Ga naar inhoud


Slecht signaal op 23.5E met Multytenne45; 19.2E en 28.2E zijn goed


satsat4me

Aanbevolen berichten

Ik heb een Technisat Multytenne met 3 LNB’s op Astra 19.2E, 23.5E en 28.2E en gebruik Canal Digitaal. Ik heb goed signaal op 19.2E en 28.2E, maar op 23.5E heb ik matig signaal. Bij een beetje regen valt het signaal weg. Dat is erg vervelend, nu de Nederlandse zenders alleen hier te zien zijn.

 

Ik heb al heel lang HD zenders, en eigenlijk nooit deze problemen gehad. Mijn ontvanger een Homecast 9000 twin.

 

Ik heb mijn satelliet winkel gevraagd wat ik moet doen om dit te verbeteren. Volgens hen wordt het nooit beter, en moet ik een grotere schotel kopen.

 

Is dat waar, of ben ik slecht uitgericht, of is er misschien iets anders aan de hand? De screenshots zijn gemaakt bij prachtig weer en dus maximaal signaal. Wie kan mij helpen?

post-62079-0-98811200-1472058887_thumb.jpg

post-62079-0-56855400-1472058909_thumb.jpg

post-62079-0-19575800-1472058991_thumb.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites


denk wel dat je gelijk een grote mag kopen 

1m dan kan je weer langer me 

aangepast door smetje limb.BE
  • Like 1

1x Dreambox 900UHD Openatv 7.4 2x  TRIAX 110 TDS 4x twin lnb 1x Channel Master 1.20

1x DREAMBOX 8000 HD pvr 1x Dreambox 800se  1x GIGABLU HD QUADPLUS  1x Sab unix triple 1x Xsarius Galaxy 4K  1x gigablue trio

1x Samsung UE65MU7070 4K Ultra HD Smart LED  1x Samsung  UE46F6650SSXXN led 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja mag zeker groter.

 

Tv kijken doen mensen doorgaans met slecht weer en in geval van Nederlandsche zenders vallen die juist snel weg met de Multytenne. Voor mij de leukste en mooiste schotel ooit gemaakt, helaas niet meer voor nu voor veel zenders uit Nederland.

 

Dus uw satellietzaak heeft gelijk. Toch zal u al langere tijd deze problemen moeten hebben gehad, heeft u het een tijdje aangekeken voordat u actie ondernam?

 

Sowieso dus grotere schotelafmeting is wenselijk om ongestoord NL zenders te kijken. Technisat is prima spul. Een Skytenne van Technisat bestaat, is een flink grotere schotel, flink aan de prijs maar wel degelijk, vele aansluitingen mogelijk en ook 4 satellieten te bekijken.

 

Ook staan er hier mee dan voldoende forums over andere systemen voor meervoudig ontvangst zoals BibBisat (Cahors), draaibare systemen, Maximum e85, Triax met rails enz.

 

Als u de 4 satellieten wil blijven bekijken dan komt zoiets aan de orde. Mogen het er drie zijn (geen Hotbird) dan kan een triple lnb  iets zijn en voor enkel de NL en Duiste zendes een DuoLnb.

Genoeg dus om over na te denken.

Succes.

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

De schotel lijkt me wel goed uitgericht omdat je op 19,2 en 28,5 wel goed signaal hebt. Als er iets mis is met de lnb voor 23,5 zou je deze kunnen vervangen als je een knutselaar bent. Voor mensen die nu een schotel aanschaffen wordt de multytenne afgeraden ivm slechte ontvangst en kun je beter een groter formaat schotel kopen.

  • Like 1

clarke-tech HD4100+, gigablue UHD trio 4k, rotor 53grO-45grW, Fuba 85 cm.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor een nieuwe installatie zou ik een multytenne ook te klein vinden.

 

Maar het zou zeker kunnen, dat je de multytenne misschien wat beter zou kunnen uitrichten op 23oost. Als je nog niet aan een nieuwe schotel wilt, kan je dat best proberen; kost niks, als je het tenminste zelf doet :) .

Aangezien je 19 en 28 oost goed ontvangt, zou mijn gok zijn dat je vooral met de elevatie iets zou kunnen proberen.

 

Verder was er ooit een topic waarin verbetering werd bereikt door de spiegel iets dichter (2 a 3 millimeter) naar de LNB's te bevestigen, door een paar ringetjes ertussen te zetten: https://www.sat4all.com/forums/topic/327661-het-avontuur-begint-de-technisat-multytenne-plaatsen/?p=2117888

Ik weet niet of anderen daar ook beter resultaat mee kregen?

 

Groet,

A33

  • Like 1

Tip: Als je reageert op een post, geef dan altijd een citaat van de (gehele) post waar je op reageert. Sommige leden kunnen namelijk hun oorspronkelijke posts achteraf nog wijzigen, en wel veel langer dan de sinds jaar en dag in de huisregels (voor alle leden) vermelde periode van 30 minuten. Dat dat inbreuk doet aan de continuïteit van de foruminhoud, en een ongelijk speelveld creëert, wordt kennelijk (helaas) niet belangrijk geacht.

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Omdat CanalDigitaal heel veel zenders op een transponder wil proppen, is het tegenwoordig een stuk moeilijker om de zenders van CanalDigitaal via de Astra 23,5 te ontvangen dan vroeger. Natuurlijk kun je de afstelling van de Multytenne nog optimaliseren maar hij is tegenwoordig gewoon te klein.
Voor een goede ontvangst ook bij slecht weer heb je gewoon een grotere schotel nodig.
Als je de ruimte en de mogelijkheid hebt om een grotere schotel te plaatsen, moet je dat zeker doen.
De eerstvolgende grotere schotelmaat is een Triax 64 met een triple-lnb maar als het kan is een Triax 78 met een triple-lnb zeker aan te raden.
Wil je echt van beelduitval af zijn bij flinke regenbuien, dan kun je het beste een Triax 88 of iets soortgelijks met drie losse lnb's nemen.
 

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Iedereen bedankt voor de reacties.

 

Ik ga eerst proberen de schotel beter op 23.5E uit te richten. Werkt dat niet goed genoeg, dan ga ik toch maar een nieuwe schotel kopen.

 

Echt schandalig dat CanalDigitaal de Multytenne nog steeds verkoopt. Zonder en bij te zeggen dat het signaal weg zal vallen bij de minste regen. Ik ga CD hier ook nog eens over bellen, eens kijken wat zij zeggen. Niet dat ik er iets van verwacht. Nogmaals bedankt voor jullie tips.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Grappig! Ik kijk op Canal Digitaal en zie dat ze de Multytenne van de website gehaald hebben en vervangen voor een 64 cm schotel met 3 LNB's. Dat is blijkbaar deze week gebeurd. Te veel klachten gehad misschien??

En ook die is eigenlijk nog aan de kleine kant.

Dreambox DM920: 2x Triple tuner (2x DVB-S2X multistream + DVB-C/T2)

Xtrend ET10000: 1x DVB-S2, 2x DVB-C/T2, IPTV OpenPLi 8.3
VU+ Duo
/ Dreambox DM800 / TBS 5925
Channel Master 180cm offset: 39.0°E-37.6°W, SAB 97 schotel 45.1°E-60°E, 80cm vast: 28.2°E/23.5°E/19.2°E/13°E | DVB-T/DAB: VHFIII/UHF combi-antenne op zolder.

Link naar reactie
Delen op andere sites

En toch moet ik zeggen dat de Multytenne bij veel mensen nog kan voldoen, wél perfect (laten) uitrichten en de tips van onze specialist Sprietje (uit ander topics) via de search terug halen. Het komt er maar op aan hoe belangrijk de Nederlandse (in mijn geval Vlaamse) zenders zijn, zélf kijk ik voor 75 procent van de tijd naar de Astra 28 en daarvoor kan hij nog jàren meegaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dan wordt het wel een ander verhaal als je voor 75% naar de Astra 28,2 kijkt en maar weinig naar de Astra 23,5. Voor mensen die hoofdzakelijk naar de Nederlandse zenders kijken is de Multytenne (triple) toch eigenlijk geen doen meer als je bij elke flinke regenbui geen beeld meer hebt op flink wat zenders van CanalDigitaal.
Maar ja, er zijn ook mensen die geen schotel mogen plaatsen of alleen maar een heel klein schoteltje en dan zijn er natuurlijk mogelijkheden om de Multytenne optimaal te laten presteren.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik gebruik de schotel naast een KPN abonnement van alles in 1.

Als de Multytenne uitvalt door regen schakel ik over op KPN.

Voor de rest kijk ik altijd eigenlijk wel via de Multytenne welke op mijn balkon in een hoekje geplaatst overdekt en dus droog opgesteld staat.

Op deze manier kan ik nog vele jaren genieten van wat de schotel naast een vaste aansluiting te bieden heeft. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...