Ga naar inhoud


Externe harde schijf wordt soms niet herkend


Driekske

Aanbevolen berichten

Goeiendag. Ik heb langs mijn DB 500 HD een externe harde schijf draaien op e-sata voor mijn opnames. Nou hebb ik zeeeeeeeeer regelmtig het probleem dat mijn boxje de harde schijf niet ziet en dus dan ook net opneemt. Als ik  dan de box reset via de aan/uit knop op de achterkant werkt het weer wel...... tot de volgende uitval. Wie o wie weet waar dit aan ligt en kan mij helpen? Alvast bedankt voor de hulp.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Welkom Driekske!

 

Niet onmiddellijk een antwoord; maar: Valt de HD uit tijdens een opname of wordt deze niet herkend bij het heropstarten van de box na het ontwaken voor een opname?

Groeten van dvbs,        

 

             UFS9101W met TitanNit + DM7020HDv1 met OpenATV 6.3 + DM920 UHD met Merlin OE2.5 + Gemini 4

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee, dat is dat gejank van sommige HDD bouwers die het zo nodig vinden om zelf te bepalen wanneer de HDD moet gaan slapen. Dit Wake-On protocol moet conform hun protocol verstuurd worden. In de meeste images zit deze functionaliteit niet en dus blijft de schijf uit áls hij eenmaal ingeslapen is.

 

Sommige HDD bouwers leveren een tooltje om de 'Configuration Sector' aan te passen. Heb je geluk dan zet je daar de slaapstand uit. Is er geen tooltje beschikbaar, dan ófwel ermee leven of de schijfraf gooien en een andere kopen.. Ik was het op een gegeven moment spuugzat en heb al die externe USB en eSATA troep eruit geflikkerd. Gewoon een aantal NASsen die via UTP werken (die wel correct wordt ondersteunt).

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...