Ga naar inhoud


Inline versterker icm 8 way splitter


Sambir

Aanbevolen berichten

Ik maak gebruik van een unicable II lnb en wil het signaal splitsen naar 8 apparaten. Een splitter zorgt echter voor signaalverlies en ik vroeg mij af of het nodig is om een inline satelliet versterker voor de splitter te plaatsen om het verlies te compenseren? Dan zijn er versterkers die 20db versterken en versterkers die 13-18db versterkt. De versterker die 20db versterkt is merkwaardig genoeg veel goedkoper...Ik dacht dan is de 13-18db versterker eentje met handmatige gain control, maar dat is niet het geval...

 

in-line-antenne-versterker-uitgang-f-con

satelliet-multi-tap-uitgang-8-x-f-connec

aangepast door Sambir
Link naar reactie
Delen op andere sites


INVERTO UNICABLE 2 / JESS LNB SP-IDLU-32UL40-UNMOO-OPP

Momenteel zit er al een splitter tussen voor 4 decoders. Alleen splitters zorgen voor signaalverlies en hoe groter de splitter hoe meer signaalverlies.

 

zie uitleg:
http://support.channelmaster.com/hc/en-us/articles/200383715-How-Much-Signal-Do-I-Lose-Going-Through-A-Splitter-

 

Ik wil nu van de 4way splitter overstappen naar een 8 way splitter maar ben bang dat het input signaal teveel zal dalen. Daarom wil ik voor de splitter het signaal eerst een boost geven met de versterker om daarna het signaal te splitsen wat zou moeten zorgen voor geen verlies.


 

aangepast door Sambir
Link naar reactie
Delen op andere sites

Je kunt het Unicable-signaal op verschillende manieren verdelen.
Het is echt niet nodig het met een 8-voudige splitter te splitsen.

Dat zou mooi zijn bij de lnb die je hebt. Die is geschikt voor 32 aansluitingen, dat je dan een 32 voudige splitter nodig zou hebben.
Lees de bijlage maar eens.
 

Unicable.pdf

aangepast door Sprietje
  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Super goed artikel! Ik heb er veel aan. Thanks! Want ik wist niet dat een gewone satsplitter NIET geschikt was voor unicable. Ik heb momenteel een satsplitter van technisat waar dus ook de diodes aanwezig zijn op iedere poort.

 

Maar wel raar want ik heb ook een 2 way splitter gebruikt die bedoeld is voor een gewone lnb, dus zonder de diondes en die werkt ook gewoon goed icm unicable. Dus ik ben wel een beetje in de war of ik nou wel of niet de speciale splitter nodig heb.

 

 

Maar goed. Dat neemt niet weg of ik wel of niet de inline sat versterker nodig heb bij een splitter. Want ik moet het signaal wel echt splitsen naar 8 outputs /of meer wat resulteert in insertionloss

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je van plan bent om van de Unicable-lnb naar elke satellietontvanger een eigen kabel te leggen, dan had je beter een 5/8 multiswitch kunnen nemen. Die koop je voor €55,- en dan heb je slechts een quattro-lnb nodig die ook maar slechts €12,- kost.
Bovendien kun je dan gewone satellietontvangers gebruiken en hoeven niet geschikt te zijn voor Unicable.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dan heb je ook dat je 4 kabels van buiten en door het huis moet gaan trekken ipv één.

 

In ieder geval is mijn duidelijk geworden dat een gewone splitter niet geschikt is voor unicable. Alleen denk ik wel dat ik er er een inline versterker voor moet zetten om te voorkomen dat het signaal teveel omlaag gaat bij het splitsen...

 

Maar een 32 output multiswitch is ook duurder dan deze inverto denk ik...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je wandcontactdoosjes hebt om je F-connector op aan te sluiten, kan het zijn dat daarin ook een diode verwerkt is. Sommige hebben dat, begrijp ik.

In dat geval is het ongunstig als je ook in de splitter een diode hebt; dat leidt tot dubbel verlies.

 

 

Een splitter heeft een dempend effect op de signaalsterkte, niet op de signaalkwaliteit, als ik het goed begrijp.

Ik zou dus alleen een versterker installeren als ik ook daadwerkelijk gemerkt had, dat de signaalsterkte niet toereikend is. Of als dat overal werd aanbevolen in forums als deze (of in duitse forums, want daar werken ze al veel meer met eenkabel-systemen).

 

 

groet,

A33

Tip: Als je reageert op een post, geef dan altijd een citaat van de (gehele) post waar je op reageert. Sommige leden kunnen namelijk hun oorspronkelijke posts achteraf nog wijzigen, en wel veel langer dan de sinds jaar en dag in de huisregels (voor alle leden) vermelde periode van 30 minuten. Dat dat inbreuk doet aan de continuïteit van de foruminhoud, en een ongelijk speelveld creëert, wordt kennelijk (helaas) niet belangrijk geacht.

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...