Ga naar inhoud


tweede tv op rebox 9000 twin hd


markedes

Aanbevolen berichten


Je kan de aansluiting van de tweede tuner gebruiken om een tweede decoder aan te sluiten.

De opname mogelijkheid van je Rebox wordt dan wel beperkt als er één tuner aangesloten blijft.

Dit is overigens niet alleen bij de Rebox het geval, andere decoders met twee tuners reageren gelijk als de Rebox als de tweede tuner niet aangesloten is, de decoder werkt dan hetzelfde als een decoder met slechts één ingebouwde tuner.

Dus alleen opnemen en kijken naar zenders die op dezelfde transponder zitten.

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

De beste oplossing is om de LNB's te vervangen voor expemplaren met 4 uitgangen en dan een of twee extra kabels naar de extra TV te leggen. Dan ben je helemaal onafhankelijk.

De voorgestelde oplossing is inderdaad minder, op de Rebox kun je dan niet meer elke combinatie van zenders opnemen en kijken tegelijk. Voorwaarde is wel dat je de 'uitgang' van tuner 1 op de Rebox doorlust met de 'ingang' van tuner 2 van de Rebox (zo'n kort kabeltje heb je daar voor nodig).

De combinatie van zenders die je wel tegelijk kunt ontvangen is afhankelijk in welk' quadrant' de zenders zitten. Ik weet niet hoe ver je satellietkennis reikt dus even kort: zenders hebben een Hi of Low signaal en een V of H signaal. Een zender met combinatie V en Hi kun je opnemen terwijl je een zender met die combinatie bekijkt. Er zijn dus vier mogelijkheden VH, VL, HH en HL. Als je niet kijkt dan kun je wel alles opnemen.
 
Ik bedenk me er nog een... Je kunt ook de kabel naar de tweede TV vanaf je Rebox leggen en deze aansluiten op de 'uitgang' van tuner 2. De twee kabels op tuner 1 en 2 laat je dan gewoon zitten. Het effect is dan dat je op de Rebox gewoon kunt blijven opnemen en kijken zoals je gewend was. op TV 2 ben je dan alleen tijdens het opnemen van de Rebox beperkt in je zenders (zoals eerder beschreven).

Aan jou om te bepalen wat je de beste oplossing in jullie geval is.

Wat niet beter wordt, blijft niet goed.

Rebox 8220 - 3.02.25, Rebox 9000 - 1.11.62 (loader 1.54), Rebox 4000 - 1.11.62 (loader 2.54), Philips/Pace 7141Visiosat Bisattelite G4Quadro (13E - 19,2E - 23,5E - 28,2E)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...