Ga naar inhoud


DVB-C of DVB-C/T tuner voor een ET10000


B3rt

Aanbevolen berichten

Ik wil binnenkort een ET10000 aanschaffen (dit als vervanger voor mijn huidige VU+ solo2) en wil direct ook wat meer tuners gebruiken.

 

Om te beginnen wil ik weer 2 DVB-S(atteliet) tuners erin zetten zoals mijn VU nu ook heeft, daarnaast wilde ik direct ook een kabel tuner erin plaatsen voor UPC/Ziggo kanalen. Ik zit dus in het oude/voormalige UPC gebied, tegenwoordig Ziggo dus, hier dus geen eigen keuze van ontvanger.. Wellicht later wil ik dan nog een 3de DVB-S tuner erbij plaatsen, maar nu niet direct.

 

Nu zie ik dat je dus een DVB-C tuner kunt bestellen maar ook een DVB-C/T hybrid voor 10 euro meer, de T is dus Terestial (bv digitenne), dus kabel en antenne.

 

De vraag is nu eigenlijk, wat is beter/verstandiger?

De DVB-C of toch de DVB-C/T (hybrid) tuner als je rekening moet houden dat ik dus in oud UPC gebied zit?

 

Iemand een idee/tip?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Als je dvb-t kunt ontvangen en je hebt een digitenne abo dan zou ik een gecombineerde  c/t tuner kopen, anders is 10 euro meer weggegooid geld als je alleen maar de fta zenders kunt ontvangen. De beeldkwaliteit van dvb-t is erg belabberd dat zou ik dus niet doen. Ik heb hier de ET8000 die dezelfde tuners gebruikt als de 10k, ik heb er 2x dvb-s inzitten en 1 dvb-c voor Ziggo en dat geeft een voortreffelijk plaatje, en heeft geen beperkingen zoals bv de gecertificeerde Ziggo Humaxen hebben. :/

En de Xtrend vind ik persoonlijk beter en betrouwbaarder als een VU die nogal achterloopt met zijn drivers, en een Xtrend speelt meer video formaten af zoals WMV. :P

ook geweldige transcoding dmv software en hbbtv met tijdbom.
Link naar reactie
Delen op andere sites

ook geweldige transcoding dmv software en hbbtv met tijdbom.

Tijdbom? Hoezo?

 

Overigens, als je nog aan een (oude) Ziggo kaart kan komen dan werkt deze nu ook in vm. UPC-gebied, alleen vrees ik dat je die niet kan/mag aanmelden als vm. UPC-abonnee. De hiervoor benodigde Irdeto-codering is ook op de vm. UPC-netten actief.

Dreambox DM920: 2x Triple tuner (2x DVB-S2X multistream + DVB-C/T2)

Xtrend ET10000: 1x DVB-S2, 2x DVB-C/T2, IPTV OpenPLi 8.3
VU+ Duo
/ Dreambox DM800 / TBS 5925
Channel Master 180cm offset: 39.0°E-37.6°W, SAB 97 schotel 45.1°E-60°E, 80cm vast: 28.2°E/23.5°E/19.2°E/13°E | DVB-T/DAB: VHFIII/UHF combi-antenne op zolder.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...