Ga naar inhoud


CanalDigitaal breidt HD-aanbod uit


Sprietje

Aanbevolen berichten

In Totaal TV is het volgende te lezen:

CanalDigitaal breidt HD-aanbod uit

M7 Group breidt het HD-aanbod bij de aanbieders CanalDigitaal en TV Vlaanderen uit. De SD-verspreiding van Fine Living is opgewaardeerd naar HD-kwaliteit.

Fine Living HD neemt in de fastscanzenderlijst van CanalDigitaal en TV Vlaanderen vanaf 1 september de plaats van het SD-kanaal in. De satellietverspreiding van het SD-kanaal op de Astra3-satelliet blijft overigens wel aanwezig. Deze wordt als aanvoersignaal naar Europese aanbieders gebruikt. De komst van Fine Living HD is het gevolg van een nieuwe overeenkomst tussen zendereigenaar Scripps Networks UK & EMEA en M7 Group. Hierdoor wordt Fine Living HD toegevoegd aan het zenderaanbod van de M7 Group-aanbieders CanalDigitaal, TV Vlaanderen en Skylink, die samen ruim drie miljoen abonnees hebben.

M7 Platform Services

Onderdeel van de nieuwe overeenkomst is dat M7 Platform Services het beveiligde aanvoersignaal van Fine Living HD naar Europese aanbieders verzorgt. Deze kunnen de HD-zender hierdoor op eigen netwerken verspreiden. M7 Platform Services verzorgt voor Scripps Networks het aanvoersignaal van de zenders Travel Channel HD, Food Networks SD en HD en Fine Living SD en HD. Deze worden allen via dezelfde transponder en dus ook frequentie – 11.914 GHz H – op de Astra3-satelliet uitgezonden. Aanbieders vinden het prettig en een voordeel dat het aanvoersignaal van alle Scripps Networks zenders op dezelfde Astra3-transponder worden aangeboden. Hierdoor kunnen alle Scripps-kanalen met dezelfde – professionele – smartcard en CAM module aangeboden worden.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 30
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Zijn of zullen die zenders dan allemaal de nano 01 aan boord hebben?

Ontvangst van de astra 3 satelliet met een selfsat h50D via de vu zero 4K.cd multiroom  pakket met mz 102 en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ tv met een kaartje( telenet ). Gigablue bijgekomen voor sat en kabel.Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar reactie
Delen op andere sites

Las op het infokanaal dat zowel de nieuwe zender ONS als Fox3 beide vanaf 13 september 24 uur per dag gaan uitzenden

Ik heb een M7 MZ 101 ontvanger.

Canal Digitaal ik mis, Discovery, Eurosport 1&2, TLC, Animal Planet en ID 

Graag Fox, SBS9, RTL-Z, Comedy Central, Spike, Nickelodeon, 24 Kitchen,  History en MTV NL in HD.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gaat niet gebeuren want "dat is te duur". Liefst zoveel mogelijk zenders mee laten liften uit andere pakketten en pulp zenders waar bijna niemand om vraagt en de hoofdprijs incasseren.. Nederland is satelliettechnisch te klein voor dit soort experimenten en er is geen concurrentie op dat vlak.. Dus KASSA! De "nieuwe" zender ONS is gewoon Nostalgienet die door de nieuwe eigenaar op de schop gaat en *dus* totaal oninteressant wordt voor de oude doelgroep.. Zo positief is het dus allemaal niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heel de uitspraak van CDS is krom CanalDigitaal breidt HD-aanbod uit. Er wordt 1 zender omgezet naar HD en de topic titel gaf mij het gevoel van zo eens kijken wat er nieuw bijkomt aan HD kanalen, hoe bedoel je blij maken met een dode mus :)

 

Fijn wel dat er weer een zender naar HD gezet wordt maar als je er toch al niet naar kijkt is er geen winst te behalen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 jaren later...

Op Facebook is aan Canal Digitaal gevraagd wanneer er nog meer HD-zenders bij komen. 

 

Dit was het antwoord (10-10-2017) :

 

Canal Digitaal Hoi Dion. Wij willen net als jij dat alle zenders in HD worden uitgezonden. Het geval is dat de ruimte op de transponder zeer beperkt is. HD heeft veel ruimte nodig. Wij voegen regelmatig zenders in HD toe. Laatst is bijvoorbeeld Fox Sports 3 in HD toegevoegd en na de laatste prijswijziging kunnen klanten vanaf het FamilieHD-pakket kijken naar Fox Sports 1. Hoewel het niet altijd even snel gaat, zijn wel absoluut bezig om zoveel mogelijk zenders in de beste kwaliteit uit te zenden! ^Vincent  

Geregistreerd lid Sat4All sinds : 6-6-2001 (oorspronkelijk 1-12-2000)
Ontvanger : VU+ DUO 4K  (Digitenne via DVB-T2 en FTA-zenders via DVB-S2X en streams) 
Schotel : Visiosat Bisat
Ontvangst van : Astra 1, Astra 2, Astra 3 en Hot Bird

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als de voordelen van verbeterde compressie met behulp van de nieuwste MPEG-4 worden toegevoegd aan de DBV-S2, vervolgens DTH met MPEG-4 en DVB-S2 kan overbrengen HDTV en TV met 3D gebruikt dezelfde bandbreedte als DTH providers met MPEG-2 gebruiken voor het verzenden van 4:3 gewone SDTV (standard definition TV).

 

Hier staat dat HD niet meer ruimte nodig heeft.

De ruimte van MPEG-2 SD is gelijk aan MPEG-4 HD.

 

https://www.bestdth.com/MPEG2-Vs-MPEG4.html

 

Ergens in 2013 zijn er bij CD veel zenders over gegaan naar Mpeg-4 dit is nog niet zo lang geleden.

HD heeft inderdaad meer ruimte nodig dan SD met Mpeg-4 zoals de zenders TV Gelderland maar de ruimte zal nooit meer worden dan HD met Mpeg-4.

Het verhaal van CD is dus oneerlijk

 

TV-aanbieder CanalDigitaal is al enige tijd bezig met tv-zenders van de MPEG2- naar de MPEG4-compressietechniek om te zetten. Ook de komende maanden blijft dit het geval.

Omdat CanalDigitaal deze tv-zenders gelijk ook naar de DVB-S2 uitzendstandaard omzet, kan men via de op de transponder beschikbare bandbreedte meer tv-zenders in gelijkwaardige beeldkwaliteit uitzenden. Omdat M7 Group S.A – eigenaar van CanalDigitaal – de satelliettransponders bij satellietbedrijf SES moet huren, wil men de gehuurde bandbreedte zo efficiënt mogelijk gebruiken.

HD-satellietontvanger

Voor ontvangst van in DVB-S2 en MPEG4 uitgezonden zenders is echter gebruik van een HD-satellietontvanger noodzakelijk. Via oudere SD-satellietontvangers kan men deze zenders niet ontvangen. CanalDigitaal is enkele jaren geleden dan ook begonnen met het alleen uitleveren van HD-satellietontvangers aan haar klanten. Wie nog beschikt over een SD-satellietontvanger kan bij CanalDigitaal terecht voor een overstapaanbod waarbij een HD-satellietontvanger wordt geleverd. Ook kan men natuurlijk in een satellietspeciaalzaak een HD-satellietontvanger naar eigen keuze kopen. Deze hebben in de meeste gevallen meer mogelijkheden dan de door CanalDigitaal geleverde HD-satellietontvangers.

Tien zenders

CanalDigitaal heeft op haar internetsite bekendgemaakt dat er in 2013 minimaal tien tv-zenders van MPEG2 naar MPEG4 worden omgezet. Welke zenders dit zijn, maakt de aanbieder niet bekend. Evenmin is bekend in welke periode één of meer zenders MPEG4 gaan gebruiken. Tot nu toe heeft CanalDigitaal altijd wel de betrokken tv-zenders enige tijd zowel in MPEG2 als MPEG4 uitgezonden om de abonnee de kans te geven om geschikte ontvangstapparatuur te gaan gebruiken om deze tv-zenders te blijven bekijken.

 

Bron: totaal **

aangepast door erwin05
Link naar reactie
Delen op andere sites

De oneerlijkheid van CD is dat ze in het HD tijdperk, SD zenders omzetten naar Mpeg-4 waardoor er minder bandbreedte nodig is en dan de klanten vertellen dat HD meer bandbreedte nodig heeft, terwijl de oude situatie SD met Mpeg-2 was dus de zelfde bandbreedte.

En zelf is CD nog niet zo lang over naar Mpeg-4.

 

Dus cd in nog niet zo lang over naar Mpeg-4, door Mpeg-4 houden ze meer bandbreedte over met SD zenders, dan gaan ze zeggen dat HD meer bandbreedte nodig heeft (hier zeg ik LOL ja zo kan ik het ook) In het HD tijdperk zeggen dat er meer ruimte ontstaat door SD zenders over te zetten naar Mpeg-4. Dat is de oude situatie vermengen met de nieuwe in plaats van 1 op 1.

 

De bandbreedte op de satelliet is dus niet toegenomen dan voor 2013 met Mpeg-2.

aangepast door erwin05
Link naar reactie
Delen op andere sites

8 uur geleden zei erwin05:

Het programma dreambox edit  v7200 geeft aan dat de zender Discovery showcase HD een SD zender is.

 

Wat is nu juist?

Knipsel.PNG

Kwestie van zendertype aanpassen van 1 naar 25

You know when you've been shagged.

I like receivers who give me pleasure.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...