Ga naar inhoud


welke lnb


Ronenans

Aanbevolen berichten

heb nu een 60cm schotel met een canaldigitaal duo lnb deze geeft 85% kwaliteit als ik er een single inverto black ultra plaats kom ik niet hoger dan 79% kwaliteit hoe kan dit heb vernomen dat de black ultra veel beter zou moeten zijn,weet iemand het antwoord hier op.

 

Ron

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik denk dat je de lnb veel te ver naar voren hebt staan. Zet nu eerst eens de lnb zo ver mogelijk van de schotel af en schuif hem dan langzaam naar voren. Er zal heus wel een moment zijn dat de signaalkwaliteit een flink stuk omhoog gaat. Zorg ook dat de skew op maximale signaalkwaliteit staat.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maar meet jij dan wel bij dezelfde satelliet? Ik kan me voorstellen dat als je de signaalkwaliteit van de Astra 19,2 meet, dat die een stuk hoger is dan die van de Astra 23,5.

Meet nu eens de signaalkwaliteit van Travel Channel HD op de Astra 23,5 met beide lnb's. Die zit op 11.914H, DVB-S2, 29.900, fec 2/3.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Toen de Inverto black ultra net op de markt kwam heb ik deze ook in een proefopstelling vergeleken met een Alps en hetzelfde geconstateerd bij signalen >14dB. Bij uiterst zwakke signalen zoals de horizontale transponders van de oude Nilesat kon je echter een lock krijgen met de Inverto wat niet lukte met andere LNB's. Ik bezit ondertussen een Satlook en bij zwakke transponders haal je tussen 1 en 1.5dB extra signaal en een betere Bit Error Rate t.o.v. andere LNB's. Dat je bij de sterke signalen van Astra 3 misschien een paar procentjes aan signaalkwaliteit moet inboeten doet geen afbreuk aan de kwaliteiten van de Black Ultra voor zwakke signalen.    

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Zie het als een plafond waar de inverto begrenst.

Wanneer de signalen zwakker worden door slecht weer blijft de Inverto veel langer wel beeld geven.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...