Ga naar inhoud


Oplossing voor M7 / Philips decoders die vastlopen.


Johan45

Aanbevolen berichten

De decoder M7 SAT801 kan wel eens vastlopen.

Om de decoder weer werkend te krijgen ga je als volgt te werk.

 

Haal de stekker van de ontvanger uit het contact, laat de smartcard zitten.
Stop de stekker na een paar minuten terug.

De ontvanger springt nu op ‘INIT’.

Als de display de tijd aangeeft komt er weer beeld als je op de standby toets drukt.

 

Zo kreeg ik weer leven in de decoder.!

Suc6 als je ook tegen een vastgelopen decoder aanloopt.
 

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites


Het blijft inderdaad een vreemd ontvangertje, zet ik het uit, dan gaat het rode lichtje branden wat normaal is, maar wil het display nog lang blauw nabranden en valt op een gegeven moment uit, ik heb er nog geen peil op kunnen trekken.

 

Opstarten gaat wel goed, opnemen is mij nog niet goed gelukt, maar ik ben daar nog niet echt ingedoken, op dit moment even wat belangrijkere zaken aan mijn hoofd, al probeer ik het af te wisselen met leuke dingen hier op het forum.

  • Like 1

Ga ik later invullen, de oude info klopte niet meer.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Van de site van CD:

 

Om te zorgen dat het stroomverbruik van de SAT801 minimaal is, heeft de SAT801 een ingebouwde eco-stand. Wanneer je de ontvanger in stand-by zet, geeft deze het eerste half uur nog informatie door op de display. Daarna zal de ontvanger automatisch op de eco-stand overgaan. In deze eco-stand laat de ontvanger niks meer zien op de display en zal het stroomverbruik minimaal zijn. Door het lage verbruik kan de ontvanger constant op de stroom aangesloten blijven. Hierdoor blijft de ontvanger altijd up-to-date.

 

Trouwens, de stekker uit het contact halen als de ontvanger vastloopt doen we hier al 20 jaar sinds de introductie van de Pace DVR501 G4.

'Init' heb ik nog nooit gezien bij de M7SAT801, wel 'BOOT'.

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 maanden later...

Hallo, ik ben kakelvers op dit forum, veel oplossingen gezien voor de Pace DSR 7141.

Minstens 1x per avond resetten (hard!) doet wonderen, maar brengt BVN kan. 80 niet terug....

Overdag laten we de oude wat op krachten komen, kan'ie 'savonds weer initen...

Iemand enig idee voor het BVN-probleem?

Bij voorbaat dank!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

De vastlopers op de 7141 kan je eenvoudig verhelpen.

In de instellingen van de ontvanger zet je het beeldformaat op 1080i in plaats van op auto. Dan loopt hij niet meer vast.

Wat een onzin, heb je zelf dit apparaat wel eens in je handen gehad of probeer je gewoon dezelfde "schijnoplossingen" die CanalDigitaal ook geeft te verdedigen ? Als je de apparaten zelf goed test dan kom je erachter dat het totaal niks met deze instelling te maken heeft. Zoals eerder aangegeven is het een 'random' probleem en als je heel erg geluk hebt dan kun je meerdere dagen achter elkaar goed tv kijken. In alle testopstellingen die wij hier hebben liep het apparaat iedere avond vast, we hebben 1x gehad dat deze minimaal 60uur heeft aangestaan voordat deze vastliep, maar dat was geluk denk ik want is maar eenmalig gebeurd...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is dat ook van toepassing op een DSR8121 i.v.m. het probleem met UHD toestellen? Ik zit nog steeds met een scart te kijken op een UHD TV

Het 'vastlopen' an-sich is niet van toepassing op de DSR8121, maar ook voor de DSR8121 zijn er problemen bekend die na de update zijn ontstaan, met name het wegvallen van het beeld om de 10sec vanwege een nieuwe HDMI-input wat jij denk ik ervaart als ik zo je omschrijving hoor.

 

Zoals in dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=SovDXryGSrk (bij één van onze familieleden met een DSR8121).

 

Mocht je andere problemen ervaren laat het maar even weten, ik ben met 7 verschillende CanalDigitaal ontvangers in onze familie, wel één van de weinigen hier die bijna alles kan uittesten...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Neen, is iets anders:

DSR8121HD  via HDMI aansluiten op UHD tv slaat de decoder vast na 30 seconden op Init... Gewoon niet te gebruiken op een UHD.

Die was mij nog niet bekend, en bij gebrek aan een UHD tv kan ik dit helaas ook niet testen, maar het zal inderdaad vast te maken hebben met de HDMI modus waarin de DSR8121 nu staat na de software-update. Want ook wij hadden eerder deze problemen niet, het Youtube filmpje hebben we daarom direct al de eerste dag na de software update geplaatst (24aug) om dit aan CanalDigitaal te tonen en men heeft dit ook erkend en zou opgelost worden bij de eerstvolgende nieuwe update gaf men toen aan, maarja of die er ooit komt....

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...