Ga naar inhoud


welke zgemma, Star H2 of Star H2H?


chipeter

Aanbevolen berichten


Zgemma Star H2H digitale ontvanger

De Zgemma H.2H is een Linux OS Enigma 2 gestuurde Combo Full HD DVB-S2 en DVB-T2/C receiver. De Zgemma H.2H is een veelzijdige Full HD receiver, geschikt voor ontvangst van uw favoriete programma’s via DVB-S2 (Satelliet), DVB-C (Kabel CAI), DVB-T/T2 (Digitenne) en IPTV / OTT. Hiernaast is de Zgemma H.2H inzetbaar als Full HD IPTV en multimedia receiver.

De Zgemma H.2H is de opvolger van de Zgemma H2 series. In tegenstelling tot zijn voorganger, beschikt vernieuwde Zgemma H.2H over een supersnelle 2000 DMIPS CPU processor en een geheugen van 512MB DDR3. Hiermee is deze receiver uitermate geschikt om meerdere toepassingen en applicaties gelijkertijd te gebruiken.

Uniek aan de Zgemma H series, is dat een micro SD kaart (TF kaart) zeer gemakkelijk geplaatst kan worden. Met een micro SD kaart van optioneel, 8GB, 64GB of 128GB kan eenvoudig het geheugen worden uitgebreid en/of ingezet worden als geheugen voor het opnemen van uw favoriete programma’s.

Specificaties:
• Enigma 2 Linux Operating System
• 2000 DMIPS CPU processor
• BCM7363 Dual thread, met 256MB Flash / 512MB DDR3 RAM
• OpenPLI ondersteuning
• OpenATV ondersteuning
• OpenVIX ondersteuning
• Multimedia plug-in ondersteuning
• Dolby Digital geluidskwaliteit
• DVB-S2/C/T/T2 geschikt.
• Micro SD kaart (TF kaart) voor opnames 8GB, 64GB of 128GB (optioneel)
• HDMI (1080p) ingang
• AV ingang
• 2x USB 2.0
• 1x Smartcard lezer (MultiCAS)
• 10/100 Base Tx Ethernet poort
• Timeshift
• EPG ondersteuning
• Fast scan (SAT)
• Kabel scan (Ziggo CAI)
• OSD in verschillende talen
• DISEqC 1.0, 1.1, 1.2, 1.3 22Khz en usal's
• 12 volt aansluiting

1x Dreambox 900UHD Openatv 7.4 2x  TRIAX 110 TDS 4x twin lnb 1x Channel Master 1.20

1x DREAMBOX 8000 HD pvr 1x Dreambox 800se  1x GIGABLU HD QUADPLUS  1x Sab unix triple 1x Xsarius Galaxy 4K  1x gigablue trio

1x Samsung UE65MU7070 4K Ultra HD Smart LED  1x Samsung  UE46F6650SSXXN led 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

en deze heeft dat niet voor micro sd kaart enz

dit is een oudere versie 

Zgemma Star H2 is inmiddels behoorlijk popuair geworden, en dat is ook niet zo gek als we kijken naar de specs en de goedkope prijskaartje van deze decoder. Met 1x DVB-S2 tuner (geschikt voor satelliet) en 1x DVB-C/T/T2 tuner (geschikt voor kabel of Digitenne). Het is een zeer kleine compacte ontvanger met eeen schala aan mogelijkheden. Dankzij de Enigma2 LINUX besturingsysteem kan je de meest bekende en stabiele images geflasht worden zoals OpenPLi, OpenATV en nog veel meer. Hierdoor worden de mogelijkheden van dit apparaatje nog veel uitgebreider. Denk aan IPTV streams, Youtube, Uitzending Gemist, enz...

Onder de motorkap van de Zgemma H2 vinden we een 750 MHz MIPS CPU met 256 MB FLASH en 512 MB DDR3 RAM werkgeheugen. De H2 wordt natuurlijk compleet geleverd met HDMI Kabel, afstandsbediening & voeding. Qua menu kan je hetzelfde draaien als de Dreambox, de kijk en gebruikerservaring is dus exact hetzelfde.

Door de 2 tuners kan je zowel via de Kabel en Schotel kijken, dat allemaal met dezelfde decoder!

EXTRA INFORMATIE Kleur zwart Fabrikant Zgemma Model H2 OS (Besturingssysteem) Enigma2 Linux OS CPU (Processor) Broadcom MIPS 750 MHz RAM (werkgeheugen) 512 MB DDR3 Flashgeheugen / Interne opslag 256 MB Opslag USB HDD optie Aantal Tuners 2 Vaste tuner Kabel / Terrestrial (DVB-C/T/T2), Satelliet (DVB-S2) HDMI HDMI™ 1.4, Full HD 1080p Maximale Resolutie 1080p HEVC H.265 ondersteuning Nee Audio uitgangen HDMI™ 1.4b, Optische uitgang (optical) SPDIF Ethernet Aansluiting RJ-45 snelheid 10/100 Mbps WiFi Optioneel via USB Wifi Dongle Alle aansluitingen 2 X USB, Optical SPDIF, SCART Taal NL, ENG Stroomvoorziening via batterij

 

1x Dreambox 900UHD Openatv 7.4 2x  TRIAX 110 TDS 4x twin lnb 1x Channel Master 1.20

1x DREAMBOX 8000 HD pvr 1x Dreambox 800se  1x GIGABLU HD QUADPLUS  1x Sab unix triple 1x Xsarius Galaxy 4K  1x gigablue trio

1x Samsung UE65MU7070 4K Ultra HD Smart LED  1x Samsung  UE46F6650SSXXN led 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou de H.2H nemen die heeft geen problemen meer met de tuner omschakeling, de andere types hebben veel driver gezeur.

Ik heb de h.2h hier nu een tijdje in gebruik en ik vind het een voortreffelijke ontvanger die heel snel is door zijn dual core processor.

Een klein nadeel is dat je maar 1 kaartlezer hebt en dus moet kiezen waar je die voor gaat gebruiken. Heb dat probleem hier niet omdat ik een interne oscam server heb draaien waar een Ziggo kaart en een CDS kaart inzit.

De H.2H heeft zeker wel ''driver gezeur'' wat inderdaad waarschijnlijk voort komt uit een driver probleem. Ik ken meerdere die problemen hebben met het schakelen van DVB-C naar DVB-S. Andersom heeft hij dit probleem niet.  

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je riep dat wel vaker maar ik heb nog nergens gelezen dat als je pli gebruikt er problemen met switchen zouden zijn, jij bent de enige die daar melding van maakt. Hier op sat4all en op het open pli forum hoor ik alleen maar positieve berichten over de H.2H (let op de punt tussen de H en de 2) ;)

Ik roep alleen maar wat mijn vrienden in ik zelf hebben ondervonden. Kan ook toevallig zijn dat ik en de mensen om mij heen een slechte ''batch'' hebben van ontvangers. tja... dat kan...

Link naar reactie
Delen op andere sites

ja dat is net de vraag ik wil sat naar astra1 de fta zenders kijken en ziggo kabel via mijn ziggo kaart dus zou ik gewoon een zenderscan moeten doen op ziggo kabel en voor de sat op astra daarna kan ik wel een zenderlijst van hier op het forum er in kunnen zetten maar ik wil ook op de slaapkamer ziggo kijken op mijn dreambox deze wil ik dan via de zgemma sharen vandaar de vraag welke oscam versie heb ik dan nodig en waar vind ik dan de cccamconfig hoop dat ik het een beetje duidelijk uit leg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sjaak(k) schreef op 23 Aug 2016 - 13:56:

Gebruikten die allemaal pli of een andere image? En een verkeerde batch daar geloof ik niet zo in want dan zou dit forum en het pli forum vol staan met klachten over slecht switchen tussen dvb-s en dvb-c.

Voordat ik mijn Zgemma kocht ben ik niet over 1 nacht ijs gegaan heb ik daar vooraf goed naar gekeken, en ben op de onderstaande zeer positie reacties afgegaan van mensen die deze ontvanger ook hadden.

 

''De H2H is van een geheel ander caliber. Zitten ook geheel andere tuners in, dual core en voor zover ik weet een grotere buffer zodat FullHd 1920x1080 skins op kunnen''

 

''Die H2H loopt juist perfect en is nog goedkoper dan een H2 ook, dus begrijp ff niet hoe je tot die conclusie om te wachten komt''

 

''De H2H's die momenteek op de markt zijn met de Altobeam tuner erin werken in ieder geval prima''

 

 

De voorgaande types Zgemma hadden wel de klachten die jij noemt. :/

Een knappe box voor het geld inderdaad. (heb hem nog niet goedkoper gevonden als de H2, maar dat terzijde)

Zelf heb ik meerdere image builds van Openpli geprobeerd. De problemen blijven voortdoen bij de mensen. tja, ik blijf er 1 regelmatig opnieuw flashen, met de hoop dat het probleem opgelost is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sjaak(k) schreef op 23 Aug 2016 - 21:43:

Tja je kunt flashen wat je wilt er is maar één pli h3 image voor de Zgemma H2H. ;)

 

Betekend openpli-4.0-beta-h3-20160824_usb.zip, dat dit build 20160824 is? Dus aanpassingen doorgevoerd zijn?

Lijkt mij niet meer dan logisch dat er na een nieuwe build ook verschillende fixes zijn plaats gevonden. Dus re-flashen met een nieuwe wel zin heeft. Dan moet inderdaad wel het probleem in Openpli zelf zitten, wat ik ook niet groot schat. tja, proberen kan altijd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...