Jump to content

topfield spr 2401 CI neemt niet meer op


willemnoorland
 Share
Followers 0

Recommended Posts

Ik heb sinds een maand het volgende probleem

 

1) ik  activeer de opnametoets   b.v.  gisterenavond  detective Vera

2) het ziet er naar uit  dat het programma opgenomen wordt

3) opname is gescrambled omdat ik  naar een ander programma keek

4) zet de recorder uit en dan na een minuut moet de recorder weer starten om te descrambelen

5) er gebeurt niets als ik dan naar de opname lijst kijk  is er niets opgenomen of het programma is verdwenen.

 

iemand dezelfde ervaring  en zoja wat er aan te doen 

 

 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Na een minuut moet de recorder weer starten met het descramble programma? Het ding is nu aan het descamblen anders kon ik je vertellen wat sowieso in het menu "aan" moet staan. Verder doe ik dit anders: In het menu bij opnamen de descramble keuze kiezen en daar de starttijd instellen. Die stel je in op een tijd even nadat je de ontvanger stand bye zet. En je neemt een ruim tijdvenster. Als de descramble starttijd begint start de ontvanger en begint het descramble programma. Voordat ik de tv en de ontvanger eind van de avond standbye zet, stel ik de start descramble tijd in. Dan heeft ie de hele nacht om de opnamen te decoderen.

Link to post
Share on other sites

Pel bedankt voor je reactie  

 

Inderdaad start de recorder weer na een minuut van stand bye zetten en gaat dan descrambelen Maar gisteren weer hetzelfde probleem 2 programmas opgenomen ,: een programma wordt descrambeled opgenomen omdat dat op te nemen programma kanaal is blijven staan na standbye  en de andere ( weer een detective) is verdwenen .Ik heb niet de mogelijkheid om via menu bij opnamen de descramble keuze te kiezen, die mogelijkheid komt bij mij niet voor. Begrijp ik het goed dat je je opnames niet instelt via de programmagids maar via menu- opnemen  of via menu-systeem instellingen en opnemen ??.

 

Mijn systeem id is 22130 laatste firmware update is  TF BCPCE.1.14.00 24.MAART 2015  Is er soms nog een jongere versie ??

 

graag je reactie

Link to post
Share on other sites

Firmware hier: TF-BCPCE 1.08.00 van 25-3-2015. SysteemID: 22361. (N.B.: heb het idee dat deze ontvanger in 2 systeemID versies werd uitgebracht als ik bij Topfield kijk. ou het probleem daar zitten?) Lijkt dan een oudere versie. Instellingen allereerst:

 

Menu Systeeminstellingen. Zet daar Stand mode op Active. Zet daar Automatic Power Down op Uit. (Ja, menu is raar genoeg half Nederlandse half Engels... Deugt natuurlijk niet, maar het werkt...)

Dit laat je permanent zo staan.

 

Dan: MENU/Systeeminstellingen. Daar naar: Opnemen. Daar naar: Automatisch decoderen.

Daar naar het submenu:

 

Dat zetten op Automatisch AAN. Tijd instellen op AAN. Dan Starttijd ingeven. (Bijv. even nadat je van plan bent tv en ontvanger 's avonds standbye te zetten)

Dan Eindtijd ingeven. Neem een flinke tijdsperiode zodat hij alles wat moet, kan decoderen. Al neem je 15 uur tijd, hij gaat terug naar stand bye zodra hij klaar is met decoderen.

 

Meestal neem ik de programmatijden uit de papieren gids. Ik heb alles ingesteld op 15 minuten EERDER starten en 30 minuten later STOPPEN  met opname. Want erg nauwkeurig gaat het vaak niet bij m.n. SBS 6 en ook soms RTL loopt uit qua tijd. Ook via het GUIDE menu een opname klaar zetten gaat goed.

Meteen rechtstreeks opname starten (kleine rode knop op afstandsbediening) wil ook, alleen die staat bij mij op maximale tijd, is 5 uren (kan ook op korter gezet worden, maar dit is veiliger qua opnametijd) en die breek ik dan handmatig af. Dit is in elk geval hoe het hier werkt qua decoderen van programma's. Als je geen menu's krijgt lijkt dat te liggen aan je firmwareversie??

Link to post
Share on other sites

Het is wel een beetje laat dat ik dit lees, maar toch:

Dit is exact hetzelfde probleem als ik heb. Ik heb na 3 jaar gedoe en goed monitoren waar dit probleem vandaan komt wel een idee wat het niet opnemen veroorzaakt. Het probleem: ik neem op, als ik op een andere zender staat en als ik het dan terug wil kijken is het beeld zwart en geen geluid. 

Wat er normaal vaak gebeurt, als ik niet opneem, ik heb gekeken naar een zender, ik wil een programma op een andere zender bekijken en ik klik op de andere zender en dan verschijnt de tekst over het beeld: geen of gecodeerde uitzending. Dan klik ik op exit en dan krijg ik wel beeld en geluid. En het zijn wel zenders waar ik op geabonneerd ben of het zijn vrije zenders. Ik heb de oranje smartkaart en de CI+ module 3.5    Ik heb het idee dat daar het probleem vandaan komt. Toch heb ik met deze combinatie goed kunnen opnemen en kijken tot juni 2016 en toen begonnen de problemen, Canaal Digitaal heeft toen allerlei wijzigingen uitgevoerd.

Link to post
Share on other sites

Ik heb zo langzamerhand een idee waardoor het komt dat: opnemen van programma op zender A en tegelijkertijd kijken naar zender B en dan blijkt de opname zwart te zijn, met andere woorden: er is niets opgenomen. Heb je ook dat als je een keer naar een zender gaat: er wel beeld verschijnt maar er de tekst verschijnt:

you are not authorized for this channel. En ik denk dat hier het probleem zit.

Want klik je deze tekst weg met exit dan verdwijnt de tekst en kun je gewoon zien.

Maar als je de Topfield instelt op opnemen van een bepaalde zender

en je kijkt naar een andere zender dan is het te opnemen programma wellicht ook met de tekst You are not authorized etc. ...

En dan blijft het zo staan tijdens het opnemen en neemt daardoor waarschijnlijk niet op. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By Joanne
   ik heb een nieuwe  topfield gekocht, omdat mijn oude kapot is. Ik woon al sinds meer als 35 jaar in Duitsland, maar ik kijk bijna alleen maar nederlandse tv. Nu moest ik alle kanalen opnieuw inladen, maar het laad geen nederlandse zenders ofschoon de CI er wel  inzit. Wat doe ik verkeerd? en wat is de oplossing?
  • Guest
   By Guest
   Weet iemand, die net als ik in het bezit is van een Xsarius  Sniper H.265 satelliettuner , of je hier ook satellieten kunt toevoegen, of verwijderen ?
   In de korte handleiding wordt daar niet over gesproken en ga er dus vanuit , dat dat niet kan.
   Als je het installatie menue opent met alle beschikbare  satellieten en je gaat naar een bepaalde  satelliet en je drukt dan op de oké knop, dan zie je een geel  V teken voor de betreffende satelliet . Weet iemand , waar dat voor dient ; is dit, om de satelliet vast tezetten o.i.d. ?
    
    
    
  • By Rikie
   Hallo iemand dit wel eens gehad,
   geen beeld op de gecodeerde zenders wel geluid.
  • By Avion
   Mijn Topfield SRP-2401 CI+ kan niet meer opnemen en op timeshift staan. Het kan de harde schijf niet zijn. Ik heb een nieuwe harde schijf ingebouwd... resultaat niets.
   Maar....ik heb eens rond gekeken en nu blijkt dat de Topfield receivers niet meer te koop zijn. Hoe komt dat??? Want als mijn Topfield niet meer te repareren is wil ik een nieuwe kopen. Ik vind het een geweldig apparaat.
  • By alanya
   Hallo allemaal,
   het onderwerp is al eerder voorbij gekomen , maar ik kom er niet meer uit.
   voor ons vakantiehuis heb ik de TF7700 uit de mottenballen gehaald en aan de schotel gehangen.
   helaas nergens Canaldigitaal te vinden.
   - schotel staat goed, sat ontvanger in Philips TV ziet alles keurig. 
   - in TF zit fw 23031
   er zat fastscan in , die is nu uit menu verdwenen .
   22kHz staat uit en kan ik niet aanzetten
   bij frequenties kan ik niet de juiste selecteren.
    
   welke FW kan ik het beste in deze ontvanger zetten..
    
   alle suggesties om dit beestje weer aan de gang te krijgen zijn welkom
  • By pel
   Probleem als ik deze Topfield standbye zet: de standbye knop wordt kennelijk door een lampje erachter rood verlicht. Dat was nooit zo. Nog een keer er op drukken laat de ontvanger weer starten. Geprobeerd om via hoofdschakelaar dit verschijnsel er uit te krijgen: helpt niet. Stekker er nacht uit gehad: probleem blijft. Vanuit de standbye stand wil het automatisch decodeerprogramma niet meer starten. (Overige instellingen om 'm te laten starten staan goed)
    
   Ben terug gegaan naar Fabrieksinstellingen en alles opnieuw ingesteld, maar probleem blijft.
    
   Het probleem ontstond na een handmatige fastscan wat ook al vreemd verliep. De ontvangers (keuze 1, 2 of automatisch) stond op automatisch maar de fastscan stond alleen in ontvanger 1 en ontvanger 2 bleef leeg. Dat was eerder niet zo: de fastscan stond dan in beide ontvangers. Ook problemen met de LNB om het nog gecompliceerder te maken?
   (Maar daar zou ik door satellietwinkel nog naar kunnen laten kijken. (bijv. doorneten?)
    
   Hoofdprobleem is nu echter die rare rode lamp die achter de standbye knop gaat branden als ik ontvanger standbye zet.
    
   Iemand enig idee?
  • By LEM
   Beste hobbyisten of gewone sat TV kijkers,
    
   Na ruim 14 jaar redelijk tevreden satelliet te hebben gekeken met de receivers van Topfield (eerst de TF-4000PVR, dan de TF-5500PVR in SD en uiteindelijk de SRP-2401CI+ voor HD), ben ik toe aan een nieuwe stap in de vorm van een nieuw soort receiver.
    
   De tijd (en Canal Digitaal vooral) hebben mijn installatie ingehaald waardoor ik mijn hele installatie (schotel, standaard, kabels, switches, CAM's, LNB's, etcetera) opnieuw opgebouwd heb. Of althans, hij staat nu, maar de 'finishing touches', daar zal ik deze herfst nog wel even mee bezig blijven.
    
   Ik ben van 4 satellieten (Astra 2, Astra 1, Hotbird & Thor) naar 8 gegaan (Astra 3, Eurobird 9, Astra 4/Sirius, Hispasat en en dit zal nog wel oplopen naar 10 (Hellas sat 2, Eutelsat 5 of 7 West), het huidige maximum van mijn diseqc switches.
    
   Ik gebruik nog steeds 2 Topfield SRP-2401CI+ HD ontvangers, maar ik merk dat er toch wat probleempjes zijn. De hoeveelheid kanalen die ingelezen en gesorteerd kunnen worden natuurlijk, problemen met de aansturing van de 10-1 diseqc switchen en bepaalde instellingen in LNB setup zoals FEC en frequenties (voor circulaire LNB bijvoorbeeld) die op de Topfields niet gemaakt kunnen worden.
    
   Dus ik wil een echte hobby ontvanger hebben. Niet persé met meer dan 2 tuners (hoewel de optie misschien altijd nuttig kan zijn), maar wel met een oneindig groot kanalen geheugen en alle mogelijke instellingen om lekker mee te spelen. PVR ja, diseqc aansturingen, Conax en SECA 3 decodering (ik heb CAMS daarvoor: Technisat Conax 4.0 en Canal Digitaal v.1.3), maar het moet wel een betrouwbare machine zijn, snel zappen en minstens de beeldkwaliteit en geluidskwaliteit van de Topfields hebben. Oh en de de mogelijkheid om met behulp van de mobiele telefoon of de laptop data te kunnen uitwisselen. Al waren het maar de transponders en zenderlijsten.
    
   Nou zie ik door de bomen het bos even niet meer. Ik zie diverse XTrend modellen, en VU+ modellen en Mutant modellen, sommigen al geschikt voor 4K, maar mijn Philips 21:9 TV is nog gewoon Full HD. En zal dat voorlopig ook wel zo blijven, want ik ben veel te veel gecharmeerd van dat niet meer geproduceerde, rare beestje aan de muur ! Ik las over voedingen die kapot gaan en slechte condensatoren die bol gaan staan, insteek tuners die oververhitten en de geest geven, transcoderingen (?) die alleen met bepaalde processorsnelheden lekker gaan, enzovoorts, enzovoorts.
    
   Ik kom daarom nu terug naar jullie om om raad te vragen, suggesties te vragen. Ook omdat alles zelf nalezen en opzoeken me nu gewoon even teveel tijd kost met jonge kinderen in huis en zo. Ik moet serieus tijd vrijmaken om alleen maar even een forum te bezoeken. Dat was 10 jaar geleden wel anders.
    
   Ik heb nu al een lichte voorkeur voor een Clark Tech XTrend model, maar welke ???
    
   Is de ET-10000 een goed idee, of is de ET-8500 nieuwer en capabeler ? Of is dat de ET-9500 of de 7500 of de 9200. Het duizelt me even, ik geef het toe.
    
   Of toch naar de concurrentie van VU+, onbdanks dat ik las dat die hun software updates een beetje verzaken en dan waren er die condensatoren nog.
    
   Mutant, dat is dan weer een onbekend merk. Dat is vast om die reden niet zo verstandig.
    
   Topfield, tja, die lijkt niet meer zoveel te doen. Geen nieuw model in elk geval.
    
   Voorbereid op de toekomst is misschien maar deels noodzakelijk en haalbaar, ik zie wel in dat 4K niet zinvol is waarschijnlijk, maar extra geheugen en extra processorkracht ? Of een eSATA poort, tja, wie kan en wil me daar specifiek iets wijzer over maken hier ?
    
   Is 200 euro voor een ET-10000 een goed idee, of toch beter iets meer voor iets anders ?
    
   Kun je ook internetradio op bepaalde modellen krijgen ? En wifi ? Bluetooth ? Is het wel zinvol ?
    
   Bij voorbaat dank aan een ieder die wil reageren.
    
   Ik zal een andere keer in Schotelpark wat over mijn oude en huidige schotel installatie gaan schrijven. Dat zal dan wel een beetje 'showing off' worden, want dat klungelen vind ik grotendeels leuk om zelf uit te zoeken. ;-)
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.