Ga naar inhoud


Formule 1 onderzoekt mogelijkheden online streamingdienst


Sprietje

Aanbevolen berichten

In Totaal TV is het volgende te lezen:

Nu lineaire tv het moeilijker gaat krijgen, onderzoekt Formula One Group de mogelijkheden om in eigen beheer een online streamingdienst te ontwikkelen.

Formule 1 is door het succes van Max Verstappen in Nederland de afgelopen maanden ongekend populair geworden. Dat is zeker niet in alle landen het geval. Daar komen de kijkersaantallen van de Formule 1 onder druk te staan. De veranderende manier van mediaconsumptie – waarbij de kijker minder lineair maar juist meer online gaat kijken – is een belangrijke oorzaak. Hierdoor komen kijkcijfers van betaalzenders onder druk te staan. Een gevolg is dat de uitzendrechten van de Formule1 voor lineaire verspreiding minder gaan worden.

 Meer geld via internet

De organisatie achter de Formule 1 onderzoekt serieus de mogelijkheid om de racewedstrijden in eigen beheer wereldwijd online aan te gaan bieden. Dit zou dan moeten gebeuren via een app voor mobiele apparaten – vergelijkbaar met Netflix – zoals tablet en smartphone alsmede mediaspelers, spelconsoles en internettelevisies. Nu Liberty Media belangrijke aandeelhouder van Formule One Group is geworden, heeft deze organisatie voldoende knowhow binnengehaald om een online streamingdienst technisch te kunnen faciliteren. In Nederland wordt de Formule 1 lineair bij Ziggo Sport uitgezonden.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Moderator

De geschiedenis herhaalt zich, zo is menig sportzender aan zijn einde gekomen.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vanaf het moment dat de F1 GROUP alles in een gesloten eigen netwerk zet (dat te duur zal zijn voor het klootjesvolk) kijk ik geen F1 meer!

 

Bovendien geloof ik dat er niks boven het live evenement ter plekke mee beleven gaat, waar je de rubber reuk ruikt en de brullende motoren hoort.

Dat is iets heel anders dan het thuis op het TV flatpanel te zien terwijl je dochter over het milieu zevert en je vrouw je doorzaagt over wat erna op TV te zien is! :grin:

Toxigene 7" Edit

The Orb

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb mn dochter geleerd, dat als pa F1 kijkt dat zij haar b*kki* even op slot MOET doen, haar moeder heb ik tien jaar al geleden al de deur gewezen. ( we kunnen het nog wel met elkaar vinden hoor.....)

idd heb ik geen financien om er daadwerkelijk bij te zijn, gewoon te duur.

ik denk ook wel eens, waar zie ik het beter ? Op tv, in heerlijke relax mode, of op het circuit zelf.

(En die brullende motoren Ijn toch ook wel een beetje voorbij....toch ?)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gelukkig vind mijn vriendin het Formule 1 ook leuk en kijkt mee.

 

Of ik kijk met een collega in een café.

Is handig want de wedstrijd is altijd op zondag (= werkdag in de UAE) en dan kunnen we mooi tijdens het werk kijken. :D

"On ne voit bien qu'avec le coeur. L'essentiel est invisible pour les yeux."

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ten tijde van de V8, V10 en V12 motoren (tot en met 1995 de V12) was het een waar genot. Aan het geluid kon je horen welke wagen kwam aanrijden. De jankende V12 motoren van Ferrari waren een makkie. Schitterend was het. De geur ook, alles. Wat een beleving. 

Nu zijn het hele snelle wagens maar met minder beleving. Volgend jaar gaan de wagens er flink anders uitzien, bredere banden, bredere spoorbreedte, lagere achtervleugel en ook breder enz. Gaan er weer stoerder uitzien (is persoonlijke smaak natuurlijk).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zou het er nooit voor over hebben, nu vind ik F1 toch al niet onder de naam sport vallen.

 

Maargoed ze willen met Maxje gewoon snel veel meer geld binnen harken, en met al die oeverloze gekte gaat ze dat nog lukken ook. Enkel niet bij mij :)

Ik denk dat Max meer sportman is dan al die verwende voetballers, Probeer jij maar eens zoveel gewicht aan je hoofd te hangen zoals Max dat dagelijks doet.

De meeste mensen denken echt dat je zonder conditie een met F1 wagen over de baan kunt racen maar niet met die snelheden die die gasten rijden door de bochten dan heb je bij de eerste de beste bocht al de zooi in de grindbak of vangrail hangen. Ook het reactie vermogen van coureurs dient top om op situaties te kunnen reageren. Dus het is wel degelijk top sport.

 

Dan is de prijs voor een weekendje F1 veel te duur voor Jan modaal. Ga maar eens met je kinderen uitrekenen wat dat kost, voor dezelfde prijs zit je een week ergens in de zon met allen.

Voor tv beelden is achter de decoder en dik betalen via streaming diensten juist slecht voor de reclame inkomsten omdat je een veel kleiner publiek bereikt. MOTO GP is er een voorbeeld van dat begint nu pas sinds het op Europsport te zien is weer wat kijkers te winnen en daardoor stijgen de reclame inkomsten. Mensen kunnen die euro maar een keer uitgeven.

Via de kabel aanbieder wordt het me nu "gratis" aangeboden.

VU Duo 4K se pli 8.1 dvb-c + s / ET 8000 pli 8.1 dvb-c + s / Vu+ Uno 4k se pli 8.1 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...