Ga naar inhoud


Gibertini 85 SE plus Gibertini XP-MFP14 Sat Multifeedhalter


Erwinnaar

Aanbevolen berichten


Binnenkort de rail aanschaffen voor 4 satellieten op de Gibertini 100 cm. 

 

Hoe breed moet de rail minimaal zijn en welke lnb's passen hier in? Welk merk heeft de beste ontvangstwaarde en is degelijk om te gebruiken? Uiteraard zou een schakelaar dienst moeten doen, zit daar verschil in wat betreft merk, kwaliteit daarvan en levensduur? Gewoon weer een aantal vragen. Welke satelliet dient centraal te staan in regio Doetinchem wat betreft uitrichten voor Astra 1,2.3 en Hotbird zodat alle 4 het sterkst binnen komen? 

 

Gegeven is dat er in hoogte verstelbare lnb houders te koop zijn, is dat aan te raden of gewoon 4 starre lnb houders en uitrichten maar? Hotbird staat dacht ik stuk lager dan Astra 2? 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste erwinnaar

Wil je echt het optimale uit je schotel halen, dan is een rail met lnb-houders die afzonderlijk in hoogte instelbaar zijn het beste. De gebogen lijn waarin de vier lnb's moeten staan moet immers een afspiegeling zijn van de gebogen Clarkebelt. Multifeed schotels zoals een T90 en een Visiosat Big Bisat hebben immers ook een gebogen rail. Nu is die kromming van de rail maar klein dus op een rechte rail ontvang je de vier satellieten ook wel maar zijn ze afzonderlijk instelbaar, dan kun je toch wat signaalwinst behalen.
Beide rails zijn m.b.v. slobgaten schuin te zetten.
Je kunt lnb's met koppen van 60mm gebruiken.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...