Ga naar inhoud


Kaart wel herkend en goed toch geen beeld


Aanbevolen berichten

Hi,

 

Ik heb een originele Digitenne kaart van EDPNet. Deze werkt nu niet meer in combinatie met cccam (heeft het ooit wel eens gedaan). Als ik bij de info kijk zie ik

 

card reader /dev/sci0
handled 519(0) ecms and 4(4) emms
Conax card
Caid b00
id      name         date
xxxx    Digitenne    01.07.15-31.07.15
                     01.06.15-30.06.15

 

Wat kan dat zijn?

 

- Wat betekend precies 519(0) betekend dat er 519 ecms naar de kaart zijn gegaan maar hij er 0 heeft afgehandeld o.i.d? Wat moet ik mij bij die 0 precies voorstellen?

- Kan het dan zijn dat de kaart op een verkeerde clock frequentie draait? (Maar waarom dan wel emms)

- Maakt het qua cccam vesie nog uit welke kaarten er ondersteunt worden en zo ja is daar een lijst van?

- Moet ik nog speciale emm/ecm opties meegeven in de cfg file?

- ....

 

De kaart doet het prima in andere tuners.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Gast Mimisiku

In januari 2014 heb je een gelijke vraag gesteld, toen in combinatie met OSCam (VU+). Toen was je reader configuratie niet goed.. Begrijp ik nu dat je de kaart puur onder CCCam wil gebruiken? Mijn vriendin heeft ook EDPnet en die draaide vanaf het begin al niet onder CCCam. Heb daar toen OSCam ook gezet en dat liep prima..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hartelijk dank voor je reactie. In het begin heb ik lang geprobeerd om de kaart met een CAM aan de gang te helpen. Na diverse CAM gekocht en geprobeerd te hebben had ik er uiteindelijk een die werkte in mijn tv. Helaas echter niet in mijn VU+ waar het om ging. Toen heb ik geprobeerd met een softcam. Uiteindelijk, na veel proberen met settings en versies, werkte het. In mijn beleving met CCCAM. Nu heb ik onlangs een 2e smartcard in de tuner gedaan en toen begonnen de problemen.

 

Ik had inmiddels 4 CCCAM versies geïnstalleerd en heb er 3 gedeinstalleerd en probeer nu de boel weer op te bouwen. Tijdens deze actie is mijn digitenne kaart er weer mee opgehouden.

 

Nu probeert ik te begrijpen hoe de CAM's precies werken. Zo lees ik veel over setting, readers etc maar ik kan nergens een technische beschrijving vinden. o.a.

- over het datapath van de video en codering,

- waar zit de CAM in dat verhaal

- kunnen er meerdere CAM's tegelijk actief zijn (parallel staa)

- als ik oscam, CCCAM en Matrix CAM heb werken die tegelijk als CAM

- Ik weet wat een reader, server, client is maar wat is de daadwerkelijke CAM (en hoe zijn ze geconnect)

 

Vandaar mijn vragen over meer details. Met mijn vragen in mijn bovenste bericht probeer ik meer inzicht te krijgen in de EMM settings en reader zodat ik dan zien of die goed zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Mimisiku

CAM staat simpelweg voor het acroniem 'C' onditional 'A' ccess 'M' odule. Ofwel het gedeelte wat de gecodeerde zenders beheert. Deze zijn er in de volgende versies:

 

Embedded ofwel ingebouwd/geintegreerd in de firmware van de ontvanger. De gedoodverfde optie bij de content aanbieders als M7, SKY etc. Deze zitten in de zogenaamd gecertificeerde ontvangers en zijn door de gebruiker niet te wijzigen. De provider kan deze echter wel degelijk via de satelliet of kabel aanpassen!!

 

CI(+) CAM een PCMCIA module die in een CI slot kan worden geplaatst. De CI(+) module bevat de gelicenseerde CAM variant in een flash geheugen. De CI(+) CAM krijgt de smartcard ingeschoven waarmee de kanalen worden vrijgeschakeld.

 

SoftCAM een stukje software waarmee een decodeeralgoritme wodt ge-emuleert. Deze zijn bijna zonder uitzondering niet gelicenseerd. Vooral bekend van de Open Source ontvangers. Het zijn nooit officieel uitgegeven CAM's en bieden dus nooit garantie qua kijken! SoftCAM's kunnen door de gebruiker worden vernieuwd middels software updates. Een doirn in het oog van de content providers die er alles aan doen om softcams buiten spel te zetten. Op dit moment door kaarten te laten pairen met de ontvanger (SKY) of nano 01 (M7). De softcam is populair omdat deze veel meer vrijheden bieden dan het gebruik van een CI of embedded CAM. Een softcam kan kaarten delen en ook meerdere streams verwerken om zo te kunnen kijken en tegelijkertijd opnames te maken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kunnen er ook twee cams tegelijk actief zijn? bv oscam voor digitenne en PCMCIA voor canal digiaal?

 

Dat zelfde voor oscam en cccam. Kunnen die bijde tegelijk als cam werken (de ene voor de ene kaart de andere voor de andere)?

 

Of bijten de cams elkaar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Mimisiku

Je kunt geen twee softcams tegelijk draaien in OpenPli (OpenATV doet dit wel). Wel kun je CI en softcam samen laten werken. Met de CommonInterface Assignment kun je opgeven welke zenders of CAID door de CI moet worden afgehandeld. Werkt uitstekend in OpenPli.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt!

 

Dus kennelijk kan ik met de PCMCIA module geen cancal digitaal zender opnemen en een andere zender (zelfde pakket) tegelijk kijken omdat het PCMCIA is?.

 

En kan ik oscam en cccam niet tegelijk draaien afhandelijk van de image? Ik ben benieuwd of dat met black hole wel kan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Mimisiku

Helemaal juist voor zover het de consumenten CI's aangaat (deze decoderen/verwerken maar 1 stream). Dus of een kanaal kijken of een kanaal opnemen. Beide gaat niet. Er zijn echter wel professionele CAM's die meerdere streams decoderen maar die zijn erg prijzig..

Als straks de softcams buiten spel gaan (CI+ van o.a. M7) dan is de enige manier om te kijken en op te kunnen nemen een dubbele aanschaf van de CI+ module. Tuner A vastpinnen aan CI+ nummer 1 en Tuner B vastpinnen op CI+ nummer 2. En dan nog hopen dat je een Open ontvanger vind die daadwerkelijk CI+ ondersteund en dat de CI+ de opname niet voor je blokkeerd...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...