Ga naar inhoud


Geluidsoverlast door windturbine's?


rolandroland

Aanbevolen berichten

  • Moderator

Nog wat achtergrond informatie.

http://www.maritiemnederland.com/techniek-innovatie/windenergie-op-zee-worstelt-met-hoge-kosten/item1513

 

Door de parken te clusteren zijn er nog maar drie aansluitingen met het vasteland nodig. Minister Kamp denkt daarmee 4,2 miljard euro goedkoper uit te zijn. Hij garandeert namelijk de eigenaren van de windmolenparken een stroomprijs van 17 cent per kilowattuur. Dat vergt een subsidie van nu 12 eurocent op de normale stroomprijs die momenteel 0,05 eurocent bedraagt. Die subsidie wordt vervolgens rechtstreeks aan de afnemers, burgers en bedrijven doorberekend.

Met zijn ingreep zouden de kosten van de windparken op zee beperkt moeten blijven tot onder de 18 miljard euro. Kritische wetenschappers schatten echter dat de subsidies voor de windparken op zee eerder zullen oplopen tot 30 miljard euro. Met alle bijkomende kosten van aanleg, nieuwe hoogspanningskabels en het in stand houden van oude centrales voor het geval het niet waait, zouden de totale kosten van windenergie op zee en op land kunnen gaan oplopen tot 53 miljard euro. Dat leidt tot extra kosten van 500 euro per jaar per huishouden, zo luidt de waarschuwing van deze wetenschappers.

 

DIe 12 cent subsidie is de verwachting van de minister.

We weten allemaal hoe overheidsprojecten financieel onderbouwd worden en achteraf altijd een veelvoud kosten van wat oorspronkelijk beraamd is.

 

Een voorzichtige schatting is at die 17 miljard richting 30 miljard zullen gaan en mogelijk naar 53 miljard.

 

Reken dus maar op een verhoging van de prijs die die eindverbruiker ectra gaat betalen naar 1.000 tot 1.500 euro per jaar.

 

Ondertussen blijven de conventionele centrales uit technisch noodzakelijke gronden gewoon doordraaien, kosten geld maar kunnen de stroom niet verkopen.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 34
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

  • Moderator

Wil je echt energie opwekken zonder gebruik van fossiele brandstoffen, investeer dan in landen op de evenaar in solar energie centrales.

Dan kan je schone energie opwekken voor $ 70, per MWh., ook wanneer in de nachtelijke uren de zon niet schijnt.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Of toch maar gewoon thuis, direct in de omgeving van de gebruikers. Met een tiental panelen en de nodige energie besparing investeringen, ben al grotendeels zelfvoorzienend. Voordeel is bovendien, dat die extra toeslagen die er aankomen voor het "wind-gedoe" aan je voorbij gaan. Want voor wat je zelf produceert kun je niet belast worden.

 

En als de teruglevering beperkt wordt, dan zijn er inmiddels vrijwel zeker goede mogelijkheden de opgewekte energie op te slaan.

 

Geen geluidsoverlast, geen slagschaduw en geen grote post voor het onderhoud. Want die factor is niet eens meegenomen in de meeste overzichten inzake de wind-energie. Ga maar eens na wat een monteur kost als het werk ligt op 30 km varen uit de kust en terug.

 

Bovendien komt er een nieuwe generatie van zonnepanelen met een veel hoger rendement.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kernenergie is de enige weg als je het 'milieu' niet wil belasten. Maar goed zonnecellen zullen vast voor veel mensen die die dingen op hun dak hebben een "goed gevoel" geven... Ik zou ze er op leggen als ik er voordeel aan zou hebben, en als het geen brandgevaar zou opleveren...

Maar die milieu hype waait ook wel weer over denk ik, en dan gaan de molens ook weer de geschiedenis in.

- VU+ Ultimo 4K met 1x DVB-S2 FBC Twin + 1x DVB-C/T2 Dual tuner met VTI icm 2x een CityCom 2000 CCA850 voor Thor 1W en Astra 19.2Ost
 

 

Missachtet wird, was es umsonst gibt  (Else Pannek)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...