Ga naar inhoud


Kan ik tv kijken met mijn Mut@nt HD2400 decoder als ik overstap naar Glasvezel?


RickBrouwer

Aanbevolen berichten

Beste leden,

 

Ik heb een vraag.

IK ben plan om naar Glasvezel over te stappen alleen kan ik gewoon naar Nederlandse zenders kijken met mijn Mut@nt HD2400??

 

Het vraag om je eigen decoder te kunnen gebruiken als je overstapt naar Glasvezel is zowel op Sat4all als op andere forum sites vaak gesteld. Ik heb wat berichten gelezen en de ene gebruiker zegt dat het mogelijk is en de andere zegt dat het niet mogelijk is. Eerlijk gezegd ik weet nog steeds wie nou gelijk heeft. Ik hoop met deze onderwerp dat ik wel een goed antwoord kan vinden op mijn vraag. Aangezien de meeste onderwerpen over dit vraag zeker 3 jaar oud is en de tecnologie wat veder is was ik toch wat nieuwschierig of het wel kan wat ik wil. Vandaar dat ik deze onderwerp open. Ik heb vaak de verkopers ondervraagd en de Verkopers van Vodafone zijden tegen mij dat gewoon kon wat ik wilde. Sterker nog ik zei zo weet u het zeker? Want ik wil niet bestellen waar ik er achteraf niks aan heb!

 

En naar mijn weten bij kabel ( Ziggo, UPC , etc. ) komt het TV signaal Radio signaal en de internet/DATA signaal via de groene kabel. Die groene kabel wordt op een verdeler aangesloten. Dan heb je 3 aansluitingen. TV , Radio en DATA/Internet . 1 kant van de TV kabel sluit je op de verdeler en de kant van de kabel sluit je aan op je TV of Decoder. Radio werkt ook op dit manier. DATA kabel sluit je op je kabelmodem. En dan sluit je je modem en je pc aan met netwerkkabel en heb je internet. Zo kan je je Decoder bijvoorbeeld ook aansluiten op het netwerk.

 

En ik denk dat het met glasvezel ongeveer ook zo is. Glasvezelkabel wordt aangesloten op de Glasvezel aparatuur of Verdeler. En dan gaat een kabel naar de modem. krijg je twee aansluitingen. 1 voor internet andere voor tv. Alle twee uitgangen zijn netwerkaansluitingen. Sluit je 1 netwerkkabel aan op je modem en de andere sluit je aan op je Decoder. en de andere netwerkkabel sluit je aan op je pc of laptop. Z'n beeld heb ik van Glasvezel. En ik denk dat ik het wel goed heb. Dus in theorie als ik decoder aansluit op het netwerk dan kan ik gewoon tv kijken. ALS de tv zenders via internet wordt uitgezonden dan zal het moeten betekenen dat het op een server staat. Jou decoder maakt verbinding met het server, vul je je gebruikersnaam en wachtwoord in en je logt in. En dan wordt vanuit de server naar je decoder gestreemd via je je modem. Dit is te verglijken met mensen die via Kabelproviders naar alle zenders kunnen kijken zonder extra te betalen. JE maakt verbinding met een server en je decoder logt daar in en via omweg kom je bij de sleutels. die sleutels worden gekopieerd naar je decoder. En je decoder vult die sleutels in op die servers en dan kan jij naar die betaalzender kijken.. En zo werkt deze techniek volgens mij. Alleen het verschil is dit manier van doen is iligaal en wat ik eigenlijk wil is legaal. Iedere decoder dat is aangesloten op Glasvezelnetwerk doet dit. Maakt verbinding met server vult de username en password in en logt in. En streamt dit en dan kijk jij naar dit zender.

 

En de reden waarom ik naar glasvezel wil overstappen is omdat het; 1 goedkoper is en 2 kabel met name Ziggo presenteerd steeds slecher en slechter na fusie met UPC! Dit verzin ik niet , dit klacht hoor ik steeds meervan mensen om mij heen.... En 3 ik wil Glasvezel uitproberen ben benieuwd hoe het werkt. Als het me niet bevalt zal ik toch wel terug gaan naar Ziggo.

 

Ik heb er een lange verhaal van gemaakt maar ik wil graag duidelijk zijn over mijn vraag.

aangepast door RickBrouwer
Link naar reactie
Delen op andere sites


Glasvezel is IPTV en geen DVB-C. Als je de VLAN instelling kunt instellen én het MAC adres kunt clonen in je Mutant dan kan dat. Zonder deze instellingen zie je niets.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik weet dat IPTV geen DVB-C is.

mijn decoder kan goed overweg met IPTV. ik kan probleemloos naar veel IPTV zenders van buitenland bekijken. Ik voeg de links meestal met Dreamedit als stream in en stuur de zenderlijst weer terug naar mijn decoder. En kan volgens naar de zender kijken. Het bufferen gaat wel flot dankzij OpenATV :-) en eerlijk gezegd denk ik dat ook opdit manier naar NL zenders kan kijken als ik overstap naar glasvezel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee dat gaat nu net niet.... IPTV werkt over VLAN en is gelocked op MAC adres wat van de geregistreerde STB komt. Het zijn dus géén open IPTV streams (die Enigma2 prima kan verwerken). Je hebt dus een configureerbare HDMI IN nodig...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee dat gaat nu net niet.... IPTV werkt over VLAN en is gelocked op MAC adres wat van de geregistreerde STB komt. Het zijn dus géén open IPTV streams (die Enigma2 prima kan verwerken). Je hebt dus een configureerbare HDMI IN nodig...

 

Is deblokeren op MAC adres een lastige klusje? Ik ben best wel handig met netwerken enzo als ik het via pc kan benadaren. Als het ik dingen moet doen via Linux dan wordt het lastiger denk ik.. En buitendat kan ik heel veel instellingen met OPENTV veranderen.

aangepast door RickBrouwer
Link naar reactie
Delen op andere sites

Sommige glavezel providers bieden naast IPTV ook nog gewoon DVB-C aan dus je kunt je ontvanger nog gewoon gebruiken.

Ik zit bij Telfort glasvezel en die bied het nog aan voor oude klanten die overgenomen zijn van XMS mijn vorige provider, ik heb hier bijna 40 kanalen waarvan er 3 in HD zijn de rest is SD.

En IPTV zoals hierboven al vermeld is werkt niet op jouw en mijn E2 ontvanger, maar daar mis je niet veel aan met zijn matige beeldkwaliteit vergeleken bij Ziggo.

Misschien een idee om over te stappen naar glasvezel voor internet en bellen maar voor tv bij de onovertroffen beeldkwaliteit van Ziggo te blijven, dan kun je gewoon je ontvanger blijven gebruiken. Het is wat duurder natuurlijk 2 providers maar dan heb wel het beste tv signaal. 

Ik kreeg hier in mijn woonplaats Amersfoort een revolutionaire aanbieding van Jonaz die bied voor €39,95. 500Mbp/s internet aan en bellen voor €0.07 zonder maandelijks abo aan. Ook zij bieden dvb-c aan maar wel erg beperkt in het aantal zenders omdat zij geen zaken doen met KPN en een eigen glasvezel distributie aan het opzetten zijn. :)

 

 

Ik heb opdit moment Ziggo Z2 + TV standaard Pakket. Heb 120 Mbit/s down en 12 Mbit/s up en heb 30 zenders waarvan 3 in HD en wat radio zenders. Ik betaal permaand € 52.50. Ik kan TV standaard van Ziggo blijven gebruiken dat kost € 18.70 , neem ik een 100 Mbit/s down & 100 Mbit/s up Glasvezel pakket van Vodafone betaal ik 35 euro erbij. kom ik op € 53.70 . Wil ik bijvoorbeeld extra zender pakket van ziggo betaal ik € 9.95 erbij. Dus kom ik al op € 63.70. Stap ik over naar Vodafone en neem een Glasvezel pakket van 100 Mbit/s en TV standaard + nog een extra zender pakket dan kom ik op € 52.25 . Tv standaard bij Vodafone is € 13.50 , Glasvezel Internet 100 Mbit/s is 35 Euro. 500 Mbit/s is 45 Euro. Extra Zender pakket kost € 3.75 .Dus uiteindelijk kom ik met Vodafone Glasvezel goedkoper uit. Ik hoop dat ik het TV kijken via glasvezel voor me kaar krijg op mijn box.. Verkopers van Vodafone zeiden tegen mij van dat het gewoon moet kunnen. Je sluit je netwerkkabel van je modem op je dreambox en het werkt. Ik vroeg meerdere malen om bevestigingen en hun bevestigden wat ze zeiden! Alleen ik vraag me wel af, wordt er een App op je decoder gezet zodat je de links kunt bereiken en kunt streamen via de app?? Een app voor E2 is TurkVOD. Als je dit app opent heb je tig websites voor je en je kiest er een dan log je in dat server en kijkt naar welke zender je wilt kijken. Dan klik je erop jou decoder die streamt dat zender en dan kijk jij naar dat zender. Hoe je het ook bekijkt er moet een server zijn waar de box verbinding maakt eventueel de gebruiksnaam en wachtwoord invult en dan kies jij een zender uit die zender wordt naar je box gestreamd en je kijkt naar dat zender.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is deblokeren op MAC adres een lastige klusje? Ik ben best wel handig met netwerken enzo als ik het via pc kan benadaren. Als het ik dingen moet doen via Linux dan wordt het lastiger denk ik.. En buitendat kan ik heel veel instellingen met OPENTV veranderen.

Ehhh denk niet dat jij vrienden gaat maken met de providers..de box is niet te benaderen via het netwerk.

Ik heb ook wel eens voor de gein er een router tussen gezet en het mac adres gecloned van de tv ontvanger maar ook dit werkt helaas niet.

Hun zetten de pakketten ook aan en uit op jouw Mac adres...

Gigablue Quad Plus - Gigablue X1 - Gigablue IPbox - Mutant HD51 4K - MiniX NEO X7

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Is volledig dichtgetimmerd.

Kijken op de voorwaarden van de provider of geen beeld.

 

Vrije hardwarekeuze heb je op dit moment alleen nog bij satelliet, maar de trend is ook daar neerwaarts.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

En heb ik niet eens gelezen, dat er een drm beveiliging opzit, waarmee enkel een officiele ontvanger overweg mee kan?

Ken enkel iptv in belgie, maar nuttig om mijn kennis uit te breiden.

Ontvangst van de astra 3 satelliet met een selfsat h50D via de vu zero 4K.cd multiroom  pakket met mz 102 en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ tv met een kaartje( telenet ). Gigablue bijgekomen voor sat en kabel.Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Sjaak volgens mij ben jij niet op de hoogte wat voor veranderingen ziggo heeft doorgevoerd... Ten eerste ik heb al jaren een ziggo smartkaart die ik gebruik in mijn decoder. Voordat ziggo met upc ging fuseren had ik tv standaard abo met 60 zenders waarvan 27 in hd. Betaalde ik nog 17.95 voor tv standaard abo waar ik in feite genoeg aan had. Nu moet je 18.70 betalen voor tv standaard abo heb je 30 zenders waarvan 3 in hd. Je hebt geen smartkaart meer nodig, alleen wil je weer 60 zenders waarvan 27 in hd moet je 25 euro dokken. en ik als klant van ziggo erger me hieraan enorm! En nog iets waar ik me aan stoor is waarom het tv abbo iedere keer duurder wordt! Mja wat ik helemaal niet begrijp waarom glasvezel providers zo moeilijk doen wanneer jij je eigen decoder wilt gebruiken. Iedereen moet vrij zijn of die zijn decoder gebruik of niet. Ik voel me wel belazerd door ziggo. İk zit al bijna 7 jaar bij hun en dit krijg ik voor terug nou ja zeg...

aangepast door RickBrouwer
Link naar reactie
Delen op andere sites

z1 is toch ook wat anders dan standaard "kabeltv"

http://www.aanbiedercheck.nl/ziggo/ziggo-tv-en-internet-z1/

 

en voor die 60 zenders heb je toch echt wat tegenwoordig "play start" heet nodig

bij het standaard kabeltv pakket heb je 30 zenders

https://www.ziggo.nl/televisie/vergelijken/

 

Maar jij hebt dus het standaard "kabeltv" pakket voor 18,70 per maand en hebt 60 zenders?

clarke-tech HD4100+, gigablue UHD trio 4k, rotor 53grO-45grW, Fuba 85 cm.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

60 HD zenders, 30 's ochtend en 30 's middags? :P

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...