Ga naar inhoud


1395Khz terug in de ether.


astro iris

Aanbevolen berichten


Geen Radio Atlantis Amsterdam meer op AM 1395

Radio Atlantis Amsterdam zal vanaf morgen niet meer te horen zijn via AM 1395 vanuit Grou. Op deze frequentie zal binnenkort het geluid van een nieuwe radiozender te horen zijn

 

http://radioseabreeze.nl/

 

Radio Sea Breeze AM

feedhunting , a crazy hobby !

 

Edison OS mio 4K UHD + Octagon SF8008 4K UHD + Dr.HD F15 + Edison OS mini + Technomate TM-5402 HD M3 CI   , Moteck SG2100 + Deltastar 90 cm + Invacom C120 QDF-031 Quad lnb + SkyStar HD2,TBS5927 , en TT-budget S2-1600 kaart. Channel Master 180 cm schotel + ESX241 lnb voor C-band.

DVB-T2 via Oostvleteren,Egem,Mont des Cats,Bouvigny en Doornik.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Radio Atlantis Amsterdam was dus sinds eind augustus te horen via de 1395 Khz, deze uitzendingen kwamen tot stand na contact van enkele ontevreden Radio Atlantis Friesland medewerkers met Amsterdam, om ook in Friesland te horen te zijn startte men dus de 1395 Khz op, dit zorgde in Friesland voor heel wat verwarring onder de Atlantis Friesland luisteraars en op hun website wordt hierover meer uitleg gegeven. De weersomstandigheden voor ontvangst AM was deze morgen dan ook uitstekend waardoor ik deze morgen het signaal kon opvangen.Nu is het signaal bijna volledig terug weg. Dus vanaf nu wordt het Radio Sea Breeze op de 1395 AM. Met hoeveel KW de zender uitzendt heb ik nog niet kunnen achterhalen, maar in elk geval veel minder dan destijds BigL.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De 1395 Khz AM wordt nu ingenomen door Radio Seabreeze. Ze zenden uit vanuit Grou langs de A32 halfweg tussen Leeuwarden en Heerenveen. Ik heb intussen ook het zendvermogen kunnen achterhalen, het is een 0,1 KW zender, toch wel klein vermogen en dat die 's nachts doorkomt tot hier in Ieper (Belgisch Franse grens).

Hierbij enkele foto's van zendinstallatie en hun site waar je zender kunt beluisteren, nu nog nonstop en om het uur nieuwsberichten. .http://radioseabreeze.nl/seabreeze-am-1395-live

post-44192-0-04575000-1475238396_thumb.jpg

post-44192-0-53751600-1475238415_thumb.jpg

post-44192-0-94349400-1475238443_thumb.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dan hebben jij en je buren geen computers, laptops, spaarlampen, dimmers, TV´s, displays, geschakelde voedingen, etc. in gebruik.

Die digitale dingen maken het luisteren naar de middengolf binnenshuis zo goed als onmogelijk.

"On ne voit bien qu'avec le coeur. L'essentiel est invisible pour les yeux."

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat geloof ik graag maar dat is niet iets wat de doorsnee Nederlander in zijn tuin gaat zetten. Als ie überhaupt nog weet wat middengolf is en daarvoor een radio heeft, dan moet dat ding het doen op de boekenplank met een ferroceptor als antenne. En dan zonder irreterend geruis en gekraak.

100 watt is commercieel gezien niet haalbaar. Uitsluitend voor hobby-isten en freaks is het leuk.

 

Antennes en dat geneuzel moet je de gemiddelde Jan Kaas niet mee confronteren.

Daar snapt ie de ballen niet van.

aangepast door Drs. IJzerbout

"On ne voit bien qu'avec le coeur. L'essentiel est invisible pour les yeux."

Link naar reactie
Delen op andere sites

De 1395Khz word gebruikt voor klein vermogen zenders..sinds dit jaar mogen er in Nederland vergunningen uitgegeven worden dus met maximaal 100Watt..Atlantis was al een tijdje in de lucht en was plotseling overgenomen door Atlantis Amsterdam tot ongenoegen van sommige medewerkers..nu sinds 26 September weer "oude"medewerkers die het station nieuw leven in blazen. De antenne staan gespannen tussen de masten van een gebouw waar boten opslag is en of verkoop hier van . Vandaar het signaal in de avond uren aardig Nederland in gaat..Ook het enige nog werkende zendschip in Harlingen die ook nog op de middengolf uit zend heeft uitstapje gedaan naar de 747 Khz,ook officieel 100 Watt.. Inmiddels trouwens weer alleen te beluisteren op de 1602 Khz .

Vu Duo +
Wavefrontier T-90

Link naar reactie
Delen op andere sites

@freeguy100 Vond het al ergens verbazingwekkend dat met zo'n klein vermogen men zover geraakt, in vogelvlucht Grou-Ieper is 350 km. Het systeem van uitzenden via die mastverbindingen zal daar de reden voor zijn.

@Drs.Ijserbout. Als men luistert naar AM via transistor die niet aangesloten is op het net maar met batterijen heb je ook minder last van al die storingsbronnen, maar inderdaad binnenshuis ondervindt je veel problemen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nu woon ik zelf vlak onder de rook van Grou dus ontvangst is in stad Leeuwarden gewoon perfect en heb dus ook in huis geen last van de computers die hier staan te draaien terwijl de radio aangesloten zit op het lichtnet..ook op de auto radio is het goed te luisteren tot halfverwege Noord Holland vorige week een verrassende ontvangst in de auto..luister er niet een hele dag naar omdat hoewel ik dan wel uit de tijd kom van Veronica en Noordzee op de MW maar het geluid ver achter blijft bij FM of internet radio of DAB+..maar is voor mensen die legaal radio willen maken een leuke hobby radio..

  • Like 1

Vu Duo +
Wavefrontier T-90

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...