Ga naar inhoud


Vaak glitches op zenders


Jan1962

Aanbevolen berichten


Dat is de hybride (DVB-C en DVB-T) tuner van LG. Ik heb deze tuner ook een tijdje gehad, en had op een aantal zenders het probleem dat het signaal te sterk was voor de tuner waardoor hij ging oversturen. Met een kabeldemper ertussen werkte het weer prima (oude t-splitter kan bijvoorbeeld ook, maar die kun je niet regelen natuurlijk).

 

Op de oude bekende Philips tuner geen problemen op hetzelfde signaal.

 

Zoals ook al eerder aangegeven kun je de softcam 100% uitsluiten, want NPO123 is FTA en werkt zonder softcam. 

 

Wat ook nog een oorzaak kan zijn is externe ruis, door draadloze apparatuur of bijv. een 4G mast in de buurt.

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

37db klinkt wel erg laag. Ik heb hier na eens flink geklaagd te hebben over 4g inslag op zn laagst 41,7db maar meestal 44,6db (op dm8000, dm800 en dm800se). Op zolder na 20 meter coax ook nog gewoon. En op de Xtrend staat alles gewoon continu op 99%. De monteur heeft gewoon buiten in de verdeelkast de versterking op maximaal gezet zoals het hoort. Op alles blijft sindsdien de BER gewoon netjes nul. Ik moet alleen de plug van de coaxkabel zelf niet aanraken maar als je daar gewoon rekening mee kunt houden dan gewoon de monteur de boel op laten schroeven. Dempen kan je het namelijk zelf altijd nog mocht het overstuurd zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het ligt er beetje aan welk tuner er in gebruik is, de boxen laten helaas niet allemaal hetzelfde zien.  37 dB is niet per definitie te weinig net zoals 44,6 niet per definitie te veel is. En normaal hoeft de monteur de versterking niet maximaal te zetten, dat is namelijk een teken dat er iets niet goed is met de aansluiting. (en dus heb je mogelijk al instraling voordat het signaal de woning bereikt)

 

Zoals er al wordt gezegd, je wilt absoluut ook niet dat de boel overstuurt wordt. De monteur dient te zorgen dat het signaal niet te zwak maar ook zeker niet te sterk binnenkort op het AOP (abonnee overgifte punt) Daarna ben je zelf verantwoordelijk kortom gebruik goede afgeschermde coax kabels met lage demping (koka 799/koka9 ts) en connectoren met het kabelkeur logo.  Eventueel een retourgeschikte versterker als je meerdere tv's wilt aansluiten en lange kabel lengtes gebruikt.

aangepast door Codx

SCHOTEL: 1,2 Mtr 50E-55W / 60cm Astra 19/23 / Airspy R2 SDR 24-1800 Mhz
RECEIVERS: Dreambox 920 UHD/DM8000/800SE / VU+ Ultimo 4K Sat & Kabel & T2 / Rpi2 ADS-B FlightFeeder

IPTV:  KPN Glas (AoN) 1 Gbit & IPTV Arris VIP5202 / Android 4K IPTV box / Kodi & Netflix / 100+ TB Storage

Link naar reactie
Delen op andere sites

Koswi4/Kokwi4 pluggen gebruiken samen met niet te lange coaxkabel van type koka 9ts zou gewoon voor bijna alle gevallen de problemen moeten oplossen maar veel mensen proberen die paar euro daarvoor uit te sparen en blijven van mening dat het verhaal over binnenhuisbekabeling onzin is. Net als dat er op internet discussies bestaan over dat de ene ontvanger geen blokjes vertoond en een ander merk.type ontvanger wel dus dat het dan aan de ontvanger zou liggen. Onzin natuurlijk. Als men gewoon zorgt dat het signaal gewoon sterk en van goede kwaliteit aankomt dan zullen al die ontvangers gewoon goed beeld geven. Dat de ene tuner wat gevoeliger is dan de andere en dus sneller blokjes.strepen vertoont doet niks af aan het feit dat er ondanks dat dan nog steeds iets aan de hand is met het signaal. Ben met Codx eens dat het niet klopt om het signaal maximaal op te schroeven maar heb dat dus zelf laten doen en een aantal anderen die ik ken hebben dat ook gedaan waarna de problemen als sneeuw voor de zon waren verdwenen. Uiteindelijk is het dus allemaal niet zo moeilijk, gewoon letterlijk het advies van de kabelprovider opvolgen en als het probleem dan blijft dan laat je een monteur van hun het extern oplossen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

jan1962,

 

sinds hoe lang precies?

 

ik had ook heel rare beeldproblemen sinds sinterklaas surprise avond met een buurjongen die een Märklin afstandsbestuurde HO modelbaan gekregen had...

 

er kunnen erg veel stoorinvloeden zijn die onontdekt blijven

de steenmarter kan in je kruipruimte eens aan de coax geknaagd hebben

waar begin je zoeken

 

- als het de dreambox is, wissel je die voor de ziggo eigenbox

- als het je coax is zet je hem eens bij de buur met ziggo kabel

 

ciao

Running Up That Hill

Kate Bush

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...