Spring naar bijdragen
odul

Mag 256

Aanbevolen berichten

odul    0

Wie wil zijn ervaringen delen ? Hoelang werk je ermee en welk is ge tevrevenheidsgraad ?

Is de combinatie met een linux ontvanger en ip tv een betere combinatie ?

Dank voor info

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
_Bartje_    7

Hier een 254 nu op test en bevalt best goed. De 256 is vergelijkbaar maar een stuk sneller.

Voor IPTV is dit erg makkelijk.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
LouisKramer    0

Ik heb zins een paar maanden een Mag 254 met daarop iptv en dat werkt perfekt. Dit ook omdat dit weinig internet mbps nodig heeft. Doordat we slecht internet hebben hier is een vereiste zo min mogelijk mbps.. En dan is deze mag 254 ideaal.. Je kan trouwens met een abbo overal en altijd iptv kijken, overal waar je internet hebt natuurlijk.. en zelfs tegelijk via mobiel, tablet, pc etc. naar andere tvkanalen kijken.. Maar nu is mijn vraag kan je nog meer op de Mag 254 plaatsen? Er zijn 2 portals en op 1 heb ik dus al wat staan maar wat zou ik op de 2e kunnen zetten hebben jullie een idee.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
odul    0

Beste louis Kramer , ik dacht met mijn abonnement slechts 1 mogelijkheid had en dit is tv ...Ben zelf leek dus weet niet wat je zou kunnen zetten op de 2de portal. Grtn Ik zelf heb ook een tablet van s....g maar zou niet weten hoe ik daar ip tv zou kunnen op krijgen.Suggesties altijd welkom.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Sjaak(k)    145

Ik heb zins een paar maanden een Mag 254 met daarop iptv en dat werkt perfekt. Dit ook omdat dit weinig internet mbps nodig heeft. Doordat we slecht internet hebben hier is een vereiste zo min mogelijk mbps..

Waarom zou deze Mag 254 minder mbps nodig hebben?  Als dat zo is zal de beeldkwaliteit dan wel navenant matig zijn, betere beeldkwaliteit is meestal grotere bandbreedte dus meer data.

Dat zal voor de Mag254 niet anders zijn dan voor ieder ander iptv apparaat. :/

Dit geeft de fabrikant op :

 

TV Channels:

 

SD 750Kbps

HD 1Mbps

 

VoD Movies:

 

SD (microHD) 650Kbps

HD (720p) 1.4Mbps

 

We have done some tests with 1.5Mbps internet connection and we were able to watch SD and HD channels without freezing.

 

Based on the internet speed required per content as defined above the following is estimated internet consumption (BANDWIDH) per month based on using your IPTV service 8 hours per day.

 

Live TV Channels:

 

SD = 750Kbps = 329.58 MB / Hour @ 8 Hours per Day = 81.73 GB / Month

HD = 1 Mbps = 439.43 MB / Hour @ 8 Hours per Day = 108.98 GB / Month.

 

VoD Movies:

 

MicroHD = 650Kbps = 285.63 MB / Hour @ 8 Hours per Day = 70.83 GB / Month.

HD = 1.4 Mbps = 615.21 MB / Hour @ 8 Hours per Day = 152.57 GB / Month.

 

IPTV is not recommended for those users who don't have an unlimited internet connection

bewerkt door Sjaak(k)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Codx    46

Het is juist eerder de MAG 256 die straks met minder bandbreedte af kan aangezien deze H.265 (HEVC) ondersteund en de mag254 alleen H.264.  Kortom als volgend jaar het H.265 gebeuren verder toeneemt in populariteit zal men dat ook gaan inzetten voor IPTV streams en kan de bandbreedte omlaag (30-40% besparing) of kan men kiezen om betere beeldkwaliteit te leveren met dezelfde bandbreedte die men nu gebruikt. Voor een beetje fatsoenlijke HD beeld (720p) in H.264 heb je toch minstens 2 Mbps nodig. 

 

Het probleem met IPTV is echter de betrouwbaarheid. Praktisch alle "minder legale aanbieders" verkopen streams door van grotere partijen, vaak worden streams geruild en is er geen beheer over waar de streams vandaan komen, dit zijn vaak weer verschillende partijen, individuelen met als gevolg dat als er ergens in het traject een storing optreed dit meteen zichtbaar bij alle mensen waar deze stream terecht komt.  (hapering, hangen van beeld, loopen, uit sync lopen, geen beeld, verkeerde beeldverhouding etc)

 

Het is voor IPTV aanbieders vaak niet interessant om zelf streams op te gaan zetten. Een paar zenders streamen gaat nog wel maar een heel pakket van honderd zenders is andere koek en zijn hoge kosten mee gemoeid. Dan moeten ze meteen veel afnemers hebben maar dan hebben ze nog geen buitenlandse pakketten.

 

Een ander probleem is dat IPTV zoals we dat van KPN kennen multicast streaming is, dat gaat alleen over hun eigen netwerk naar klanten die daar een abonnement op hebben. Mutlicast houdt in dat 1 stream door veel mensen bekeken kan worden zonder dat de server extra aanvragen krijgt. Dit scheelt enorm qua dataverkeer maar dit is niet toepasbaar over het publieke internet. Bij de minder legale IPTV aanbieders  moet elke kijker een aanvraag bij de servers doen en krijgt hij/zij een eigen stream van +-2 Mbit.  Dit kost letterlijk terabytes aan data verkeer. Dat is ook de reden waarom de beeldkwaliteit en bandbreedte bewust laag wordt gehouden. Bovendien al zou het wel kunnen moeten ze ook rekening houden met de snelheid van het internet aan de klantzijde.

 

Verder is er nog het aspect van de toenemende overheidsbemoeienis op het internet. De terug hackwet die vandaag in de 2e kamer is aangenomen en auteursrechten organisaties zoals brein die bezig zijn met rechtszaken om de verkoop van streaming boxen aan banden te leggen. Er wordt in diverse landen volop jacht gemaakt op IPTV servers en dat is ook niet al te moeilijk aangezien het dataverkeer nogal opvalt.  Ik vrees dat diverse grote stream-bronnen op termijn zullen gaan uitvallen en dan zitten veel IPTV aanbieders in 1 klap zonder beeld.  En dan hebben we nog niet eens over de gevoeligheid voor ddos aanvallen en dat soort ellende.

 

Kortom IPTV is vooral leuk als toevoeging om iets te krijgen wat je nog niet hebt.  Maar niet betrouwbaar genoeg als vervanger voor reguliere TV aanbieders. Maar als je in Thailand zit is dit natuurlijk een leuke oplossing om NL tv te krijgen voor zolang als het werkt.

bewerkt door Codx

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden


×