Ga naar inhoud

Sat4all gebruikt cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren.
We delen ook informatie over gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.
Lees meer over het gebruik van cookies op sat4all in onze Privacy Policy

Ik accepteer alle cookies

Welkom op Sat4all

Welkom op Sat4all! Om optimaal gebruik te kunnen maken van deze website, kan je gratis registreren. Geregistreerde leden kunnen o.a. gebruik maken van de volgende extra functies:
  • Reageren op berichten/Plaatsen van nieuwe berichten
  • Abonneren op bericht-updates
  • Je eigen profiel aanmaken, vrienden zoeken
  • Downloaden van bijlagen
  • Uitgebreide zoekfunctie
Dus... registreer nu geheel gratis op Sat4all!


Wij respecteren je privacy!


Foto

Ik ben begonnen met Philips Hue

Domotica hue

  • Login om te beantwoorden
38 reacties in dit onderwerp

#16 Offline Psychosammie - Geplaatst: 5 februari 2016 - 16:26

Psychosammie

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 7475 berichten

Waarom koop je dan ook die veel te dure meuk? Heb je wel eens naar klikaanklikuit gekeken? Eenvoudig en goedkoop. En de instellingen van de dimmer blijven behouden :grin:


Rozen verwelken en schepen vergaan

dus lig niet te melken en doe er wat aan.

 

Drs. P.




#17 Offline catw - Geplaatst: 5 februari 2016 - 18:22

catw

    Sat4all regular

  • Leden
  • 1695 berichten
  • LocatieLat. 53.1954 Long. 5.5322

Vanwege mijn lamp boven de tafel, waar ik bovenin geen kaku schakelaar kon plaatsen, heb ik gekeken naar een andere oplossing.
De centraaldoos zit ook kompleet vol en daar kan geen draad meer bij getrokken worden, alles vanaf de meterkast naar de kamer komt eerst via deze centraaldoos, dat die tekening ooit goedgekeurd is begrijp ik ook niet.
Maar verder heb ik erg veel kaku (klik aan klik uit) schakelaars die ik gebruik met mijn homewizard domotica systeem en ben daar redelijk tevreden over, voor die tijd had ik al anders schakelaars met afstands bediening.
Ook bedien ik mijn rolluiken met de kaku schakelaars, in de kamer aasn de tuinkant ingesteld op zon op zon onder, en die van de tuindeur en raam tot op de grong laat ik in deze tijd gewoon dicht.

Alleen dat Philips een systeem op de markt zet welk niet eens met een gewone lichtschakelaar aan en uit gezet kan worden is een dom gebrek en het heeft niets met domotica te maken.


Mijn kaku schakelaars, ook even een overzichtje van het "geschatte" gasverbruik er bij.

 

 

Bijgesloten bestand(en)


Xtrend_ET8000; Mut@nt HD1100; Triax 110 cm; Archsat 90


#18 Offline Con - Geplaatst: 6 februari 2016 - 12:36

Con

    Sat4all verslaafd

  • Leden
  • 7891 berichten
  • LocatieKlei a/d Linge

Overweeg Eltako dimmers, niet de goedkoopste maar wel waanzinnig goed.

Ik heb het al eerder in een topic aangegeven.

 

De dimmers zijn instelbaar voor TL, PL en leds, hebben een softstart en

onthouden de laatste stand. Ook met draadloze en batterijloze  bedieningen.

De dimmers regelen naar 5%, een waakvlammetje dus.


Groet, Con. Gloeiende, gloeiende, een beetje humor moet kunnen, anders ga je maar ergens anders heen..
Sateliet: VU+ DUO2, Image: VTI 11 met (Astra 1, 2 en 3) dual LNB op draaiwok, MOTECK diseqc h-h sg 2100 A
Internet/PC: 4G met Huawei  4G modem, switch (8), switch (4), Windows 10, 4 Raspberry's Wheezy.


#19 Offline Psychosammie - Geplaatst: 6 februari 2016 - 12:37

Psychosammie

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 7475 berichten
Dat ziet er netjes uit zeg!

Je hebt ook kaku schakelaars die achter je bestaande schakelaar kunnen. En er is een soort van verloopstuk voor schemerlampen.

Rozen verwelken en schepen vergaan

dus lig niet te melken en doe er wat aan.

 

Drs. P.


#20 Offline catw - Geplaatst: 6 februari 2016 - 16:37

catw

    Sat4all regular

  • Leden
  • 1695 berichten
  • LocatieLat. 53.1954 Long. 5.5322

Het gaat mij er om dat ik de lamp boven de eettafel kan gaan schakelen, dimmen is niet nodig, het is een hanglamp met drie lichtpunten en dat is meestal te veel.

 

Dus de buitenste twee lampen losgedraaid, indien nodig draai ik ze dus weer vast en dat wilde ik veranderen maar de kaku AMWR300, waar ik het mee wilde schakelen, past niet boven in de aansluiting van de lamp en later las ik dat die ook geen led lampen kan schakelen.

 

Zou ik het via de bestaande muurschakelaar doen, andere unit er in met dubbele schakelaar, dan moeten er extra draaden getrokken worden en daar is dus geen ruimte voor in de centraaldoos.
Ook zit het ophangkapje en de balk waar de lampen aan hangen aan elkaar vast dus is mijn volgende optie naar de machinefabriek te gaan en daar te vragen of ze dat kunnen aanpassen.
 

 

Bijgesloten bestand(en)


Dit bericht is bewerkt door catw: 6 februari 2016 - 16:39

Xtrend_ET8000; Mut@nt HD1100; Triax 110 cm; Archsat 90


#21 Offline Con - Geplaatst: 6 februari 2016 - 17:01

Con

    Sat4all verslaafd

  • Leden
  • 7891 berichten
  • LocatieKlei a/d Linge

Wanneer ik ruime tekort kwam bij LEDverlichting (230Volt) greep ik nog wel eens

naar 0,75mm2. Niet netjes maar de stromen zijn bij 230 Volt LED's zodanig laag

dat het verantwoord is en je hebt gelijk heel veel ruimte meer in de buis.


Groet, Con. Gloeiende, gloeiende, een beetje humor moet kunnen, anders ga je maar ergens anders heen..
Sateliet: VU+ DUO2, Image: VTI 11 met (Astra 1, 2 en 3) dual LNB op draaiwok, MOTECK diseqc h-h sg 2100 A
Internet/PC: 4G met Huawei  4G modem, switch (8), switch (4), Windows 10, 4 Raspberry's Wheezy.


#22 Offline Psychosammie - Geplaatst: 6 februari 2016 - 17:30

Psychosammie

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 7475 berichten

De AMWR300 zou wel goed moeten werken met LED. Dat is juist de reden dat je die extra draad nodig hebt. Dit in tegenstelling tot de AMWR230.

 

Maar daar ben ik inderdaad ook op gestruikeld.


Rozen verwelken en schepen vergaan

dus lig niet te melken en doe er wat aan.

 

Drs. P.


#23 Offline Con - Geplaatst: 6 februari 2016 - 21:37

Con

    Sat4all verslaafd

  • Leden
  • 7891 berichten
  • LocatieKlei a/d Linge

LEDs kun je niet schakelen met fase-aangesneden schakelaars.

Je hebt dan echt een relais nodig, reden voor die NUL.


Groet, Con. Gloeiende, gloeiende, een beetje humor moet kunnen, anders ga je maar ergens anders heen..
Sateliet: VU+ DUO2, Image: VTI 11 met (Astra 1, 2 en 3) dual LNB op draaiwok, MOTECK diseqc h-h sg 2100 A
Internet/PC: 4G met Huawei  4G modem, switch (8), switch (4), Windows 10, 4 Raspberry's Wheezy.


#24 Offline Michel - Geplaatst: 14 februari 2016 - 14:27

Michel

    Moderator/Admin

  • Beheerders
  • 11199 berichten
  • LocatieBudel

Ik kan me vergissen, maar ik dacht toch echt dat ik hier in een Philips Hue topic beland was.... :(

 

De ondersteuning voor Apple Homekit en Zigbee Light Link gaf voor mij de doorslag.

 

Zelf ben ik in ieder geval ook om. Heb een GU10 starterset gekocht, een Ledstrip Plus en zo'n losse e27 lamp (wit) voor 19,95. Die laatste 2 wil ik gaan open slopen om te kijken of ik de electronica voor andere (led)lampen kan gebruiken.

 

Mvg,

 

Michel


Gebruik je een advertentie blocker? Sluit onze website dan uit. Zonder advertenties kan deze site niet voortbestaan.


#25 Offline Michel - Geplaatst: 17 februari 2016 - 16:45

Michel

    Moderator/Admin

  • Beheerders
  • 11199 berichten
  • LocatieBudel

Heb de eerste E27 Hue White gesloopt, draadjes er aan gesoldeerd en de LED dice en PCB in mijn wandlamp verwerkt.

Nu dus een mooie aluminium wandlamp die Hue compatible is :) Nummer 2 volgt dit weekend.

 

Nu de 2e led strip plus die ik heb nabestelt nog in een masterlight real 130cm inbouwen :)

 

Mooi spul dat hue!


Gebruik je een advertentie blocker? Sluit onze website dan uit. Zonder advertenties kan deze site niet voortbestaan.


#26 Offline dunhans - Geplaatst: 11 maart 2016 - 15:29

dunhans

    Sat4all Freak

  • Leden
  • 802 berichten
  • LocatieRijsbergen

Ik heb op IFTTT.com  ingesteld dat mijn HUE verlichting aangaat zodra het donker wordt in mijn woonplaats. Ik heb ingesteld dat "all my lights" aangaan, het werkt, maar het gaat aan in een zwakke stand, kan je dat ergens bijregelen? Zodat het wat feller aangaat........

Ook heb ik ingesteld dat als het gaat regenen, mijn Hue Go blauw licht gaat geven..........  (nog niet getest, want het heeft nog niet geregend, gelukkig)

 

Leuk spul dat HUE!


Samsung UE55JU6870, Mediaguard CI-module met TVvlaanderen > Samsung SMT-7140B met Ziggo pluspakket / Samsung soundbar K550 / Samsung UE40KU6470 CDS CI-module met CD-basispakket en ook een SMT-7140B   /  DAB+ radio's > Ruark Vita R1 > Pure POP mini > Pure Elan e3 en Philips HUE verlichting.


#27 Offline winwiz - Geplaatst: 11 maart 2016 - 16:35

winwiz

    Moderator

  • Moderators
  • 8351 berichten
  • LocatieCentraal Nederland

Ik kan voor Apple zeker de app iConnectHue aanbevelen. Niet gratis met ook inapp aankopen maar erg de moeite waard.  Instellingen per ruimte simpel in te stellen. Mijn lampen gaan automatisch uit en aan bij zonsopgang en zonsondergang. Een goed werkende Geofencing enz.....


Synology DS414 + DS1515+(8GB) + iPad Pro 10.5 64Gb (iOS 10.3.3 Beta) + iPhone 7+ 128 GB (iOS 10.3.3 Beta) + MacbookPro 15" 2016 (MacOS Siera 10.12.6 Beta)  + Apple Watch (WOS 3.2) + Apple TV3 + Apple TV4 + Microsoft Gecertificeerd.


#28 Offline Con - Geplaatst: 20 maart 2016 - 10:51

Con

    Sat4all verslaafd

  • Leden
  • 7891 berichten
  • LocatieKlei a/d Linge

IFTTT if cloudy then sun, moet ik nog wel ff uitwerken...


Groet, Con. Gloeiende, gloeiende, een beetje humor moet kunnen, anders ga je maar ergens anders heen..
Sateliet: VU+ DUO2, Image: VTI 11 met (Astra 1, 2 en 3) dual LNB op draaiwok, MOTECK diseqc h-h sg 2100 A
Internet/PC: 4G met Huawei  4G modem, switch (8), switch (4), Windows 10, 4 Raspberry's Wheezy.


#29 Offline winwiz - Geplaatst: 21 maart 2016 - 15:41

winwiz

    Moderator

  • Moderators
  • 8351 berichten
  • LocatieCentraal Nederland

IFTTT werkt ook wel leuk maar is wat bewerkelijker vind ik persoonlijk


Synology DS414 + DS1515+(8GB) + iPad Pro 10.5 64Gb (iOS 10.3.3 Beta) + iPhone 7+ 128 GB (iOS 10.3.3 Beta) + MacbookPro 15" 2016 (MacOS Siera 10.12.6 Beta)  + Apple Watch (WOS 3.2) + Apple TV3 + Apple TV4 + Microsoft Gecertificeerd.


#30 Offline uniden - Geplaatst: 12 april 2016 - 19:17

uniden

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 2358 berichten
  • Locatiewezep

gebruik zelf de hue in combi met de toon termostaat werkt perfect


dm8000 powerd by rudream line X 3.2 white HBB-tv