Ga naar inhoud


wat is er fout met mijn quad astra duoblock LNB


Leen1960

Aanbevolen berichten

mijn ontvanger is een ET9000 met open PLI prgrm en een Samsung TV met CI module .

mijn ontvangst ging van kwaad naar erger met mijn    GT MDQD43 .steeds meer blokjes tot uitvallen van de ontvangst op 23.5 en 19.2 ( gemonteerd op een 80 CM ).

Een HUMAX duo LNB quad aangeschaft en veel meer signaal  en AGC groter dan 70 ,echter na een beetje kijken nog meer blokjes en niet meer prettig om te blijven kijken.

Uit pure armoede een enkele LNB uitgericht op 23.5 en maar 66 AGC en totaal geen blokjes meer.

wel merk ik dat er wanneer er een zender aanwezig is op dezelfde freq bij 23.5 en 19.2 de kans op blokjes groot is. Werkt de DiSEq  dan niet goed ? ook op mijn tweede ontvanger

De kabels van en naar de schotel zijn ook reeds nagezien en daar heb ik enkel een groter signaal bij de nieuwste kabel maar zeker geen beter beeld mee gekregen.Met de " slechtste" kabel en mono LNB nu 66 AGC en blokvrij beeld.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Voordat er een zinnig antwoord op je vraag gegeven kan worden eerst een paar vragen.
Je hebt het over een schotel van 80cm. Is dat de breedte van de schotel of de hoogte en is dit gemeten op de spiegel of is dat inclusiet de rand?
Weet je het merk van de schotel?

Welke coaxkabel gebruik je precies. Graag merk en typenummer. Geef even op wat er op de coaxkabel gedrukt is.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

de schotels zijn beide zonder rand 72 cm breed en  82 cm hoog ,1  x nieuw zehnder schotel en 1 schotel  van + - 20 jaar zonder merk maar in prima conditie en nu in dienst en voor mij wel een steviger van arm voor de LNB.

de GT MDQ43 heeft een afstand van 55mm center tot center tussen de koppen.de HUMAX ook. de LNB tot schotel is +- 57cm.

Momenteel staat de oudste schotel met de enkele LNB op 23.5 gericht met prima resultaat.

aangepast door Leen1960
Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste Leen 1960

Je hebt het over: SC-FB ELRO kabel keur
Dat moet 5C-FB zijn. Dat verschil is inderdaad ook bijna niet te zien.
Een waardeloze coaxkabel waarvan de middenader geen koper is maar ijzerdraad met een microscopisch dun laagje koper.
Vanwege de veel hogere elektrische weerstand, krijgen de lnb's en eventueel diseqc-switches onvoldoende spanning waardoor zich allerlei problemen kunnen voordoen. Je hebt er waarschijnlijk minder dan €0,40 per meter voor betaald.

Over de 471 SAT kabel  dobbelgeschirmt BZT KU 11 kan ik niets vinden maar één lettertje of cijfertje verkeerd kan daar de oorzaak van zijn. Wat heb je daar voor betaald per meter?

Verder schrijf je dat de afstand tussen de schotel en de lnb 55cm is. Is dat op 40% van de hoogte van de schotel gemeten?
 

aangepast door Sprietje
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dag Sprietje,

de 57 cm die ik opgegeven heb is gemeten tussen de LNB in de "kijk"richting tot aan de schotel. 

De ELRO kabel gaf wel het grootste dB en AGC cijfer .

Beide kabels gaven slechte resultaten in combinatie met de quad duo LNB.Dit zou dus moeten beteren volgens jou als ik een betere kabel zou voorzien? De ELRO kabel ligt nog volledig los en is nog niet in buis tot aan de ontvanger gebracht.Zo heb  ik nog de mogelijkheid tot aanschaf geschikte kabel. Echter de ontvanger Samsung tv met CI mod staat slechts 10m van de sat en heeft ook de blokvorming zoals de ontvanger beneden. de dobbelgeschirtmt is ook reeds 20 + jaar en zou ik vervangen hebben door de ELRO om de fouten weg te werken.

is een Coax van GXMMX 

  • Materiaal: Polyethyleen (PE)  van een 3.08 € per meter een goede keuze ?foto toegevoegd.

8808242708510_5412748564785_1_45750_tif_

aangepast door Leen1960
Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste Leen 1960

Tja ik weet dat ze die zooi bij de GXMMX verkopen. Ik heb een paar dagen geleden toen ik daar was nog eens in de rekken gegekeken wat ze alle maal voor troep verkopen. Daar wordt je niet vrolijk van en ik snap best dat je als argeloze klant daar in trapt. Er staat namelijk ook nog op de verpakking dat de coax beschikt over het keurmerk "KabelKeur". Dan denk je toch zeker dat je goed zit maar dat is niet waar. De stichting "Kabelkeur" is namelijk een stichting die minimale voorwaarden stelt aan alle materialen die bij een CAI-installatie worden gebruikt.

Bij een CAI-installatie gaat er alleen maar hoogfrequent signaal naar de gebruiker toe maar bij een satelliet-installatie moet er ook laagspanning van de satellietontvanger naar de lnb's en multiswitches en dat is dus een heel andere eis. Ook het frequentiebereik waarin de verschillende componenten moeten voldoen loopt bij een CAI-installatie maar tot 1000MHz. Bij satelliettelevisie is dat tot 2150MHz. Er worden aan stelliet TV dus hele andere eisen gesteld dan bij een CAI-installatie waar het keurmerk "Kabelkeur" voor staat.

Ik kan me niet herinneren of het merk ELRO ook coaxkabel heeft dat wel een massieve koperen middenader heeft. Het is allemaal troep uit China. Bij coaxkabel die i.p.v. koper ijzerdraad als kern heeft, staat op de verpakking of de specificaties meestal CCS middenader. CCS staat voor Copper Clad Steel ofwel in het Nederland, verkopert ijzerdraad. En dat laagje koper is maar een paar honderdste millimeter dik.
Vaak wordt dan als vlechtdraad ook nog aluminiumdraad genomen dat ook al een hogere elektrische weerstand heeft dan koperdraad en je probleem is compleet want dit zorgt er voor dat je niet de vereiste 18v bij de lnb krijgt maar een stuk minder en dan schakelt de boel niet meer.

Enige tijd geleden was er iemand op het forum die een stukje coaxkabel van de woonkamer naar boven had getrokken, alles bij elkaar zo'n 7 meter wat ik me nog kan heugen. En boven werkte er niets. Nadat hij goede coaxkabel had geplaatst, waren alle problemen over.

Dan is er nog een reclamestunt die ze tegenwoordig gebruiken en dat is hoeveel dB de coaxkabel heeft.
Iemand die iets van coaxkabel af weet, weet dat juist een een laag verlies het beste is. Bij goede coaxkabel is dat voor 2150MHz zo rond de 30dB maximaal.

Maar tegenwoordig lijk je niet meer mee te doen als je een coaxkabel hebt van minder dan 100dB. Het gaat dan niet meer over de demping van het signaal maar over de afscherming van de coaxkabel die storende signalen van buiten tegen moeten houden zodat ze het signaal in de coax niet verstoren. En dan is er ineens niets te dol. Er wordt zelfs al coax aangeboden van 150dB, pure waanzin dus want als de afscherming beter is dan 90dB, is dat meer dan voldoende. Bovendien gaat het er ook nog om bij welke frequentie die afscherming geldt.

Ik zal je nog een absoluut onzinnige specificatie geven voor coax voor een satellietinstallatie die ik op internet tegenkom:

Koax Sat Kabel Venton RG6F-CCS 135dB 5fach HQ 300m Prijs €119,-. Dat is €0,39 / meter. De specificaties zijn:
Technische Daten:
300 Meter Holzspule, spulenverpackt 5 Fach geschirmt
Innenleiter 1.02±0.01mm, Staku
Isolierung 4,6 mm±0.05, PE geschäumt
1. Abschirmung Al/PE Folie verklebt
2. Abschirmung Drahtgeflecht, Alu-Mg Legierung, 16x2x0.12(25%)
3. Abschirmung Nicht verklebte AI/PE-Folie
4. Abschirmung Drahtgeflecht, Al-Mg Legierung 16x4x0.12 (45%)
5. Abschirmung Nicht-verklebte Al/PE-Folie
Außenmantel 7mm ø, PVC (ROHS), weiß
Impedanz (10MHz) 75?±3

Nominal Dämpfung @ 20dB/100m:
max. Toleranz +5% der Nominal Dämpfung
55 MHz 4,54 dB
150 MHz 7,12 dB
450 MHz 12,80 dB
750 MHz 16,86 dB
1000 MHz 20,02 dB
2250 MHz 30,05 dB
2700 MHz 31,95 dB
3000 MHz 40,02 dB

Reflexionsverlust
VHF, dB ? 20
UHF, dB ? 20

Schirmungsmaß maximal 135 dB
Metermarkierung

Abkürzungen:
- KU - Kupfer
- CCS - Stahl Kupfer weich
- PEG - PE-physikalisch geschäumt
- PVC - Polyvinyl Chloride
- APA - Al/Polypropylen/Al

Je ziet:
De middenader van verkopert ijzerdraad en in de vlechtmantel totaal geen koper, alleen maar aluminium dus lekker veel weerstand en dus totaal ongeschikt voor satellietTV. Een beetje coaxmerk geeft ook de elektrische weerstand op voor de middenader en de buitenmantel per km lengte.

Ik kan je natuurlijk geen garantie geven dat andere coaxkabel je probleem oplost maar de coax die je nu hebt zou ik zeker niet gebruiken.

Een uitstekende coax die voor 4G voldoende afscherming heeft is de Koka 9 TS.
Die koop je in Nederland al voor €0,79/m en is per meter te bestellen.

Ik doe de specificaties er even bij.
En let op de afscherming, 80% dekking door de dicht gevlochten koperdraden, bij de specificaties hierboven 25% en 45%. Wat een verschil!
 

post-60869-0-34996900-1454886398_thumb.png

post-60869-0-38165000-1454886405.png

KOKA9TS.pdf

post-60869-0-93326900-1454887172.jpg

aangepast door Sprietje
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...