Ga naar inhoud


boxx of alternatief


wolverine

Aanbevolen berichten

had deze week met iemand een gesprek die dit in zijn huis staan heeft en die was daar laaiend enthousiast over.

 

nu vroeg ik me af of er hier ook alternatieven voor bestaan voor deze "slimme thermostaat"?

 

aanschafprijs is natuurlijk 300 € indien je niet bij de leverancier stroom en gas gaat afnemen dus als er 15% minder verbruik zou optreden zal het bij mij bvb toch een 4-tal jaar duren tegen dat ik dit er uit zou gehaald hebben (als ik al aan 15% zou komen).

 

als ik dan nog de wall pluggen zou aanschaffen voor de verbruikers die het meeste aanstaan dan is het een duur plaatje aan het worden en vraag me echt af of er geen "goedkopere" alternatieven zijn?

VU+Uno4KSe(1Gb/2,5"HD/Vti15)/VU+DUO(320GB/2.5"HD-Vti11)/Maxdigital (Openpli7.3)- Triax 88cm(Astra 23,5-19,2E)- Channelmaster 1,2 m draaibaar

Link naar reactie
Delen op andere sites


Over de thermostaatkranen al dan niet vanuit een app gestuurd zijn de meningen erg verdeeld, er zijn van die dingen die veel herrie maken.
Maar er is hier ook al eerder gesproken over het inregelen van de CV ketel, retour water maximaal 35 graden zou het beste zijn voor de hoog rendement ketels.
Je kunt beter, voor je veel geld uitgeeft, eerst even zoeken op het "waterzijdig inregelen van radiatoren en vloerverwarming".
Zelf een radiatorkraan dichtdraaien tot er voldoende warm water door de radiator stroomt, om de betreffende ruimte voldoende te verwarmen, is goedkoper dan een thermostaatkraan.

aangepast door catw
Link naar reactie
Delen op andere sites

Simpel on/off systeem van vb chacon via app en timerfunctie , ik gebruik die voor mijn cv thuis en buitenverblijf kost €29 per stuk maar dan kan je wel de temperatuur niet instellen

M7 Sat 801-Technomate 5600 ci-usb - Pace dsr8141/22 - Smartwi=rip - 1x disc triax 88 thuis - 1x disc hirsman 64 camping - duo lnb's astra1-3 + nog een hoop antiek

Lokatie's hoevenen & blier (belgië)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Thermostaatkranen en hoge rendementsketel en spaar en led lampen heb ik reeds en een thermostaat die ik ook met een werkprogramma kan instellen ook. Maar die is niet verbonden met wifi.

 

Maar moet er telkens aan denken om als we weg gaan thuis het programma aan te passen en dat vergeet ik nogal eens.

 

Dus zoiets zou wel interessant zijn maar vind het nogal kostelijk

VU+Uno4KSe(1Gb/2,5"HD/Vti15)/VU+DUO(320GB/2.5"HD-Vti11)/Maxdigital (Openpli7.3)- Triax 88cm(Astra 23,5-19,2E)- Channelmaster 1,2 m draaibaar

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...