-18volt, verhoogd voltage is 14-19volt. Als dit ingesteld kan worden is dat via "instellingen".
Je kunt beter eerst eens even proberen op een transponder met horizontale polarisatie. Dan heb je in ieder geval al 18volt als je voeding in orde is.
 

aangepast door Sprietje
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...