Ga naar inhoud


Nieuwe transponder van CanalDigitaal


Sprietje

Aanbevolen berichten


In Totaal TV is vandaag het volgende te lezen:

Nieuwe transponder CanalDigitaal op Astra3-satelliet

Het Luxemburgse mediabedrijf M7 Group heeft een nieuwe transponder in gebruik genomen op de Astra3-satelliet. Het gaat echter niet om uitbreiding van bandbreedte.

M7 Group bevestigt aan Totaal TV de ingebruikname van transponder 220 op de Astra3-satelliet/ Deze zendt uit op de frequentie 12.090 GHz V – 29900 – 2/3. Maar dit betekent niet dat er meer bandbreedte voor doorgifte van nieuwe zenders beschikbaar komt. In opdracht van satellieteigenaar SES wordt transponder 226 – die uitzendt op 12.207 GHz – verlaten. SES heeft deze transponder gaat door SES voor andere doeleinden gebruikt worden.

Verhuizing tv-zenders

De komende weken gaan om deze reden in de komende weken van frequentie verhuizen. Het gaat onder meer om TV Oranje, , iconcerts en BravaHD. Tot en met begin augustus wordt simulcast op beide transponders uitgezonden. CanalDigitaal en TV Vlaanderen brengen tijdig nieuwe fastscanzenderlijsten uit waardoor klsnten met een satellietontvanger met fastscan ondersteuning  de zenders niet hoeven te missen.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor degenen die alleen maar constateren dat de nieuwe transponder zwakker is dan de bestaande transponder zou ik zeggen, schakel bij een zware regenbui als de vier vernoemde zenders gaan blokken maar eens over naar de nieuwe transponder. Ondanks dat de nieuwe transponder zwakker is valt die toch minder snel weg door de gunstigere transponder parameters.
 

aangepast door Sprietje
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...