Ga naar inhoud


Vergelijking TV-Vlaanderen - Telenet


Kabeltje87

Aanbevolen berichten

Regelmatig wordt er hier de lof trompet voor Telenet bovengehaald.

Ik heb even de moeite genomen om de basis zenders te vergelijken.

 

Ten eerste:  In het basis aanbod van Telenet zitten 31 zenders welke FTA op de satelliet zitten.

Dus van de 85 zenders die mij door Telenet beloofd worden zijn er dus maar 54 welke echt door Telenet aangeboden worden.

 

Ten tweede:  Schrappen van de zenders welke ook door TV-Vlaanderen aangeboden worden levert de zenders op waarvoor je Telenet nodig hebt deze zijn:

 

France 3, France 4, France 5, France O, TF1 HD

In de grensstreek met Frankrijk zijn deze ook via DVB-T gratis te ontvangen.

Op de satelliet zijn er ook goedkope mogelijkheden om deze te ontvangen.  (Eutelsat 5 West A -  FTA)

 

TV Limburg , ATV

Regionale zenders, zitten ook in een afgeslankte versie (alleen nieuwsmagazine) op de satelliet.

 

Blijven dus over:

 

AB3
BBC Entertainment, Stories, Sundance HD,  TLC, Xite
MENT TV, njam!, PlattelandsTV,
Nick Jr. , Disney JR, Studio 100 TV
Comedy Central, DOBBIT TV, KanaalZ, Actua TV
Play time HD
Q-music

 

Beoordeel zelf maar of deze zo belangrijk zijn.  Indien je niet kunt leven zonder deze zenders, ja dan moet je naar Telenet.

 

Willy

aangepast door Kabeltje87
  • Like 1

~~Rytec Team~~
Mutant HD-2400 /  OpenPli en Maxytec-Multibox SE / OpenPli (mediaspeler)
VU+ Duo / OpenPli en Synology NAS
*All Rytec EPG POWERED*

Link naar reactie
Delen op andere sites


Is altijd een moeilijke vergelijking.

Kdenk ook niet dat het het aantal zenders of zo er toe doet, het is meer het totaal beeld en specifieke zenders en diensten die het verschil maken.

 

Bv. sommige willen absoluut sporting telenet (en via satelliet gaat dat niet, ok er gebruiken vast en zeker velen illegale dingen om buitenlands sportgedoe te bekijken, wat ik tenzeerste betreur trouwens), sommige zijn Duitstalig (of Engelstalig) en willen heel veel Duitse (en Engelse) FTA zenders kijken (ok men zou bij telenet kunnen zijn en een FTA schotel gebruiken, maar dat vind ik te omslachtig zeker wat bereft de bekabeling in mijn huis want overal maar 1 coax kabel (waar ik kabel of sat op kan leggen)), anderen willen hun eigen decoder kiezen (En homesharing doen), anderen willen hun opnames zelf bewerken kunnen, anderen willen Yelo gebruiken, anderen willen Classica hebben,...

 

Iedereen moet voor zich zelf vergelijken en uiteindelijk zelf een keuze maken.

docendo discimus

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voetbal is de grootste troef van aanbieders. Toen vele sporten naar eleven sport ging, stond fb van telenet vol klaaggezang.

Volgens mij moet je als aanbieder zoveel mogelijk sport,kookprogramma's en de nodige commerciele rotzooi kunnen aanbieden.

Liefst ook nog eens vrije harware keuze voor bepaalden, maar dat verdwijnt zoals sneeuw in de winter als de zon nu en dan kom te schijnen. Velen gaan wel brullen dat hun tig digicorder weer eens sneuvelt en hun opnames kwijt zijn, maar gaan toch niet veranderen.

In vele gebouwen, mag je dan geen leidingen leggen, en is enkel standaard coax, maar geen utp voorzien, en met al die isolatie, graak je met wifi meestal niet langs de andere kant van je woning. Plc's brengen soms ook niet veel soelaas.

Veel vlamingen zijn gemakzuchtdieren, en nemen, wat al bij hun tv meubel toekomt en das meestal coax.

Zelf bij iemand die ik ken en in een nieuwbouw woont, komt bij de tv enkel een wcd voor met coax, geen utp,wat dan ook de nodige problemen levert voor de interactiviteit.

Blijkbaar zijn veel bouwheren nog niet bewust dat er meer is dan kabel, of doen het om kosten te besparen, of hebben misschien iets om enkel coax te voorzien.

En als je de vrt radio als commentaar voldoende vindt voor de voetbal, kan iemand met een beetje een schotelsysteem ook de jupiler league volgen. Heb je dan pech zoals ik, en enkel een adsl 4 mbps lijntje, dan mag je sport eleven al evengoed vergeten.

Velen hebben geen balkom in het zuiden, mogen geen gaten boren, of is zijn gebouw erkend als beschermd statuut ( zoals bij mij).

Dus is de keuze van een modale kijker snel gemaakt als hij moet kiezen tussen tvv,telenet en proximus.

En mocht mobistar met de toekomst beginnen, zie ik het als een doodgeboren kind, omdat film en sport kanalen exclusief bij tn blijven. Dus alle film en sport liefhebbers blijven waar ze zijn. Waarom naar mobistar gaan? Weer andere (huur)hardware, en bepaalden zijn die decoders van hun aanbieders al jaren gewend.

Bij mijn ouders doe ik sat ontvangst, en krijg soms commentaar: hoe jij wilt naar tv zien, waarom zo moeillijk doen, het kan veel gemakkelijker. Als ik dan vertel, dat ik voor filmkanalen via cd rond de 13+16?€ betaal en bij tn 24,95€+16€ basis,dan kijken ze wel even.

Ok, maar eėė in hd, maar voor mij hoeft gans dit hd nog niet, kijk waar ik woon met een klasieke glasbak.

Nu tvv de activatie van 30 naar 50€ heeft gebracht en een minimum investering van 129€ nodig is bij tvv, is de keus bij de meesten zo gemaakt. Bij ip als kabel, komen ze bij grotere problemen gratis langs. Bij schotelproblemen, doe je het in het beste geval gratis, en anders tegen betaling een monteur laten komen.

Als ik logisch denk, is het normaal dat ip en kabel aantrekkelijker is dan tvv, nu ze ook bbc in hd aanbieden, wat velen ook wil zien. Bij sat,extra lnb en zo.

Ik ken zelf iemand die al 20 jaar sat ziet, nog voor tvv, die wilt overschakelen, omdat hij het geklooi met softcam en zenderwijzigingen moe is.

Geen reclame voor iets of iemand, maar even mijn gezonde mening!

Ontvangst van de astra 3 satelliet met een selfsat h50D via de vu zero 4K.cd multiroom  pakket met mz 102 en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ tv met een kaartje( telenet ). Gigablue bijgekomen voor sat en kabel.Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik heb al van in den beginne Telenet - Internet en daar ben ik super content van.

Ooit een digibox geprobeerd (stuk of twee drie) de grootste rommel dat ik ooit in mijn huis heb gehad !

Leg daar een hamer naast en ge slaagt er elke dag ene kapot

 

Dan maar Tv Vlaanderen geprobeerd, in den beginne om Eurosport (Duits) uitzendingen te kunnen bekijken. (FTA)

In de loop der jaren ook vele veranderingen gekend omtrent ontvangers etc. (mpeg 2 - mpeg4) en ook andere ontvangers moeten kopen, maar...

Prijs/kwaliteit/aanbod is er volgens mijn nog niks beter. Toch talrijke HD kanalen.

 

Ik denk persoonlijk dat Internet-TV de toekomst wel eens zou kunnen zijn 

 

Voor de liefhebbers die Motors TV HD missen, ik heb vorige week mijn CI-module (met de wereldbol) gratis kunnen omruilen naar de laatste nieuwe (wit etiket) TéléSAT gecertificeerd. Even met Tv Vlaanderen bellen en was zo geregeld. Als het goed is mag het ook gezegd worden.

 

Het is wel zo dat de technische kant van TV Vlaanderen veel gebruikers in de toekomst kan wegjagen. Ik heb al gehoord dat na zenderwijzigingen de mensen massaal terug naar de winkel lopen voor een update.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik had het voor mijn vader opgelost door gewoon analoog telenet en daarbij een schoteltje voor 19.2 E en 28.2E.Zo had hij lekker de duitse en engelsen terug en een goedkoop abo voor de belgische.De man was daar heel gelukkig mee want telenet had zomaar zonder vt al die zenders eraf gehaald.Kwestie van iedereen uit te zuigen en te verplichten dure digitale tv te nemen.Ikzelf heb ze ook buitengegooid en naar sat overgegaan.Betaal nu wel evenveel maar heb ook de nederlanders ,engelsen,duitse enzovoort er gratis bij.En een groot voordeel voor mij is dat ik vrij kan opnemen en kijken wanneer ik wil.Zelfs series naar HDD overzetten om op vakantie te bekijken.Heerlijk toch

Groetjes,salutations,greetings.
1 x Gibertini 1,10 vast 3 sats + 1 x Triax 88 cm rotor
Vu + Duo2 twin sat tuner  4 X DVB-S2 en 1 x turbo DVB-C + OpenVix + idem dual tuner and vu duo2 fallback tuner

Octagon SF8008 4K  Openvix (via ethernetconnectie/WIFI fallbacktuner)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ken er ook zoals bellejt. Analoog kabel, maar met een cd kaartje, om een film of dergelijke te zien,

Want als ik dat zo hoor, tonen ze op die commerciele rotzooi bijna altijd dezelfde soms stokoude films.

Maar ik zou zo denken, zie ander bericht, zenders en programmas meer over gaan naar apps, waarmee interactief (betalende) deelnemen aan de orde komt. Reclame inkomsten zijn onvoldoende om programmas te maken, en er worden andere wegen gezocht voor inkomsten. Juist of onjuist, speelt geen rol, ze moeten reclame en aandelhouders tevreden stellen als dit programma ten einde is, of ze verkopen geen volgende meer.

Zou graag eens een glazen bol hebben en benieuwd hoe mensen 50 jaar later tv zien.

Maar de gelukigsten zijn, die door de overname en overname tn niet weet waar al hun aansluitingen liggen, of er eeen betalende inwoner of abonnee is, en ik ken mensen die al meer dan 8 jaar gratis anloog zien.

Ontvangst van de astra 3 satelliet met een selfsat h50D via de vu zero 4K.cd multiroom  pakket met mz 102 en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ tv met een kaartje( telenet ). Gigablue bijgekomen voor sat en kabel.Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is allemaal waar.  Maar ik wou gewoon even het basis aanbod vergelijken.

En dan komt de satelliet er zeker niet armtierig uit.  En het aanbod van TV-Vlaanderen is ook redelijk wat betreft de Vlaamse kanalen.

Maar idd de grote sterkte van de satelliet is het FTA aanbod.  (zeker als je ook een LNB voor Astra2 - 28.2E erbij hebt gezet)

En bij de aanbevelingen voor Telenet worden die FTA zenders altijd meegerekend als zenders die Telenet aanbied.

 

Maar ja wil je de Belgische voetbal op Uw TV, dan is er maar één keuze.  Maar dat was niet de vergelijking.

 

Willy

~~Rytec Team~~
Mutant HD-2400 /  OpenPli en Maxytec-Multibox SE / OpenPli (mediaspeler)
VU+ Duo / OpenPli en Synology NAS
*All Rytec EPG POWERED*

Link naar reactie
Delen op andere sites

als je tevreden bent met enkele toppers op belgisch niveau dan is het hollandse aanbod ook niet mis hoor.De sport kanalen zenden elke week ook minstens 4 wedstrijden uit.

Groetjes,salutations,greetings.
1 x Gibertini 1,10 vast 3 sats + 1 x Triax 88 cm rotor
Vu + Duo2 twin sat tuner  4 X DVB-S2 en 1 x turbo DVB-C + OpenVix + idem dual tuner and vu duo2 fallback tuner

Octagon SF8008 4K  Openvix (via ethernetconnectie/WIFI fallbacktuner)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Q music zit toch ook bij tvvlaanderen in basic light?

 

Ja las radio zender.

Op Telenet hebben ze een camera in de Q-music radio-studio staan (14h per dag)

 

Willy

~~Rytec Team~~
Mutant HD-2400 /  OpenPli en Maxytec-Multibox SE / OpenPli (mediaspeler)
VU+ Duo / OpenPli en Synology NAS
*All Rytec EPG POWERED*

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als er 1 provider stoeft met al zijn zenders dan is het tvvlaanderen wel. Waarvan het leeuwendeel dus fta is en tvvlaanderen hier niets mee te maken heeft.

Telenet zet deze wel op de kabel en tvvlaanderen hoeft hier niets voor te doen.

Bitrate Vlaamse hdzenders stuk hoger.

Exclusieve zenders die tvvlaanderen niet heeft, njam, studio100 oa.

Nagenoeg geen uitval. (dat is op sat toch altijd nog het geval bij slecht weer)

Mogelijkheid van bestellen van content, nieuws en weer gratis trouwens.

Fatsoenlijke doorgifte regionale zender.

ATV signaal op alle overige toestellen zonder meerkost.

Tot 4 toestellen digitaal mogelijk op 1 abbo zonder extra abbo kosten. (je moet wel digibox aankopen natuurlijk dan)

 

het is voor de Nederlandse zenders maar anders was het voor mij niet interessant om nog schotel te gebruiken.

Ik denk trouwens dat in jou vergelijking je persoonlijke mening=wrok tegen telenet wel meespeelt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Regelmatig wordt er hier de lof trompet voor Telenet bovengehaald.

Ik heb even de moeite genomen om de basis zenders te vergelijken.

 

Ten eerste:  In het basis aanbod van Telenet zitten 31 zenders welke FTA op de satelliet zitten.

Dus van de 85 zenders die mij door Telenet beloofd worden zijn er dus maar 54 welke echt door Telenet aangeboden worden.

 

Het is altijd krom vergelijken op die manier.

TV Vlaanderen levert immers die FTA zenders niet, ze doen daar niets voor, behalve in hun lijstje zetten.

Telenet moet er wel iets voor doen.

Zij moeten eerst de rechten bekomen, het is niet omdat een zender FTA uitzendt op satelliet, dat Telenet die zomaar mag toevoegen aan zijn aanbod.

Zij moeten er bandbreedte voor voorzien, apparatuur om het te coderen en te comprimeren, enz.

En ze moeten er dus vaak nog voor betalen aan die zenders ook.

Allemaal dingen waar TV Vlaanderen gewoon kan profiteren van dat gratis aanbod.

Merk op dat wie al die zenders op satelliet wil, een extra dure installatie zal nodig hebben (motor, meerdere koppen, etc.)

France 3, France 4, France 5, France O, TF1 HD

In de grensstreek met Frankrijk zijn deze ook via DVB-T gratis te ontvangen.

Op de satelliet zijn er ook goedkope mogelijkheden om deze te ontvangen.  (Eutelsat 5 West A -  FTA).

 

Ja, als je toevallig elders woont heb je er niet veel aan, terwijl je die zenders wel altijd op de kabel hebt.

Je spreekt wat verder over de regionale zenders, WTV heb je niet bij TV Vlaanderen, precies de regionale omroep die je in de grensstreek wilt hebben.

Bovendien, mijn schotel bijv. (Multytenne Twin) heeft wel 4 koppen, maar voor die zenders zou ik dus weer een andere schotel nodig hebben met meer posities.

En het kan ook zijn dat die zenders de een of andere dag plots niet meer FTA zijn op Eutelsat 5WA.

Jij kunt dat niet garanderen, het is allemaal afhankelijk van wat de providers doen.

Bij de kabel zal die zender niet plots verdwijnen omdat en FTA zender stopt met FTA te zijn.

 

Je lijstje van zenders die je mist bij TV Vlaanderen is in werkelijkheid toch wel een pak langer.

Ik vergelijk eventjes met Basic (16,90€/maand tov. Telenet's basispakket aan 16,00€/maand), en ik baseer mij op de lijst die op hun site staat : deze op http://www.tv-vlaanderen.be/digitale-tv/basic.aspx.

 

Je mist :

AB3

Actua TV

Arte Belgique (die versie is niet gelijk aan de Arte versies op satelliet)

Je regionale zender, bij TVV zitten er maar een paar op, en die zenden slechts beurtelings uit.

Als je bijv. "de pech" in West-Vlaanderen te wonen, kun je bij TVV niet terecht hiervoor.

Voor de anderen is het dan nog een afgeslankte versie. Bij de kabel krijg je gewoon de regionale zender van die streek 24/24..

BBC Entertainment

Club RTL HD

Comedy Central

Cultuur7 HD

Discovery Channel Vlaanderen HD

Disney Junior

Disney Channel Vlaanderen HD (in SD bij TVV)

Dobbit TV

Eurosport 2 HD (in SD bij TVV)

Fox HD

France 2  (staat niet op de aangehaalde site van TVV, dus geen garanties hierover bij TVV!)

France 4

France 5

France Ö

Just

KanaalZ (wordt ook bij TVV uitgezonden, maar daar is het maar een deeltijds kanaal, hiet is het 24/24)

Ketnet HD(wordt geüpscaled naar HD, en zendt bij sport ook in HD uit)

La Deux HD

La Trois

La Une HD

Lacht

Mediaset Italia

Ment TV

MTV Live HD

Nick Junior

Njam!

Onze TV

Plattelands TV

Play Sports 8

Play Time HD

Plug RTL

Q-Music (TV zender)

Radio Contact Vision

RTL TVi HD

Stories

Studio 100 TV

Sundance Frans

Sundance HD

TF1 HD

TLC

Vijf HD (in SD bij TVV)

Xite

 

Ook bij de radiozenders zijn er exclusiviteiten.

Een stuk of 7 van de Stingray Muziek kanalen zitten in het basispakket.

De BRF (Belgische Rundfunk) zendt niet uit op satelliet, maar wel op de kabel (en via DAB).

Klarao Continuo en MNM Hits zitten niet bij TVV.

Nieuws+ is ook zo'n zender die niet bij TVV zit.

Van Radio2 vind je bij de kabel alle ontkoppelde zenders (één per provincie), bij TVV is dat slechts één versie.

Ook Top Radio of zie ik niet in de lijst staan.

 

Het is dus toch wel een lang lijstje van zenders die je mist.

Of je ze nodig hebt beslist iedereen natuurlijk zelf.

 

 

PS : ik weet dat er bepaalde zenders zijn, waarvan de meesten zeggen dat ze ze toch kunnen ontvangen, ook al staan ze niet in die lijst op hun website.

Ik ga uit van deze lijst, omdat die zenders die er niet in vookomen, maar wel te ontvangen zijn, al jaren in die icoontjeslijst ontbreken.

Dat kan geen toeval zijn.

De site wordt regelmatig geüpdated, maar die zenders komen er niet bij in de lijst.

Men wil ze dus niet beloven naar de klanten toe.

Dat geeft weinig zekerheid.

aangepast door zzzzzz

VU+ Duo 4K (originele versie, niet SE!) met VTI v. 15.0.0.2

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voordeel momenteel voor tvvl is nog vrije keuze aan hardware.

 

Moest ik op makkelijke manier telenet op mijn sat box kunnen krijgen ik dit sterk zou overwegen.

 

 

Nog plus punt voor Linux ontvangers is dat je op makkelijke manier zelf je zenderlijst samenstelt

  • Like 1

VU+Uno4KSe(1Gb/2,5"HD/Vti15)/VU+DUO(320GB/2.5"HD-Vti11)/Maxdigital (Openpli7.3)- Triax 88cm(Astra 23,5-19,2E)- Channelmaster 1,2 m draaibaar

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als er 1 provider stoeft met al zijn zenders dan is het tvvlaanderen wel. Waarvan het leeuwendeel dus fta is en tvvlaanderen hier niets mee te maken heeft.

Telenet zet deze wel op de kabel en tvvlaanderen hoeft hier niets voor te doen.

Bitrate Vlaamse hdzenders stuk hoger.

Exclusieve zenders die tvvlaanderen niet heeft, njam, studio100 oa.

Nagenoeg geen uitval. (dat is op sat toch altijd nog het geval bij slecht weer)

Mogelijkheid van bestellen van content, nieuws en weer gratis trouwens.

Fatsoenlijke doorgifte regionale zender.

ATV signaal op alle overige toestellen zonder meerkost.

Tot 4 toestellen digitaal mogelijk op 1 abbo zonder extra abbo kosten. (je moet wel digibox aankopen natuurlijk dan)

 

het is voor de Nederlandse zenders maar anders was het voor mij niet interessant om nog schotel te gebruiken.

Ik denk trouwens dat in jou vergelijking je persoonlijke mening=wrok tegen telenet wel meespeelt.

Ik wil (als hij zijn toestemming geeft) een telenet klant zijn telefoonnummer geven, en je mag hem eens vragen, wat er meest uitvalt, de kabel tv of satelliet tv?

Als je bij de geringste regen blokvorming of beelduitval hebt, is dit te wijten aan een te kleine regenreserve, door een te kleine schotel, verkeerd afgesteld, verkeerde lnb in combinatie met schotel, te kleine schotel etc.

Uitval door slecht weer, valt hier hoogstens 3à4 keer voor op een jaar, en dan is het bij zwaar onweer. Dit duurt dan hoogstens 10 minuten. Soms is er beelduitval, als bij de uplink ook noodweer is.

Het is niet mijn bedoeling hier de een of de ander voor te trekken, en probeer neutraal te blijven.

Maar er is toch procentueel meer kans, op beelduitval via de kabel, dan op satelliet. als één versterker uitvalt, een dronken chauffeur een paal om rijdt, een regionale stroompanne is, dan via satelliet.

Eens vertrokken bij de uplink, en de download, is er maar breuk mogelijk, tussen lnb en ontvanger, en dit zijn toch heel aantal minder meters of beter kilometer kabel dan via kabeltv.

een maand of 3 geleden een regionale stroompanne, en het kabelsignaal kwam niet meer bij de modem, dus geen tv,internet en telefoon. dus geen tv. Via sat en dvb-t, kon je indien je een eigen stroomvoorziening geeft wel verder zien, ook een voordeel van satelliet tv en tv kijken via dvb-t.

Het heeft wel een goede reden, waarom je bij een enkelband enkel proximus vaste lijn kan kiezen, maar hier wijk ik af, maar wil bedoelen, de betrouwbaarheid en de mogelijkheden op panne's bij de diverse systemen.

Ontvangst van de astra 3 satelliet met een selfsat h50D via de vu zero 4K.cd multiroom  pakket met mz 102 en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ tv met een kaartje( telenet ). Gigablue bijgekomen voor sat en kabel.Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier sla je de plank mis. Ik heb trouwens ook al jaren beide en ken de techniek van beide zeer goed.

Ik praat niet over geringe regenval maar over onweders, zware regenval, zware sneeuwval. Dit is niet dikwijls maar toch verschillende keren per jaar altijd.

Als je dan aanhaalt dat er een versterker defect kan gaan dat klopt maar dan praat je toch echt over een individueel probleem. Ik heb nog niet geweten dat volledig telenet of belgacom tv us uitgevallen geweest. De kranten zouden er vol van staan hoewel het bijna elk jaar wel eens ergens mis gaat bij tvvlaanderen. Problemen duren dan ook wel vaker wat langer tot 3 dagen toe voor de meest bekeken Vlaamse zenders. Ja inderdaad als een versterker uitvalt kunnen er meer mensen geimpacteerd zijn maar dat is toch niet iets wat dikwijls gebeurd.Als het over stabiliteit gaat dan steken telenet en proximus wel erboven uit. Probeer al maar eens iets geregeld te krijgen bij tvvlaanderen...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...