Ga naar inhoud


Internet via Wifi naar de CAT5 uitgang van laptop met Windows XP


Drs. IJzerbout

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

ik zit wat te experimenteren met mijn laptop.

Hierop staat Windows XP Professional

 

Ik heb hiermee internet via de Wifi. Mijn BlackBerry staat in Hotspot mode en zodoende heb ik www met LTE snelheid op de laptop.

Tot zover gaat alles goed. Nu wil ik graag via de CAT5 aansluiting van de laptop het internet doorvoeren naar mijn VU+ ontvanger (zonder gebruik maken van een externe router). Maar dit krijg ik niet voor elkaar.

De laptop en de VU+ "zien" elkaar want ik kan prima zenderlijsten van en naar de VU+ downloaden.

Dus de VU+ en de laptop zijn verbonden met een CAT5 kabeltje.

 

Kan iemand mij misschien uitleggen hoe en waar ik wat instellen moet zodat dit werkt? :confused:

"On ne voit bien qu'avec le coeur. L'essentiel est invisible pour les yeux."

Link naar reactie
Delen op andere sites


Als het internet met buizen had gewerkt was hij onze hulp niet nodig ;)

 

Mijn beste Ijzerbout ik moet u uit hoogte van mijn eigen vak expertise erop wijzen dat het gebruik van een Windows XP Pro laptop gekoppeld aan internet een onaanvaardbaar groot beveiligingsrisico vormt voor uzelf en de internet communitie in zijn geheel.

Uw combinatie is de spreekwoordelijke Sitting Duck en zal zeer spoedig ten prooi vallen aan cybercriminaliteit.

 

But... its your foot, your gun so just pull the trigger ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Met Windows XP is niets mis hoor.... Een virusscanner/Firewal heb je uiteraard altijd nodig... maar ik heb sinds het stopzetten van de support (wat dat ook zijn mag) geen verandering van "criminele" activiteit" waargenomen op mijn computer...

Ik wacht nog steeds op een aanbod win 10 laptops in Zweden.... en dan wil ik er ook eentje met CD/DVD hebben.... wat blijkbaar erg moeilijk te krijgen lijkt te zijn. Tot die tijd wacht ik, en loopt alles gewoon op XP.

- VU+ Ultimo 4K met 1x DVB-S2 FBC Twin + 1x DVB-C/T2 Dual tuner met VTI icm 2x een CityCom 2000 CCA850 voor Thor 1W en Astra 19.2Ost
 

 

Missachtet wird, was es umsonst gibt  (Else Pannek)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hij verbind met zijn blackberry, en dat is dan misschien geen uren.

Loop je dan zoveel kans?

Als ik dan zie hoeveel spy en malware staat op windows 7 computers en later bij bepaalden, of die dan ook nog goed beveiligd zijn voor cybercriminelen.

Moest het echt een zwaar beveiliging probleem zijn, zouden de isp, dan niet dergelijke proberen te detecteren en het internet blokken, of je een waarschuwing sturen?

Ontvangst van de astra 3 satelliet met een selfsat h50D via de vu zero 4K.cd multiroom  pakket met mz 102 en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ tv met een kaartje( telenet ). Gigablue bijgekomen voor sat en kabel.Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Ja, je loopt zoveel kans, daarvoor zijn 500 milliseconden genoeg.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het maakt niet uit welke Windows versie je draait, het is en blijft allemaal zo lek als een mandje. Hier gebruikt men eigenwijs gewoon nog zowat overal XP en dat schijnt toch probleemloos te gaan, hoelang moet je dan nog wachten op die zogenaamde cybercriminelen die wel even je oninterresante XP machine gaan overnemen :)

aangepast door Penthe
Link naar reactie
Delen op andere sites

En zo ontstaan op een makkelijke manier bijvoorbeeld botnets. Een virusscanner of malwarebytes vindt dit soort malware niet dat diep in het systeem zit en XP is echt zo lek als een mandje. Deze cybercriminelen verzamelen duizenden van dit soort machines om dan gezamenlijk aanvallen uit te voeren. 

 

Hoe wordt een DDoS-aanval uitgevoerd?
Een DDoS-aanval wordt normaliter op twee manieren uitgevoerd: via een softwareprogramma of met een botnet. De software die voor DDoS-aanvallen wordt gebruikt, verspreiden de aanvallers via fora en chatkanalen onder sympathisanten die mee willen doen aan de cyberaanval. Met de software kunnen zij in een korte tijd heel vaak de server van het slachtoffer bezoeken. Als genoeg mensen meedoen aan de aanval, raakt de server overbelast.

ddos_1.jpg?itok=W7jxCOwc

De tweede manier om een DDoS-aanval te creëren, is door gebruik te maken van een zogeheten botnet. Een botnet is een netwerk van met malware geïnfecteerde computers die van een centraal punt kunnen worden aangestuurd. De aanvaller kan het botnet vervolgens inzetten om de server van het slachtoffer in een korte periode te bestoken met miljoenen bezoeken. Omdat een botnet uit heel veel computers bestaat, worden ze met name ingezet bij DDoS-aanvallen op grote bedrijven en diensten.  http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/geduld-hebben-en-hopen-op-het-einde-7-vragen-over-een-ddos-aanval

Synology DS414 + DS1815+(8GB) + iPad Pro 10.5 64Gb (iOS 11) + iPhone 7+ 128 GB (iOS 11) + MacbookPro 15" 2016 (MacOS  High Siera 10.13)  + Apple Watch Series 3 (WOS 4) + Apple TV3 + Apple TV4 + Nvidia Shield + Microsoft Gecertificeerd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor bitcoin wel, maar zelfs een P4 is nog nuttig om een site 10 tallen keren per seconde te "bezoeken" en de truc is juist veel van dit soort computers te gebruiken waar relatief makkelijk aan is te komen omdat ze lek zijn. Erg naïef om te denken dat je met een XP machine niets te vrezen zou hebben "omdat hij te traag zou zijn" 

Synology DS414 + DS1815+(8GB) + iPad Pro 10.5 64Gb (iOS 11) + iPhone 7+ 128 GB (iOS 11) + MacbookPro 15" 2016 (MacOS  High Siera 10.13)  + Apple Watch Series 3 (WOS 4) + Apple TV3 + Apple TV4 + Nvidia Shield + Microsoft Gecertificeerd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het punt is dat er erg paniekerig gedaan werd toen de updates van XP stopten en enige misbruik van deze PC´s tot op heden is uitgebleven.

 

Je hebt met elke Windows versie elke dag wat te vrezen of dat nu met XP is of met Windows 10 het is en blijft een gatenkaas waarbij de lekken continu gedicht moeten worden, dit is al jaren het geval. Daarnaast zijn de updates wat veiligheid betrefd bij Microsoft erg traag dus het maakt eigenlijk niet uit wat je gebruikt. Maar nogmaals volgens insiders zijn highend PC´s de target.

 

Daarnaast gaat de software voor DDos ook vooruit en is het niet wenselijk dit al te groot te maken om het voor alle windows versies compatible te behouden, ook hackers gaan mee met de tijd :)

 

Maar volgens mij gaan we ongelovelijk offtopic maar is het wel interresant.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...