Ga naar inhoud


telenet start met gepersonaliseerde reklameblokklen


Jean-Claude

Aanbevolen berichten

Telenet start binnenkort met tv-reclame op maat. Daarbij gelden vier niveaus van personalisatie, waarbij onder andere het kijk- en internetgedrag meeweegt. Dat meldt Tweakers.net.

 

Vanaf half november krijgen alle Telenet-kijkers met een Digicorder gepersonaliseerde tv-reclame te zien bij de twee commerciële zenders Vier en Vijf. Telenet stelt een profiel op per Digicorder, waarbij gebruikers zelf met niveaus 'algemeen', 'gericht', 'persoonlijk' en 'uniek' kunnen instellen hoeveel gegevens ze hiervoor willen delen.

 

Met 'algemeen' krijg je geen gepersonaliseerde reclame. Het profiel is gebaseerd op de afgenomen producten en de locatie, en Telenet gebruikt dit alleen voor de communicatie. Bij 'gericht' brengt de aanbieder wel het kijkgedrag in kaart, maar wordt deze informatie alleen gebruikt voor kijktips, schrijft De Tijd. Bij het derde niveau, 'persoonlijk', combineert Telenet het door de algoritmes opgestelde kijkprofiel met gerichte tv-reclameblokken. Bij 'uniek' speelt ook het internetgedrag mee voor het persoonlijk profiel.

Standaard hanteert Telenet het derde niveau voor zijn klanten; wie niet mee wil doen, moet zich dus afmelden, terwijl voor het bijhouden van het internetgedrag een expliciete toestemming nodig is. "We weten dat surfgedrag analyseren ver gaat, maar we zijn ervan overtuigd dat er ook mensen zijn die graag een zo gepersonaliseerd mogelijke ervaring aangeboden krijgen", zegt Jeroen Bronselaer, marketingdirecteur van Telenet. In eerste instantie doen tien adverteerders mee.

 

Telenet liet in 2013 al weten te willen experimenteren met het op maat voorschotelen van tv-reclame. De aanbieder is niet de enige in België die hieraan werkt. Concurrent Proximus begint deze maand met een test waarbij in eerste instantie bij uitgesteld kijken gepersonaliseerde reclame wordt getoond bij VTM, VRT, RTBF en RTL. Later moet dit naar alle uitzendingen uitgebreid worden. Proximus hanteert geen niveaus van gegevens delen; er is alleen de mogelijkheid om wel of niet mee te doen. 

DreamBox 8000+Xtrend ET10000+Gigablue UHD 4K, openPLi, CCcam, CD+TVV kaarten (gene zever), wavefrontier T90, EMP Centauri 33/12 multiswitch en VEEL te weinig slaap.

Link naar reactie
Delen op andere sites


TV Vlaanderen kan dat (voorlopig) niet, wees gerust dat ze het anders wel zouden doen.

Ik kijk niet-interactief naar de kabel, dus ben benieuwd wat er in dat geval gebeurt.

De reclameblokken kunnen dan niet interactief gestuurd worden, vermoedelijk blijven dus ook nog de gewone standaardblokken spelen, anders heeft iemand die niet interactief kijkt (CI+ bijv.) of via een andere provider (TVV, Proximus) geen reclame (zou leuk zijn :/ ).

VU+ Duo 4K (originele versie, niet SE!) met VTI v. 15.0.0.2

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kunnen we lachen wanneer het de eerste keer fout gaat.  Een gepersonaliseerd blok dat te lang is, en daardoor een stuk programma gemist wordt.

 

Of nog erger, een gepersonifieerd blok dat 3 minuten te vroeg start en waardoor het einde van een aflevering plots afgekapt wordt.

 

Willy

aangepast door Kabeltje87

~~Rytec Team~~
Mutant HD-2400 /  OpenPli en Maxytec-Multibox SE / OpenPli (mediaspeler)
VU+ Duo / OpenPli en Synology NAS
*All Rytec EPG POWERED*

Link naar reactie
Delen op andere sites

Staatssecretaris Philippe De Backer vindt het niet kunnen dat dit zomaar gebeurt en dat mensen zelf het initiatief moeten nemen om het privacyniveau te verhogen. Eerder had concurrent Proximus dit ook gedaan, en daarvoor een negatief advies gekregen van de Privacycommissie. Op het kabinet van staatssecretaris De Backer verwacht men dat hetzelfde zal gebeuren bij Telenet.

 

De Redactie: http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/economie/1.2766645

GIGABLUE UHD QUAD 4K  :D  XTREND ET8500 / ET7500  ;)  VU+ Duo2 / VU+ Solo SE  :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik vind het des te eigenaardiger dat het een distributeur is die de regie van de reklameblokken op de commerciele zenders van SBS gaat overnemen ? Dat is toch niet de taak van telenet ? ik begrijp^wel dat vier & vijf technisch niet in staat zijn om zo'n gepersonaliseerde reklameblokken te maken, zij hebben elk één output-stream naar de distributeurs, waaronder telenet. Er moet dus een intense samenwerking zijn tussen SBS en telenet om die reklameblokken op het juiste moment te starten en telenet moet inderdaad de exacte lengte van elke reklameblok weten want anders loopt de reklame te lang (aangezien er na de reklame steeds 1 of meerdere promo's geplaatst worden dan ben je een stukje van die promo kwijt wat nog ziet zó erg is ........). Ik kan me ook voorstellen dat dit een hele technische struktuur vraagt bij telenet en dan is mijn vraag wie gaat dit betalen want SBS zal wel geen stukje van zijn inkomsten afstaan.

omgekeerd : als producent betaal je om je reklame voor een bepaald publiek uit te zenden. Gaan de producenten de volle pot willen betalen als ze weten dat een deel van de reklameblokken vervangen worden door gepersonaliseerde blokken waar hun reklamefilmpje niet in voorkomt ?

DreamBox 8000+Xtrend ET10000+Gigablue UHD 4K, openPLi, CCcam, CD+TVV kaarten (gene zever), wavefrontier T90, EMP Centauri 33/12 multiswitch en VEEL te weinig slaap.

Link naar reactie
Delen op andere sites

TV Vlaanderen kan dat (voorlopig) niet, wees gerust dat ze het anders wel zouden doen.

 

Wacht maar tot iedereen aan hun interactieve ontvangers geklonken zit.

[Vu+ Solo4K] - [VTi 13.x]

[TVV Basic+] - [CD TopHD]
Ik vind het nieuwe overzicht met ongelezen topics in een tijdslijn maar niks...

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik vind het des te eigenaardiger dat het een distributeur is die de regie van de reklameblokken op de commerciele zenders van SBS gaat overnemen ? Dat is toch niet de taak van telenet ?

Ik denk dat je wat achterloopt.

http://www.demorgen.be/dmselect/telenet-koopt-helft-van-vier-vijf-en-woestijnvis-wat-nu-bac89cab/

VU+ Duo 4K (originele versie, niet SE!) met VTI v. 15.0.0.2

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk niet dat ze mijn persoonlijke gegevens zullen hebben, vermits ik mijn netwerkkabel niet ingeplugd heb zitten, dus er gaat geen data terug.

Internet zelf heb ik van Proximus, enkel digitale TV heb ik van Telenet.

en denk je dat Proximus die gegevens van jou niet doorverkoopt?

Telenet koopt immers de gegevens die ze zelf niet heeft.

Wil je echt in de anonimiteit verdwijnen, dan mag je nooit meer surfen (tenzij op naam van iemand anders) alles cash betalen, en nooit nog ergens een klantenkaart accepteren.

jaarlijks aan de overheden stellen dat jouw gegevens niet mogen worden doorgegeven, en.... vul maar aan

Je maakt het jezelf dan zeer moeilijk.

 

Maar waarom niet pleiten voor de mogelijkheid MEER te betalen voor een abo zonder reclame?

ikzelf ben bereid flink meer te betalen, als de reclames van mijn scherm kunnen verdwijnen.

die optie vind ik in geen enkel contract, en bij geen enkele aanbieder.

misschien zijn er nog geïnteresseerden?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik begrijp al die, naar mijn inziens, opgewonden reacties niet. Ik heb geen Telenet product in huis ( ben zelf helemaal NIET een "telenet-fan"), maar ik vind het wel positief dat je, als je dan toch reclame krijg, het toch (een beetje) gaat over je interesse sfeer. Liever dit dan  zinloze reclame over waspoeders, frisdranken, lichaamsverzorging enz. enz.

Wat de privacy betreft,  stopt dan maar met googlen op het internet en vergeet ook  facebook en dergelijke niet. Die doen het al jaren.

Octagon 4K UHD SF8008 (OpenPli 8.3) (Oscam  )

 ( Vu+Zero)   (OpenPli 7.3) (Oscam  )
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

En zo gaan we stilaan naar een toestand waarin je van geboorte tot overlijden constant gevolgd word, met dank aan allen die er direct het het hoofd bij neer leggen en altijd op OK klikken, zoals in andere zaken is het steeds het gevolg van je eigen instelling om alles maar te laten passeren.

 

Nochtans de alternatieven liggen voor het rapen, een kleine moeite is echter vaak al teveel gevraagd.

GIGABLUE UHD QUAD 4K  :D  XTREND ET8500 / ET7500  ;)  VU+ Duo2 / VU+ Solo SE  :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gelukkig kijk ik die rotzooi niet. Zolang ze geen programma van 20 min niet kunnen uitzenden zonder die vervelende reclame, zap ik die gewoon over. Er zijn zenders zat. Commerciele zenders mogen van mijn part gewoon verdwijnen, je hebt daar niks aan.

Ontvangst van de astra 3 satelliet met een selfsat h50D via de vu zero 4K.cd multiroom  pakket met mz 102 en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ tv met een kaartje( telenet ). Gigablue bijgekomen voor sat en kabel.Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...