Ga naar inhoud


Na een paar dagen geen ontvangst - alleen na reboot weer beeld


KoosKoets

Aanbevolen berichten

Ik heb een DB 800 HD die steeds na een paar dagen plotseling geen ontvangst meer heeft. Alle zenders tonen dan 0 db signaal, dus geen beeld. Het eigenaardige is dat de EPG wel funktioneert.

 

Als ik dan de box opnieuw start (via het menu), dan heb ik wel beeld.

 

Ik heb overigens ook een DB 800 SE die wel normaal funktioneert, dus het kan niet aan de switch of opstelling van de schotel liggen.

 

Het moet iets binnen de dreambox zijn. Waar zou dit aan kunnen liggen?

VU+duo2, wave frontier t90, Openpli, 4 LNBs (Astra 1,2,3 en HB)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Als dat met een paar dagen gebeurd zou ik eerder even naar de tuner kijken. Even controleren of de 1000uF elco nog goed is. Overigens stond de DM800HD-PVR erom bekend met een aantal switches niet om te kunnen gaan.. Heb dat zelf ook meegemaakt met de switches van het merk "Maximal". Vervangen voor een echte SPAUN en het was over. Krijg soms nog DM800's om na te kijken en die prak ik dan op een (inderdaad Maximal) reserve switch.. Doet dan i.d.d. niets en moet hem op de andere switch zetten.. Als je firmware de functie heeft om het voltage aan te passen en het DiseqC commando te herhalen, dan zou ik daar ook even mee spelen..

Als je toch de tuner gaat controleren kun je meteen de contacten even reinigen met een schone vlakgom of wat isopropyl-alcohol... Zorg dat de tuner goed aangedrukt wordt in het voetje als je hem terugplaatst in de box...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Timebomb lijkt me nu niet het geval te zijn. In geval van een timebomb heb je ook na een herstart gewoon geen beeld meer.. Denk meer aan een tuner/switch/LNB probleem.... Zou eens beginnen met een 'loner'. Kun je in elk geval snel uitsluiten of het probleem binnen of buiten zit...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...