Ga naar inhoud


Stroomstoring: terug naar astra 19 (voorheen astra 23)


benmidland

Aanbevolen berichten

Heren, Ik ben nieuw op dit forum omdat ik geen antwoord kan vinden op mijn vraag/probleem.

 

Ik woon in Portugal en heb sinds 1 week een schotel van 120 cm laten plaatsen en een lnb kop om voortaan CanalDigitaal via astra 3 (23.5)  te kunnen ontvangen ipv Astra19.2). Alles werkte meteen, perfect HD beeld. 

 

Tot vandaan een stroomonderbreking de boel verpestte. Ipv astra 23.5 kan ik alleen nog maar een paar zenders van astra 19.2 ontvangen. De rest (hd) is weg. Vanalles geprobeerd, zonder resultaat. Hoe krijg ik mijn hd zenders en astra 23 weer terug?

 

 

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


In de veronderstelling, dat er met een monoblock gewerkt is, zou ik gaan denken, dat de stroomstoring een instelling in de ontvanger heeft verknoeid, en dan heb ik het over de disiqc instellingen. Of erger, door de stroompanne is er iets mis met de ontvanger, door bvb een piekspanning o.i.d.

Ontvangst van de astra 3 satelliet met een selfsat h50D via de vu zero 4K.cd multiroom  pakket met mz 102 en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ tv met een kaartje( telenet ). Gigablue bijgekomen voor sat en kabel.Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je er in Portugal of Spanje geen UPS tussen hangt is het snel gedaan met je apparaten, in beiden landen komen er met de stroomstoringen nadelige pieken voor die meer kapot maken dan je lief is.

 

6 jaar terug was er een dorp hier dichtbij de klos iedereen kon zijn apparaten in de kliko dumpen na een dergelijke storing, de schade werd pas na 4 jaar vergoed dus daar zit je dan zonder TV enz...

 

De ontvanger van de vraagsteller hoeft niet kapot te zijn maar kan door de storing een deel van de instellingen kwijt zijn, dat was hier voorheen ook vaak het euvel. Opnieuw de ontvanger instellen lost de problemen dan weer op.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb het idee dat een monoblock niet past op een schotel van 120cm.

Ook moet je een schotel van 120cm altijd op een mast plaatsen met een diameter van 60mm anders verdraaid die veel te makkelijk bij de harde winden die je in Portugal hebt.

In welke plaats staat de schotel?

Een overspanningsbeveiliging is zeker erg verstandig om die te plaatsen. Ik gebruik al jaren een overspanningsbeveiliging per fase die je in het stopcontact kunt steken. Om de paar maanden gooit die de spanning er wel een keer af via de aardlekschakelaar. Het werkt dus wel.

post-60869-0-41098600-1462347590.jpg

aangepast door Sprietje
Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste allen,

 

Tot voor een week geleden, toen het door een kennis werd overgezet van astra 19.2 naar astra 23.5 werkte alles prima. Er zit een duo LNB op de schotel. De decoder is een philips dsr7141/22. 

 

Hoe kan ik hem weer op 23.5 krijgen? Nu staat hij weer op 19.2.

 

Bedankt alvast!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Welke duo-lnb is dat? Graag het merk en type even vermelden.

Is de schotel 120cm hoog of breed?

In welke plaats zit je?

Hoe dik is je mast? Als je geen schuifmaat hebt om de diameter op te meten, dan graag even de omtrek van de pijp op meten.

aangepast door Sprietje
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...